עד שלינק יפרסם את הסקירה שלו - סיכום ההשקות

uriler

New member
עד שלינק יפרסם את הסקירה שלו - סיכום ההשקות

אני אתמקד בדברים רלבנטיים לפורום הזה (ואעזוב את האייטונס, מי שרוצה יותר פרטים - שרשור הסיקור שלי עפ"י מקורות שנכחו שם - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1104&MessageId=133544376 ) 1. אייפוד קלאסיק - חזר ל 160 ג'יגה, רק באותה האריזה של ה 120 (דק ומרשים) - 249$. 2. אייפוד שאפל - נשאר אותו צעצוע מוזר, רק שיותר יצרנים ייצרו אוזניות מתאימות - 59 דולר ל 2 ג'יגה, 79 דולר ל 4 ג'יגה, 99 דולר ל 4 ג'יגה במהדורה מיוחדת. 3. אייפוד טאץ' - שלושה דגמים: א. בסיסי, 8 ג'יגה (זהה לדור שני) - 199$. ב. משודרג - הוחלף המנוע לאחד חזק ב 50%, שני דגמים: - 32 ג'יגה - 299$. - 64 ג'יגה - 399$. 4. אייפוד נאנו - השדרוג המשמעותי ביותר. כמעט אותו מארז של הדור הקודם, אבל: - מסך גדול יותר - 2.2 אינץ'. - ספיקר מובנה. - מיקרופון מובנה והקלטת memos. - מצלמה מובנית, כולל וידאו (העלאה למחשב בסנכרון, כולל העלאה ליוטיוב בלחיצה אחת). - פדומטר (סופר צעדים, לספורט) מובנה. - לכל שונאי אפל - רדיו FM מובנה במכשיר
- מחירים - 149$ ל 8 ג'יגה, 179$ ל 16 ג'יגה.

or121210

New member
אני חייב להודות שהופתעתי../images/Emo7.gif../images/Emo3.gif

1. בטח לחץ צרכנים (לגבי הנפח). 2.אוזניות מותאמות?! כנראה שאפל רוצה לכבול אליה משתמשים, היא תגרום לכל השוק להשתנות, חשבתי שהם דווקא ישנו את המכשיר המוזר הזה. 3. אפשר לקחת מזה דבר אחד טוב, עכשיו כל חברות בשוק יתחילו לשווק נגנים מבוססים פלאש עם זיכרון של 64GB! 4. לא הבדל גדול במסך. לגבי הספיקר והמצלמה, לא שווים הרבה אם הם לא באיכות (ואני מעריך שהם לא באיכות גבוהה, עקב רמקולי הסלולרים כיום והמצלמה של האייפון.)בעניין המיקרופון והרדיו, הם סוף סוף סגרו פינה עם המתחרות. ודבר אחרון, איך אפשר להעלות ליו-טיוב סרטונים, יש WIFI או משהו כזה?

uriler

New member
לדעתי:

1. כנראה
2. אני מסכים - אבל הם אמרו שיש גם מתאם לחיבור כל זוג אוזניות באשר הוא (עדיין - השאפל הזה לדעתי מגוחך). 3. ייתכן - אבל לאפל הבכורה... כרגיל
4. עלייה של 10% בגודל מסך זה משמעותי במכשיר כ"כ קטן, במיוחד עם צילום וידאו. המצלמה סבירה - תספיק כדי לצלם חבר משתכר או משהו חברותי זמני
ההעלאה ליוטיוב היא דרך המחשב, לאחר הסנכרון - כנראה כפתור ספציפי באייטונס.

יאיר B

New member
הכרזה מעניינת.

-1. איפוד קלאסיק - אני חושב שזה טוב. נגן גדול זה דבר חשוב (ולינק יהיה מרוצה...). 2. איפוד שאפל זה ביזיון מזוקק. לא מבין למה הם מחזיקים אותו עדיין. 3. איפוד טאצ' - 64 גיגה זה יפה. המחיר סביר (בארה"ב, מי מוכר להם צ'יפים?). מעניין כמה יעלה בארץ (אני מאמין שיעבור את ה-2500 ש"ח). OpenGL - קוד פתוח....
4. איפוד נאנו - זה נגן חמוד. אני חושב שהם עושים טוב בזה שמתמקדים בו יותר. הוא מתאים להרבה סוגים של אנשים. ספיקר - אוי לא. כל הערסים עם הנאנו (בהנחה שיש כאלה) יוכלו להשמיע את המוזיקה שלהם באוטובוס
מיקרופון ורדיו - ברוכים הבאים לשנת 2010! הגיע הזמן (אבל אני חושב שחברות שמיצרות ציוד היקפי יתלבו פחות). מצלמה - גימיק חביב. לא מבין למה זה טוב. מוזר לי שרק לנאנו ולא לטאצ', שם זה מתבקש. פדומטר - נחמד. הוא עובד עצמאית או שחייב את התוסף של נייקי והנעלים? המחירים סבירים בהחלט. מסך - נו טוב (זה לא מסך מגע נכון?). אגב איפוד טאצ' - האם השדרוג למערכת ההפעלה יעלה כסף? (אני לא רואה בעין יפה את נושא העלות של השדרוגים). האם יש צפי לתאריך מכירת הנגנים החדשים בישראל? (במיוחד בסניפי אופיס דיפו, לשם אני יכול להגיע כדי לשחק עם התצוגות שלהם).

uriler

New member
לגבי ישראל - איידיגיטל עדכנו את האתר שלהם עם

"בקרוב", אז אני מניח שיעדכנו בקרוב. לגבי התמחור - קשה לדעת, עד עכשיו הם עושים עבודה לא רעה בשאיפה למחירים נורמליים. לגבי הפדומטר - אני לא בטוח, לא לגמרי הבנתי :D

נורמליים?

אם מתחשבים בשער הדולר ההצלחה בשאיפה שלהם לא גבוהה. בכל אופן, עקבתי אחרי העניין כשזה היה. ה64GB בטאץ' דווקא נורא נחמד, ג'יגה 32 זה באמת לא מספיק, בטח שלא בשביל נגן כזה. ששמים עליו גם תוכנות, גם סרטים וגם שירים. נותר לי רק לקוות שהקלאסיק לא ישנה את מחירו בארץ גם כן, כי תכננתי לקנות את ה120 ג'יגה בקרוב. וסתם שאלה של הדיוטות, איך אפל ולינוקס מסתדרים?

uriler

New member
לגבי המחירים -

ישראל מבחינת אפל נמצאת בשוק האירופי. לכן, התמחור הוא לפי ייצוא לאיחוד (אבל בגלל שאנחנו מחוצה לו, נוספים פערי מחירים נוספים). בהתחשב בזה - איידיגיטל עושים עבודה טובה בהרבה מ"ידע" ברמת המחירים. לגבי לינוקס - אין אייטונס ללינוקס, אבל יש תוכנות חלופיות שלמיטב הבנתי עובדות בסדר (מציע לך לשאול בפורום המקביל - פורום Ipod ו Iphone).

or121210

New member
לא מספיק הספיקר בסלולרים, עכשיו גם הנאנו, לא!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

or121210

New member
בכל מקרה, תרבות הרמקולים הפנימיים

באיכות הנוראית הזו היא בלתי נסבלת. לא רק שהאיכות משפילה את האוזן האנושית, גם מי אמר שאני מעוניין לשמוע את סגנון המוזיקה והשירים של X או Y. למה לא שמים אוזניות?!?!!

uriler

New member
ועוד הפתעה שמסתתרת בדף המידע של המוצר -

הנאנו כולל עברית! לפי הרשימה שם - כנראה שזה לא רק שמות שירים וכו', אלא ממשק מלא. הזוי - מעניין למה לקלאסיק לא הטמיעו את זה.

למעלה