עד שתגדל...כבר לא יהיה צבא

טאש

New member
עד שתגדל...כבר לא יהיה צבא

כשהייתי קטנה אני זוכרת שההורים היו מדברים לפעמים על זה שבטח עד שנגדל, כבר לא תהיה חובת שירות. ככל שחלפו השנים, היה ברור שהגיוס כבר לא יבוטל. היום, איכשהו אין לי בכלל הרגשה כזו, ש"עד שהילדים שלי יגדלו - כבר לא יהיה שירות חובה". מה דעתכם? האם ומה אתם חושבים על ילדיכם בצבא?

aviah

New member
לי אין בעיה עם זה שהילד שלי לא יילך לצבא

נהפוך הוא, לאור מה שאנחנו יודעים על המדינה היום ולפני עשרים שנה לא ידענו (רמת השחיתות, הליצנות שבה נוהל המלחמה האחרונה), יהיה תמוה אם לבן שלי תהיה אותה מחויבות כלפי המדינה שלי היתה.

hirshfe

New member
אני כמוך

זוכר שהבטיחו לי שאני לא אעשה צבא. וכיום ברור לי שנדבי שלי ייעשה ואני רועד מזה. אבל, הוא ייעשה את זה בשמחה. כי עם כח החרא פה, זה שלי ואין בריריה אחרת זה הבית

batzush

New member
למרות ששלי עדיין לא נולד אני חושב על זה המון

גם לי הבטיחו , ועדיין שירתתי 3 שנים ארוכות וקשות בתור לוחם והיום עושה מילואים בגאווה. אודה ולא אבוש לפחות 30 פעם ביום אני מקלל את המדינה על השחיתות , על העזרה לזוגות צעירים וחסרי כל לקבל משכנתא ולרכוש דירה על המיסים על האגרה ועל שאר ירקות. אבל אחר כך אני אומר לעצמי שאין לנו ברירה , שאם הבן שלי לא ילך והחברים שלו לא ילכו והחברים של החברים שלהם לא ילכו , אז מהר מאוד נמצא את אסד ואחמדינג'אד וקדאפי מסתובבים בשנקין. אני הולך לאכול ערגליות שוקו ולשתות נס קפה. אה ומחרתיים יש לנו סקירת מערכות מאורחת

shno

New member
ערגליות?! מרצונך החופשי?!

אם יש משהו שהצבא בהחלט גרם לי - זה לא לאהוב יותר ערגליות... ובהצלחה בסקירה המאוחרת!

hag70

New member
ערגליות תות זה יאמי ../images/Emo13.gif

ערגליות שוקולד זה פויה

aviah

New member
לא אומרים פוי על אוכל אזרחי במילואים ../images/Emo13.gif

aviah

New member
זה הדבר היחיד שאפשר לאכול

גם אחרי שהוא חמישה ימים בנגמ"ש, חם ומפורר. לא מתקלקל, לא משנה צורה, לא מעצבן את הבטן

batzush

New member
לצערי ולשמחתי אינני מכיר את גל הירש על בשרי

לא שירתתי בגזרת הצפון אלא בחבל עזה אני אומר "לצערי" כי נורא רציתי לקבל צו 8 במלחמה ולא גייסו אותנו.

aviah

New member
כשהמלחמה פרצה הייתי כבר במילואים

בגיזרה אחרת לגמרי (לא ששם לא היה שמח; ומאידך המילואים עלו על חצי גמר וגמר המונדיאל) ובדיעבד אני מאוד שמח שלא עליתי ללבנון כי המג"ד שלי היה הורג אותי כמו כלום.

shno

New member
ברור לי לגמרי

שכשהקטנה תהיה בגיל גיוס (
זה רק עוד 17 שנה!) עדיין יהיה גיוס חובה והיא תתגייס כמו שכל בני משפחתה התגייסו ושרתו שירות צבאי מלא בצבא. ולא מתוך איזו פטריוטיות לשמה (כי אנחנו לא כזה בית פטריוטי), אלא בגלל שהיא אזרחית המדינה, וכל זמן שהיא חיה כאן - היא צריכה למלא את חובותיה למדינה ולחברה. אפשר לקוות שנשכיל לפחות להקטין את הנטל עד שיגיע תור ילדינו - ע"י גיוס חובה שיחול על כל אזרחי המדינה באשר הם, בין אם לשירות צבאי ובין אם לשירות לאומי - ושהנטל יחולק עפ"י קרטריונים ענייניים שאינם נובעים מהבדלי דת ואמונה... בינתיים - אני מדחיק ולא חושב על הקטנה בצבא (למרות שזה לא קל, בייחוד השבוע כשאני במדים עושה מילואים).

schlomitsmile

Member
מנהל
"../images/Emo49.gifנולד לך עוד חייל!" ../images/Emo5.gif הדודה הזקנה שברכה אותי כשנולד השלישי שלנו, התכוונה לטוב, אבל אני התחלחלתי. לא שלא חשבתי על זה קודם- זה לא יוצא לי מהראש מאז שנולד הבכור- אבל ודאי לא כברכה. אלמלא היתה כרוכה כ"כ הרבה סכנה בעניין, לא היתה לי בעיה עם זה. אם היה שלום, או אם היו לי בנות, הייתי יכולה לאחל לילדיי שהשירות יהיה עבורם חויה מעשירה ואף מכוננת, כפי שהיה עבורי. אבל כאמא לארבעה בנים, לא נותר לי אלא להדחיק...וכבר אין לי זמן רב לעשות זאת- עוד קצת יותר משש שנים הבכור יתגייס... ואולי בכ"ז יהיה שלום עד אז...אולי לפחות אחיו יוכלו לעשות שירות אזרחי...../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

אני זוכר את המשפט הזה

אני זוכר שאהוד ברק הבטיח שהשירות ירד לשנתיים וחצי או את המחשבה שאולי וגם גברים יוכלו לעשות שירות לאומי במקום גיוס לצה"ל. אני עוד מעט בן 30, עוד חודש וחצי אב טרי לבת בכורה, 12 שנה מאז הגיוס, אני רוצה להישאר אופטימי ולקוות שכל ההבטחות הללו יקוימו בתקופה שילדיי יגיעו לגיל שירות. מיום ליום המשימה הזאת הופכת לקשה יותר.

למעלה