עד שתחזרו מהעבודה

yaakov41

New member
עד שתחזרו מהעבודה

יש לי שאלה או שתיים נוספות. האם תקליטורי המוסיקה הנמכרים כיום הם בפורמט MP3? האם אפשר לעשות PlayList (רשימת שירים) מתוך CD? ה-Windows MediaPlayer לא מאפשר לי 'לגרור' שירים מה-CD אל הרשימה. בזמן ניסיון הגרירה מוצג אייקון 'אין אפשרות' (בצורת תמרור 'אין כניסה'). האם אפשר בכלל להעתיק שירים מתוך ה-CD להארדדיסק? ניסיתי ולא הצלחתי. נראה לי שהוא מעתיק רק כותרת או משהו כזה. בתודה. אשמח לקבל גם תשובה לשאלה שלי בהודעה הקודמת.

יאיר B

New member
אני יכול לענות על שאלת הפורמטים:

תקליטורי מוזיקה מקוריים שנמכרים בחנויות (למשל סטמצקי/צליל/טאוור רקוקס [אם היא עוד קיימת] וכו') הם לא בפורמט מקווץ (פורמט שלהם נקרא CDA). צריך להמיר אותם לפורמט שהנגנים יודעים לקרא (למשל mp3). יש אפשרות לקנות קבצי mp3 ישירות מהרשת בחנויות שמוכרות.

סהר דוד

New member
להוסיף ולתקן

כל התקליטורים המסחריים נשמרים בפורמט דיגיטלי (CDA ( COMPACT DISK AUDIO. ניתן להשמיע/לקרוא אותם רק בנגן CD. נגנים דיגיטליים ניידים ומחשבים רגילים לא "יודעים" לקרוא ולפענח קבצים כאלה. זהו קובץ שנותן "תמונת מראה" דיגיטלית להקלטה האנלוגית המקורית של השיר או היצירה. כל דקה של הקלטה סטריאופונית היא בסדר גודל של כ- 10 MB שזה בערך פי עשר ממה שנותן כיווץ איכותי ב- MP3 למשל. ולכן, כדי לשמוע מוסיקה במחשב או בנגן חיבים להמיר את הפורמט לכזה שמוכר לנגן/מחשב.

למעלה