עובדה מעניינת מאוד:

TimBuck2

New member
עובדה מעניינת מאוד:

על-פי עיתון הארץ (גלריה יום שישי, עמוד 9), 7% מכלל תושבי ישראל הם צמחונים (!!). הדבר הופך את ישראל למדינה הצמחונית ביותר בעולם המערבי (אחריה בריטניה עם 6% וארה"ב עם 5%). למישהו יש סטטיסטיקה אחרת? הסברים לתופעה? (נ.ב- סליחה אם מישהו פרסם את הידיעה הזו כבר...)

הדבר נכון ולא נכון...

זה נכון שיש 7% צמחונים בישראל. אבל הסטטיסטיקה בבריטניה מעוותת לחלוטין... בבריטניה יש בין 10-12% צמחונים (תלוי מי עשה את הסטטיסטיקה) ומתוכם כ-2% טבעונים... שבדיה ישנם 9% צמחונים... (ובאזור ה 20-30% בקרב צעירים) גרמניה יש גם באזור ה 10% צמחונים...

TimBuck2

New member
חשתי שיש משהו מעוות

בכל מקרה, לא כתוב מי עשה את הסקר... המספרים שנתת לגבי שוודיה וגרמניה רחוקים מאוד מהנתונים מהעיתון (0.75 ו1.25 בהתאמה)...

אני חושש שעליתי על הטעות...

תבדקי אם מצוין איכנשהו בעיתון שהסקר נערך בקרב האוכלוסייה הבוגרת. אם כן, זה יסביר הרבה דברים... בעולם המערבי, צמחונות נחשבת תופעה של צעירים - בבריטניה בקרב כלל האוכלוסיה כמות הצמחונים היא 9% (מקור: ICM pool for The Daily Telegraph), בקרב אוכלוסיה צעירה - הרבה יותר גבוה. בגרמניה היא כ-8% (מקור: Vegatarier-Bund Deutschlands), אבל בקרב אוכלוסיות צעירות גבוהה בהרבה יותר. בשבדיה בקרב כלל האוכלוסיה 7% (מקור: Sweeden Vegan Society) אך בקרב כמה בתי ספר ואוניברסיטאות שנערכו בהם סקרים כ 30% מהסטודנטים היו צמחוניים. בכל מקרה, המדינות המערביות בהן כמות הצמחונים היא נמוכה ביותר: - אוסטריה - בלגיה - צרפת - איטליה - נורבגיה - פולין (פחות מאחוז!!!) - ספרד בארה"ב כמות הצמחונים היא 4% (לפי סקר שנערך ב-2001 ע"י הסי אן אן, נתון מפתיע באותו סקר: 42% אחוז מכל הצמחונים האמריקאים, או 4.8 מיליון אמריקאים, מחשיבים שחיטת בע"ח לצורך בשר כרצח.) והנה המקור שלי לכל המידע הזה

ושוב השאלה הנצחית...

למה בקרב צעירים האחוז גבוה יותר? * האם זה בגלל שדור חדש ואידיאליסטי צומח לנו - ואז העתיד ורוד - בעוד 50 שנה הסבים והסבתות (אנחנו) ננסה לשכנע את הנכדים שלנו לאכול את כדורי השוקולד הטבעוניים שהכנו להם, והם ייסרבו כי הם אוכלים רק אוכל טבעוני לא מעובד.... * או בגלל שרוב הצעירים שהתחילו עם צמחונות/טבעונות נשברו באיזשהו שלב?...

../images/Emo32.gif מה אתה עושה פה בארבע בבוקר?

למען השם ילד! לך לישון.. חוצ מזה, יפה מאוד שיש אחוז כזה של צימחונים במדינה...

f rat1

New member
אופטימיות זה יפה, אבל...

לפי התחושה שלי, מדובר בצעירים שניהיו צמחוניים / טבעוניים, והפסיקו עם זה כשהתבגרו. יש לי גם לא מעט דוגמאות מהמציאות שמחזקות את הגישה הזו, לצערינו.

חדף

New member
אני דווקא אופטימי

לא יכול להיות שזה בגלל שאנשים נשברים - הרי לפני עשר שנים בקושי היה שבריר מכמות הצמחונים שיש היום, כך שלא יכול להיות שמדובר פה באיזה מחזור קבוע של צמחונים שנשברים ומתחלפים בצעירים יותר. זו בפירוש מגמה שנראה שהולכת ומתחזקת. גם בלי להסתכל על הכמויות - היום בכל מקום רואים כל מיני המבורגרים צמחוניים וקציצות צמחוניות וח"כים צמחוניים ומכתבים לעיתונים ולאינטרנט, דברים שעד לאחרונה לא נראו בשום מקום, שכולם מצביעים רק לכיוון אחד - וזה כיוון טוב

Sern

New member
הסקרים מתעלמים מכך

שברוב אירופה, "צמחונות" כוללת גם אכילת דגים. במסעותי לשוודיה פגשתי צמחונים, שראו באכילת דגים אותו מובן מאליו שאני כצמחוני רואה באכילת ביצים ודברי חלב. אולי הסקרים כן התחשבו בזה למרות הכול, אבל קשה לי להאמין. מכיוון שבשוודיה, כשאתה שואל בן-אדם אם הוא צמחוני, הוא יגיד לך שכן, ואז יילך למסעדת הדגים הקרובה (או ידוג דגים בעצמו). ארם.

Hot6babe

New member
בגרמניה יש מעט מאוד צמחונים

אני לפחות כמעט ולא נתקלת בהם. גם בתערוכות וירידים שבהם אני מרבה לעבוד כדיילת (כסף טוב לסטודנטית) אני כמעט שלא נתקלת בבקשות לאוכל צמחוני או בדיילות אחרות שהם גם צמחוניות.

נטלי666

New member
דרך אגב

יום שלישי אנחנו יוצאים לטיול לאילת ומרכזת שלנו ביקשה שכל מי שצמחוני ירשום את עצמו, הגעתי אחרי שניה להצהיר (כמובן שאין אוכל טיבעוני) וכבר ראיתי ברשימה לא פחות מ-20 אנשים! ואני יודעת שעוד אנשים עוד לא נרשמו! בשכבה שלנו יש כ 90 אנשים, כמעט רבע צמחוני! אני מתחילה לחבב את השכבה שלי..

אצלי היו ממש מעט.

היינו שתי צמחוניות בכיתה, ועוד אחד שאוכל רק דגים, ובשאר הכיתות אני לא ממש יודעת מה היה המצב אבל יש איזה ארבעה טבעונים שהכרתי, ושתי צמחוניות, וזה מתוך שכבה של יותר מ550. בליכס, כבר אמרנו?

princess black

New member
לפעמים אנשים רושמים

שהם צמחוניים כי האוכל יותר טעים להם. ככה זה בכיתה המפגרת שלי.. אף אחד שם לא באמת צמחוני..

Neta558

New member
אבל יש בכך אמירה נחמדה..

שאפשר להשתמש בה. האוכל הצמחוני יותר טעים להם!
ובמילא הם חוסכים בבשר, אז גם זה שימושי. שימשיכו להגיש בשר זבל בטיולים, בסוף אף אחד לא יאכל אותו!

skin blues

New member
אצלי בשכבה

יש גרעין צמחוני-טבעוני חזק מאוד, ובכלל רוב חבריי צמחונים. אני חושבת שהמודעות תפסה תאוצה א-ד-י-ר-ה בתיכונים בשנים האחרונות

skin blues

New member
שכחתי לציין

שאני לא מסננת אנשים ובוחרת להתחבר רק עם הצמחונים.. יצא כך שמבין האנשים המעניינים יותר/נחמדים יותר/אכפתיים יותר/חברותיים יותר שאני מכירה אחוז הצמחונים גבוה........ נ.ב בולונז צמחוני זה משהו משהו!מממ

princess black

New member
חברות שלי

בהתחלה התעצבנו עליי כל פעם שהן אכלו בשר ואמרתי להן שזה בעל חיים מת ועכשיו הן צמחוניות בזכותי!

חברים שלי

בהתחלה התעצבנו עליי כל פעם שהם אכלו בשר ואמרתי להם שזה בעל חיים מת... ועכשיו הם כבר לא חברים שלי!

למעלה