עובדות, לא תיאוריות. מאת אבישי מתיה

עובדות, לא תיאוריות. מאת אבישי מתיה

אם נצמדים למציאות בפרשת הפוליו ולא
למניפולציות, התמונה האמיתית נחשפת

הורים יקרים.

כבר אחרי חצות.

כבר שבועיים וחצי מאז התחלתי לקרוא ולהיחשף למידע בנושא חיסון הפוליו המוחלש. כהורה, כאב, כמאמן, ככותב, כעורך לשעבר, אני קורא היטב את הטקסטים, אני מנסה לברור את העובדות, אני משתדל להבין מה המציאות, אני מתאמץ לזהות את האמת המסתתרת מאחורי מסך העשן. תחת ידיי ומול עיניי עברו עשרות רבות של טקסטים, מסמכים, מספרים, מידע, תגובות, עדויות, ציטוטים, צילומי וידאו, קטעי אודיו. והכל בניסיון נואש לאתר את אותו חיסון המכונה "חי מוחלש" שמוחדר מדי יום ביומו לגופם של עשרות אלפים מילדי ישראל. עד כה, אין לי שמץ של מושג. ואני בספק אם גם למשרד הבריאות יש. עובדה שהוא לא מצליח לייצר תגובה אחראית, בהירה ועקבית. דובריו סותרים זה את זה, יום אחרי יום.

אני לא רופא. אבל אני עיתונאי. כבר 31 שנה. נדמה לי שמבעד למלים הגבוהות, לדרמה, למניפולציות השקופות, אני יכול להבחין במבוכה.
מבוכה היא המלה המתארת במדויק את תגובת עולם הרפואה לפוליו. במשך שנים נולדו תיאוריות שלמות סביב הדרך להיאבק בפוליו. תאמינו לי, קראתי וראיתי שרובן ככולן הופרכו. תמיד נמצא לכך הסבר, צולע או נכה. אבל הסבר הוא רק הסבר שנועד לכסות על המבוכה. עשרות, מאות ואלפי רופאים לא הצליחו להסביר התפרצויות, או מגפות, או מקרי שיתוק, אז הם הגדילו את כמות המנות, או שילבו בין חיסונים, או הפסיקו חיסון אחד, או הורידו זן אחד. בקיצור, ביצעו תרגילים כאלה ואחרים. לא בטוח שהיה קשר בין התרגילים לבין הירידה בכמות החולים או הנדבקים. זו עוד תיאוריה.

לכן, אני מבקש מכם, מכאן ולהבא, להפריד בין העובדות לבין התיאוריות. כי העובדות הן המציאות. והתיאוריות הן המציאות האפשרית. וההבדל ביניהן תהומי.

עובדות:
1. אין פוליו בישראל 25 שנה. אין חולים. אין משותקים. אין מתים.
2. פרופ' מרדכי רביד חשף: "היו מקרי מוות" (לטענתו, לא הוכח הקשר לחיסון החי מוחלש).
3. מרבית או כל הנפגעים בשיתוק בהתפרצות של 1988 חוסנו בנגיף החי מוחלש.
4. החיסון החי מוחלש גרם ל-30 התפרצויות במצרים בין השנים 1983-1993 (ותודה למרדכי קטן על המידע).
5. החיסון החי מוחלש הוצא מתכנית החיסונים האמריקאית כבר בשנת 2000.
6. החיסון החי מוחלש הופסק בישראל ב-2005.
7. החיסון החי מוחלש גרם להתפרצות במספר מדינות עד 2010: בהיספניולה בקאריביים, בפיליפינים, במדגסקר, בסין, באינדונזיה (ותודה למרדכי קטן)
8. לחיסון המוחלש יש תופעות לוואי.
9. החייסון החי מוחלש עלול לגרום לשיתוק.
10. יונה סאלק בעדות בפני הסנאט ב-1976: החיסון החי מוחלש הוא הסיבה העיקרית ואולי היחידה להידבקותם של 140 אמריקאים בפוליו מאז 1961.
11. הנגיף נמצא בביוב מאז פברואר לפחות.
12. עד היום אין אף חולה פוליו בישראל.
13. וגם לא במצרים, שבה הסניטציה ירודה.
14. וגם לא בערה"ב, אליה נכנסים מיליוני תיירים ומהגרים מדי שנה.
15. לא היתה מגפת פוליו בישראל כבר למעלה מ-50 שנה.
16. היתה ירידה במספר מקרי הפוליו עוד לפני הכנסת החיסון.
17. והיתה עלייה גם אחרי שנכנס.
18. חברת GSK היתה מעורבת בעשור האחרון במספר שערוריות הקשורות בשחיתות, בשוחד, בפברוק מאמרים, בהסתרת מידע ובהונאה, ושילמה מיליארדי דולרים בהסדרי טיעון.
19. חברת GSK אחראית למחדל האלטרוקסין.
20. למרות מחדל האלטרוקסין משרד הבריאות בחר לקנות את חיסון הפוליו מחברת GSK.
21. וגם את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם (שהוצא משימוש ביפן לפני כ-3 חודשים).
22. ל- GSK יש אינטרסים בישראל: היא תורמת למוסדות והשקיעה מיליוני דולרים בחברה בת של טבע.
23. ארגון הבריאות העולמי בחר את החיסון עבור משרד הבריאות.
24. 6 מומחים לפחות מארגון הבריאות העולמי מקבלים כסף מחברת GSK.
25. אחד מהם קיבל לפחות 6 מיליון דולר ב-2010 "למטרות מחקר".
26. ארגון הבריאות העולמי הכריז בעשור האחרון על 3 מגפות שלא היו ולא נבראו: הסארס, שפעת העופות ושפעת החזירים.
27. חברות התרופות הרוויחו מחיסוני שפעת החזירים (כזכור, מגפה שלא היתה) 7 מיליארד דולר.
28. פרופ' מרדכי רביד פסל ב-2007 את החיסון החי מוחלש.
29. פרופ' מרדכי רביד מצדד ב-2013 בחיסון החי מוחלש.
30. איש אינו יודע מה השוני בין החיסון הישן-לכאורה לביו החיסון החדש-לכאורה.
31. איש אינו יודע מתי יוצר, היכן יוצר, איפה נוסה וכמה בני אדם קיבלו אותו (יש מספר גרסאות).
32. עד כה לא המציא משרד הבריאות ולו מסמך אחד ובו פירוט הניסוי הקליני שנערך לגבי החיסון.
33. משרד הבריאות כן פרסם לינקים שגויים ומסמכים לא רלוונטיים שלא נתנו מענה לשאלה.

עכשיו תביטו שוב בעובדות.

ועכשיו תקראו את התיאוריות.

תיאוריות:
1. החיסון אינו מסוכן.
2. החיסון ידביר את הפוליו.
3. מגפה עלולה להתפרץ.
4. החיסון יגן על האחרים.
5. "תאוריית העדר".
6. אם לא תחסנו, אתם מסתכנים.

האם העובדות משתלבות עם התיאוריות?
האם העובדות סותרות את התיאוריות?
האם יש קשר בין העובדות לפני התיאוריות?
למי יש אינטרס להפיץ את התיאוריות?
מי מרוויח מהתיאוריות?
ומי יפסיד?

לילה טוב

nightriders

New member
שאלות תם

לצערי אין באפשרותי להתעמק בעניין אבל יש דברים שקפצו לי לעין. במיוחד אם מדובר בעובדות ולא תאוריות - הרי שלא צריך להיות עליהן ויכוח והן אמורות להיות מדויוקות ולא אמורות לסתור זו את זו.

* סעיף 1 וסעיף 12 נראים לי זהים. מה בדיוק סעיף 12 בא להוסיף על 1?
* סעיף 20 סותר את סעיף 23 (אי אפשר לומר שמשרד הבריאות בחר ולאחר שתי שורות לומר ש WHO בחר).

לפי הבנתי

סעיף 1 מציין שבאופן כללי - אין פוליו בישראל זמן רב.
סעיף 12 ממוקד בבהלת הפולו של החודשים האחרונים - מאז שנמצאו הנגיפים בביוב - עדין אין חולה אחד.

יכול להיות שארגון הבריאות בחר עבור ישראל, אבל מדינת ישראל יכלה לומר - לא תודה, אנחנו מעדיפים לרכוש מספק אחר (לא שאני חושב שיש ספק חיסונים יותר "ישר" מחברו, אבל מנסה להיכנס לראש של אבישי שכתב את זה).

zlp

New member
כיון שפוליו מסתמן בד"כ כמחלת מעיים פשוטה

קשה להתייחס ברצינות לטענה שלא היה אפילו חולה אחד.

zlp

New member
שפע של עובדות לא רלוונטיות

שטחיות כזו עוד לא ראיתי מעולם.

פולספגן

New member
מספיק לקרוא את ס'5 שלו לראות שהוא כותב על

עיוור מבלי לבדוק את העובדות וגם שזכרונו לא משהו, אחרת היה זוכר שמי שהביא את החזרת והחצבת לארץ היו יהודים אמריקאיים מברוקלין לפני כשנתיים שלוש.

השיא היה בתגובה 32 שהוא הסתבך עם עצמו ואם זה לא היה עצוב שגורל האוכלוסיה בידיים האלו, הייתי אפילו צוחקת מהגיגיו.

תגובה

שלום רב
ד"ר גריפאת אמר אמת. יבשת אמריקה כולה הוכרזה כנקיה מחצבת ואדמת. לאחר מאמץ גדול מאוד. המשמעות היא שאין שם העברה מתמשכת של הנגיף, האזור לא אנדמי. זה לא אומר שאין שם מקרים בכלל מידי פעם מיובאים. להלן ציטוט:
The
infectiousness of measles easily leads to global spread, and even countries that eliminated
their indigenous transmission remain vulnerable to outbreaks from importations. This is
exemplified in the WHO Region of the Americas, which successfully eliminated all indigenous
transmission of measles viruses in 2002 and rubella viruses in 2009

מתוך - http://www.who.int/immunization/newsroom/Measles_Rubella_StrategicPlan_2012_2020.pdf

למעלה