עובדות רפואיות מעניינות ע"פ האוס

יעלי22

New member
עובדות רפואיות מעניינות ע"פ האוס

שלום לכולם אחותי מתחילה ללמוד רפואה באונ' ביום ראשון הקרוב ולכבוד האירוע החלטתי להכין לה "דף עזר" עם כמה שיותר עובדות רפואיות משעשעות/מעניינות/מועילות שנלמדו מצפייה בהאוס. אז אשמח אם תכתבו לי את כל הדברים הרפואיים שאתם זוכרים שלמדתם מהאוס ונראים לכם עונים על ההגדרה אם אתם לא זוכרים בדיוק את העובדה, אבל זוכרים את הפרק, אז אתם מוזמנים לכתוב גם ... יש לי את ששת העונות שתי דוגמאות למשל: 1. "אישונים מתרחבים, עורקים מתכווצים, טמפרטורת הגוף עולה, הדופק גם, לחץ דם מרקיע לשחקים, הנשימה הופכת מהירה ורדודה, המוח שולח פולסים חשמליים משומקום לשומקום, יש הפרשות מכל בלוטה כלשהי בגוף והשרירים מתעוותים ונדרכים כאילו אתה מרים 3 פעמים את משקל גופך"– זה מה שקורה לגוף בזמן סקס. ותודה לקמרון. 2. כל דבר יכול להיות זאבת! תודה רבה לכולכם יעלי

narkis18

New member
יש לי! יש לי! יש לי!! ../images/Emo13.gif

קודם כל, המון מזל טוב לאחותך! (אני בעצמי במסלול המפרך והמייאש של לנסות ללמוד רפואה) יש את ראשי-התיבות FAST, לאבחון עצמי של שבץ (מופיע בפרק עם הצלמת המפורסמת שמסרבת לבצע הפלה שתציל את חייה... אני לא זוכרת את שם הפרק). אני זוכרת חצי, אם זה עוזר...: S = smile: בודקים אם החיוך עקום. אם כן, זה סימן מעיד. T = time: היות שמדובר בסכנת חיים, הזמן הוא גורם מכריע, ויש לקרוא לשירותי הצלה רפואיים בדחיפות. מקווה שעזרתי!

Nimrodster

New member
האמת שרופאים צופים בהאוס ומתרגזים...

אז אני לא בטוח כמה העובדות הרפואיות שם עוברות דרמטיזציה כדי להראות טוב על מסך. מה שכן, אם הייתי חולה והרופאים לא היו יודעים מה יש לי, הייתי לוקח את צוות התחקירנים של התכנית לעזרה...

דווקא לא נכון

יש לי חברה ששני ההורים שלה רופאים והיא מספרת שאבא שלה יושב לראות את הסדרה יחד עם קולגות מהעבודה והם מאבחנים ביחד
מה שכן הוא אומר הרבה פעמים שהסדרה לא מאוד מדויקת ולפעמים נדהם מרמת הטמטום של הרופאים בסדרה שהתשובה עומדת להם מול העיניים והם לא שמים לב P:

Nimrodster

New member
זה כמו ויקודין.

אתה יודע שזה עושה לך רע, אבל אתה ממשיך לעשות את זה. האמת, שלשבת ולאבחן ביחד נשמע ממש כיף
היא הולכת ללמוד רפואה או שהם לא מעודדים את זה?

פחחחח שלא נדבר על ויקודין

זה פרצטמול עם מעט מאוד אופיום. חובבן טחח. ועד כמה שאני יודעת היא מכוונת לפסיכיאטריה. אחרת ה5 יח' בהכל שהיא עושה זה סתם בשביל הכיף

alonback

New member
האמת, רופאים צופים בהאוס ולא מבינים

אני זוכר שישבתי עם הרופאה שלי בצבא וראינו פרק בהאוס ומתישהו במהלך הפרק היא אומרת "למדתי 7 שנים רפואה ואפילו לי אין מושג על מה הוא מדבר".

Nimrodster

New member
זה כי בכל שבוע יש לו זברה.

משהו שרופא לא מצפה בכלל לראות במהלך הקריירה.

הוא אומר המון שטויות רפואיות

ועושה עוד הרבה יותר שטויות. ועד כמה שאני מתה על הסדרה - זה מאד מסוכן שאנשים חושבים שהם יכולים ללמוד רפואה מהאוס, או מאי.אר או מתוכניות דומות. אני זוכרת פרק שהוא שולח חולה קוליטיס להתחיל לעשן במקום לתת לו טיפול. פשוט חוסר אחריות. ויש עוד המון דוגמאות רק שכרגע אין לי כוח לחפש במוח.

יעלי22

New member
היא מתחילה ללמוד

בתל אביב אממ עוד רעיונות? עוד עובדות? בראיון עם דיוויד שור הוא אמר שעל כל פרק בהאוס עוברים לפחות 3 רופאים, פלוס אחות/רוקח שנמצא קבוע על הסט ואין ספק שהסדרה מראה את המקרים הכי הכי הכי הכי מופרכים שיש ברפואה .. כך שמרביתם של הרופאים לא נתקלים בזה בכלל.. זה לא אומר שזה לא קיים בכל אופן, אני בטח שלא באתי ללמד את אחותי רפואה.. אבל להביא לה בנק עובדות משעשעות/מועילות שנוצרו ע"פ התוכנית זה נראה לי מגניב ולגבי השבץ - היו שם מילים מבולבלות (מזה זה התחיל)... ואני אבדוק לגבי השאר, תודה

Day Tripper9

New member
"התייבשות יכולה להוביל לזיהום"

לא יודעת למה אבל אני זוכרת את המשפט הזה שהאוס אמר אבל לא זוכרת את הפרק... ועוד משהו- it's never lupus!!!!!!!!!!!

alonback

New member
כמה עובדות "רפואיות" מהאוס

1. כדי לאבחן חולה בצורה מדויקת חייבים לפרוץ לו הביתה. 2. אם מדובר בחולה שהיא נערה בטווח הגילאים של 12-18 כנראה שאבא שלה/אבא של חבר שלה/סתם מישהו קיים אתה יחסי מין. 3. כשאתה בוחר את הצוות שלך תבחר: כוסית- כי בחורה כזאת לא צריכה להתאמץ בחיים ואם היא מתאמצת אז זה אומר משהו עבריין שחור- כי צריך מישהו שיפרוץ לבתים סתם מישהו כטובה לאבא שלו 4. אל תאמין להזיות שלך, הן עלולות להיות מטעות. 5. תאמין להזיות של חולים, הן כלי אבחוני מדויק. 6. כשאתה מספר סיפור מקרה תמיד טוב לדמיין שהחולה הייתה כרמן אלקטרה.

4hilla4

New member
אלון!../images/Emo99.gif

נקרעתי מצחוק, ואז אמרתי, היי- נראה מי כתב את זה- ולהפתעתי הרבה [או שהייתי צריכה לצפות את זה] זה היית אתה!

alonback

New member
רק בשבילך הילה

אני בודק באילו פורומים את גולשת ומעלה שם הודעות שתוכלי להגיב עליהן, ככה זה כשאת לא נמצאת בפורום שלנו.

4hilla4

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

די, נו! אני חוזרת בגדול- היום בערב, חכה חכה

למעלה