עובדים הזרים ...

עובדים הזרים ...

שלשום שוב פעם היו מעצרים בלילה של פועלים לא חוקיים באילת .. שוב פעם הפחד והמורא של אותם עובדים ללכת רחוב או סתם לטייל אפילו ללכת קניות זה בגדר משימה מסוכנת אף אחד לא יודע מתי הם מגיעים מתי יעצרו אותם .. מאיזה פינה או רחוב הם יבואו .. לא הייתי רוצה לחיות כך . העובדים הלא חוקיים בארץ נמצאים פה שנים רבות והם עובדים בכל אותם עבודות שלאותם מובטל ישראלי הגאווה לא מאפשרת .. שטיפת כילים , נקיון , חדרנים .. ועוד עבודות שבסך הכל מכבדות את בעליה .. אבל לא לישראלי הגאה .. הוא בחיים לא יעבוד בעבודה כזאת .. לא מכבודו .. ומה פשעם של אותם עובדים בלתי חוקיים .. הם בסך הכל עושים את מה שאנחנו לא עושים .. נכון , הם לא חוקיים בארץ אבל כמו שדואגים לאפשר לעובדים זרים חוקים להגיע אני חושבת שיש לתת להם את האפשרות להשאר בארץ ולהפוך אותם לחוקיים עם הגבלת זמן . אבל מצד שני , הם תופסים מקומות עבודה . במקום לקחת את כל המובטלים שחותמים אבטלה בלשכת העבודה ולחייב אותם לעבוד כי אם לא אז אין דמי אבטלה .. אנחנו מעדיפים את הפתרון הקל .. לשלם דמי אבטלה ולהמשיך להעסיק את אותם עובדים זרים . יגידו אנשים שמהשכורות הם נמוכות שהתנאים הם לא תנאים אבל ברגע שישראלי יעבוד במקום עובד זר אותו כסף שהיה אמור להגיע בתור דמי אבטלה יהפוך למענק לאותו מעסיק שיגדיל את שכרו של אותו ישראלי שיעבוד אצלו . אבל שוב פעם לא עושים את זה ... וכל עובד זר שנלקח מעבודה אין ישראלי שיחליף אותו .. ואז נוצרת בעיה ... זה מעגל שלא יסגר אלא אם יכריחו את אותם מובטלים לעבוד ולא לחתום . אני לא חושבת שיש בעד ונגד העובדים הזרים ..

למעלה