עובדים זרים

or253

New member
עובדים זרים

שלום לחברי הפורום, הייתי שמחה לקבל עצות מבעלי נסיון. אנחנו בהתלבטות בעניין העסקת עובדת זרה עבור אבי חולה דימנציה. אבי גר עם אמי והיא מטפלת בו כרגע אבל היא זקוקה לעזרה. היא מעסיקה כרגע מטפלת ישראלית למספר שעות ביום אבל מאחר והמצב הולך ונהיה יותר קשה ומעיק, החלטנו שאנחנו (בעיקר אמי) צריכים עזרה 24 שעות. עברנו את כל התהליך מבחינת ביטוח לאומי ויש לנו אישור להוציא רשיון העסקה לעובד זר. אנחנו בקשר עם אחת החברות שהפנתה אלינו עובדת פיליפינית (מנוסה עם ותק של שנתיים בארץ ודוברת עברית, כבקשתנו). לאחר התנסות לא נעימה איתה ולאחר שנפגשנו עם מטפלת נוספת, שוחחנו עם נציגת החברה ונאמר לנו שהעובדות המנוסות מאד בררניות, מפונקות, לא אוהבות לקבל הוראות ממישהו בבית ומרגישות שהן צריכות לבחור את המשפחה ולא להיפך ואם אנחנו רוצים מישהי צייתנית ומסורה, נצטרך לקחת עובדת חדשה שרק הגיעה מחו"ל (לא דוברת עברית וחסרת נסיון). האמון שלי בחברה מאד מפוקפק כרגע לאחר ההתנסות עם העובדת ורציתי לשמוע מנסיונם של החברים בפורום הזה מבחינת העסקת עובדים זרים. תודה.

את בטוחה שאתם מעונינים באשה?

אבא שלי היה נעלב עד עמקי נשמתו אם אשה היתה מחליפה לו חיתולים. אני לא יודעת באיזה מצב אבא שלך, אבל קחי בחשבון שהוא עלול להגיע למצב בו הוא יצטרך עזרה פיסית שיקשה על אשה לבצע את זה ולהחליף חיתולים, שוב, עלול להווצר מצב לא נעים. לנו היה נסיון רע מאד עם עובדים מסרי לנקה והודו. העובד האחרון, שהוא פיליפיני, הוא מסור ומטפל באבא שלי בצורה מדהימה. והכי מדהים זה שכשאבא שלי צועק עליו ואפילו יורק עליו, הוא פשוט אדיש, ממשיך בעבדותו. אם הסוכנות אינה מספקת לך עובד לטעמך, חפשי סוכנות אחרת. תסתובבי קצת בגינה הגדולה שבשכונה וכשתראי את העובד הכי מסור, שאלי אותו באיזו סוכנות הוא עובד. בהצלחה!

or253

New member
חשבנו גם על זה

קודם כל - תודה על התגובה. אבא שלי לפחות כרגע הוא עצמאי מבחינה פיזית. גם לא נראה לי שזה מאד יפריע לו אם זה יהיה גבר או אישה אבל חשבנו גם על האפשרות של גבר. העניין הוא שלאמא שלי שגם ככה קשה לה להכניס אדם זר הביתה יהיה קשה עוד יותר להתרגל לגבר זר בבית ואני לא בטוחה שזה יהיה נכון להקשות עליה במובן הזה כרגע. נשקול את העניין שוב אולי. אשמח לשמוע ממך אולי על גבי מסר מאיזה סוכנות העובד שלכם. שוב תודה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום אור253

שלום אור, העסקת עובד זר היא לאכה לא קלה. מניסיוני הרב 10 שנים. אל תקחי עובדת פיפינית יקרה שנתיים בארץ שתשתלט לכם על החיים. קחי עובדת חדשה מסרילנקה או נפאל שיודעת אנגלית, צייתנית, החיר ההתחלתי 550$ + 100 ש"ח דמי כיס , ביטוח רפואי, אישור העסקה ממשרד הפנים 145 ש"ח. אמא שלך צריכה להרגיש נעים עם העובדת וכן חשוב שהיא תלמד אותה מנסיונה וכך ההתאקלמות תהיה טובה ולא יהיו קצרים. מקוה שעזרתי ולו בעט. אשמח לענות על שאלות נוספות[ זהבה שחם

ronnyw

New member
אור, וכדי להוסיף לך על הבלבול...

אנחנו מעסיקים שתי עובדות זרות (שני הורי בני 88, במצב קשה מאוד, גם פיזי, גם מנטלי). שתיהן פיליפיניות, שתיהן ותיקות בארץ, שתיהן נפלאות. קדושות. עושות עבודה קשה, מתישה, מפרכת, בנועם, בשקט, עם חיוך, עם ליטוף, עם חום ועם חיבה. הזהרי מהשטות הזו של "ותיקות = מקולקלות". בן אדם לא "מתקלקל" בשנתיים. אולי לומד מה מגיע לו - וטוב שכך, אבל מסירות, יושר, חום אינן תכונות "מתקלקלות". מציעה לך לקרוא את הפורום לאחור, תמצאי הרבה מסרים בנושא עובדים זרים. אחד הדברים שתמצאי זה, שכל (בלי הכללות. רוב) חברות ההעסקה של עובדים זרים מנסות לשכנע לקחת עובד חדש. הסיבה נורא פשוטה - הן מקבלות כסף (הון כסף !!, סביבות 4000-6000 $) על כל עובד חדש שהן מביאות ארצה. הן עושות כל מאמץ לשכנע כל לקוח חדש (גם אני עברתי את זה) לקחת מישהו טרי, שלא יודע שטיקים וטריקים. שטות !! סתם כקוריוז: נניח שזה נכון, והן לומדות טריקים במקום העבודה הראשון שלהן. אז הרי ברור שהן "מפעילות" את הטריקים כבר שם... הרי זה לא הגיוני שהן ישרות ומסורות במשך שנתיים תמימים במקום אחד, ואז עוזבות, ומייד נעשות חמדניות ורעות במקום השני... כלומר, מי שמתוחכמת ונצלנית - תפעיל את המניפולציות גם במקום העבודה הראשון... אולי יקח לה חודש חודשיים להתחמם... שורה תחתונה - זה רק עניין של מיון טוב ושל הכרת האדם. המיון די קשה, כי יש להם תרבות אחרת. הכי טוב - מישהי שכבר עבדה בארץ, ושיש לך קשר עם המעסיק הקודם שלה. זה המיון הכי ודאי (וזה שוב מצדד בבעלות עבר ישראלי). אגב, הפיליפיניות שלי מתעסקות עם הכסף, עם התרופות, עם הרופאים - אני סומכת עליהן במאה אחוז. קחי בחשבון שלא תמיד מצליחים עם העובדת הראשונה . לא תמיד מתאימה, לא תמיד יש כימיה. אבל תראי שכשתמצאו מישהו - כל איכות החיים שלכם (ובעיקר של אימך) תשתנה. אחרי שבועיים לא תבינו איך אפשר אחרת... בהצלחה.

ענתי44

New member
רוני יקרה ואור ברוכה הבאה

בזה הרגע " נודבת" לעזור לי במיון של העובדת, בבוא היום כשאני אצטרך עובדת. וסליחה שאני מתפרצת בזוטות לנושא החשוב הזה. אור ברוכה הבאה לפורום ובהצלחה במציאת העובדת הכי מסורה ויעילה.

שריוש2

New member
מסכימה עם כל מילה.

אכן עובדות וותיקות הן לא מקולקלות.. הן יותר פקחות, אין ספק. וכה, גמאנחנו כמו רוני, עברנו מסע שכנוע לקחת עובדת חדשה ולא וותיקה, בגלל אותה סיבה. על כל עובדת חדשה המשרד נקבל הון כסף, ועל עובדת וותיקה, לא. לכן שווה להם לנסות ולשכנע לעובדת חדשה גם אם אינה יעילה מאשר לוותיקה יעילה.

or253

New member
תודה על תגובתך. שאלה נוספת.

תודה, זהבה. בהחלט עזרת. אני שמעתי או קראתי איפשהו שרצוי לבקש עובדת מנוסה ושלחברות יש אינטרס להכניס עובדים חדשים מחו"ל כדי להגדיל לעצמם את המאגר, לכן ביקשנו מישהי עם נסיון. עכשיו אנחנו מגלים עובדות נוספות. שילמנו אגרה של 260 ש"ח לצורך הוצאת הרשיון. מה זה אישור העסקה ממשרד הפנים? זה בנוסף? יש איזושהי סיבה מיוחדת שאת מציעה עובדת מסרילנקה או נפאל ולא מהפיליפינים? שוב תודה.

ענתי44

New member
דווקא ממה שראיתי בבית חולים

העובדות מנפאל לא תמיד היו מסורות. כשהיתה מגיעה עובדת חדשה תוך יום העובדות הוותיקות לימדו אותה לדרוש, להזניח. אני ראיתי במו עיניי איך חלק מהן היו יוצאות להפסקות ארוכות ומשאירות את החולה במיטה בלי שהמשפחות היו מודעות. ככה שאני לא חושבת שצריך לשים תגית על מדינה לא לטוב ולא לרע. תלוי מי הבן אדם וגם זה תלוי עד כמה אנחנו עוקבים ומפקחים על עבודתם....

שריוש2

New member
אצלנו דווקא...

כל העובדות שהיו אצלנו [3] הגיעו מהפיליפינים. נכון, שתיים מהן בכלל לא היו מוצלחות, ואחת בכלל.. איך שאומרים: "עם האוכל, בא התאבון" והיא היתה נורא חמדנית. והשלישית שגם היא באה מהפיליפינים, מצויינת. עם יחס חם ואישי לסבתא, וטיפול מסור. אני לא חושבת שזה משנה מאיפה. לפחות לי לא. כל עוד העובדת תהיה ישרה ונאמנה, ויהיה לה יחס אישי וחם לסבתא, לא איכפת לי שהיא תהיה מהפיליפינים, נאפל, סרילנקה או כל מקום אחר.

שריוש2

New member
ברוכה הבאה! אנחנו..

התנסנו אם 2 מטפלות עד שהשלישית התאימה. אני חושבת שלא כל הוותיקות הן מפונקות. ה-2 הראשונות שהיו לנו, היו חסרות נסיון שרק הגיעו ארצה. לאחת, היה מאוד קשה [לראשונה] והיא לא היתה עושה כלום. ממש היא פחדה מהאלצהיימר ולא היה לה טיפת יחס חם לאמא. השנייה, על היום הראשון נבהלה כנראה מהמוטל עליה, קיבלת פיק ברכיים והתחזתה לחולה. השלישית, אחות במקצועה, מאוד מצויינת. ומנוסה [לא באלצהיימר אבל בטיפול בחולים בארץ] קבענו איתה פגישה והיא באה לראות את הבית ואת סבתא. אני חושבת שהיא יצאה מהפגישה די מרוצה וגם עכשיו הי די מרוצה. יחסית למטופל הקודם שלה שהיה צעיר בן 20 ומשו עם תסמונת דאון, ערבי ויחסית די מלא, היא היתה צריכה להרים אותו מהכיסא גלגלים לכל מקום, וזה ממש היה לה קשה. יש תמיד את אלו שמשוויצות. בחירת העובדת צריכה להיות הדדית. אתם המשפחה, צריכים לבחור את העובדת שתתתן לכם את השירות הכי טוב, שתהיה מסורה ורגישה עם יחס חם ולא אחת שלא תעשה כלום. אבל גם העובדת צריכה להסכים. יש עובדות [כמו הראשונה שהיתה לנו] שהן לא מתאימות לעבודה עם חולה סיעודי בראש. לכן, נראה לי די ברור, שלא תרצו לקחת עובדת שלא מרגישה מתאימה, או שלא רוצה.. לא ייצא לכם מזה שומדבר ואין לי ספק שהיא תשב ולא תעשה כלום.. [כמו שקרה לנו]. תמשיכו לחפש. מנסיוני, וממה ששמעתי מאנשים אחרים, זה יכול לקחת המון זמן, והחלפה של מלא עובדות זרות עד שמגיעים למתאימה ביותר, אבל זה שווה את זה. חשבתם אולי על עובד זר? סתם מכל מיני סיבות של נוחות [למשל:בזמן המקלחת, שירותים וכו'], הייתי ממליצה לכם לבדוק אפשרות לעובד זר... מקווה שעזרתי איכשהוא.. ערב טוב!

or253

New member
כל התייחסות עוזרת ותורמת

אכן עזרת. תודה. אני לוקחת בחשבון את כל העצות כאן.

למעלה