עובדי האור באו"מ - סטיב רות'ר

עובדי האור באו"מ - סטיב רות'ר

היי לכולם,
במהלך השנים היו סטיב רות'ר, ברברה והקבוצה 5 פעמים באו"מ ב- 2 יבשות.
סטיב מספר על כך וגם מביא לנו את התקשורים שניתנו.

כרגע מתורגמים 2 דברים:
1. המאמר הפותח - שבתחתיתו מופיעה רשימת התקשורים והמאמרים [שהראשון ביניהם מתורגם והאחרים - יתורגמו בהמשך]
2. המאמר הראשון המתורגם.

[URL]http://www.quantumleap.co.il/PAGE156.asp[/URL]

ואתם מוזמנים!
שבוע שקט
חיבוקים,
חמדה

רותי 11

New member
תודה לך חמדה

Nachmanides

New member
בֹּאו נעשה מעט סדר.

משרדי האו"ם בוינה מצויים בקומפלקס משרדים יוקרתי ענק, שבו שוכנות גם נציגויות של חברות ענק בינלאומיות, ומכיל גם מרכז קונגרסים משוכלל היכול להשכיר אולמות לכנסים פרטיים.
כל הקומפלקס הזה קרוי Vienna International Centre, ובקצרה - VIC.
ניתן להגיע אל ה- VIC בקו רכבת תחתית U1 בכיוון Leopoldau, יש לרדת בתחנת Kaisermühlen/VIC, וללכת על פי השילוט אל Gate 1 של ה- VIC

הנסיון המתוחכם של רוכלי הבשורה של Steve Rother לשדרג את יוקרת מרכולתם באמצעות התיחשות (מלשון יחש, טענה לרום מעלה, או טענת קירבה לגוף או לאישיות רמת מעלה) לאו"ם, וליצור מצג כאילו מדובר בהזמנה של האו"ם בכבודו ובעצמו - נחשף...

אינני מכירה שם כלום...

בחיים לא הייתי בוינה.
אבל - האם הקומפלקס עליו אתה מדבר נראה לפני 15 שנה כפי שאתה מתאר שהוא נראה היום?

Nachmanides

New member
האו"ם כארגון - אדיש לקיום Steve Rother

ו"תורתו", אולם אפשרי כי ועד העובדים, העוסק גם בעניני רווחה ובידור לעובדים, אירגן פגישה זו, מפני שעובדים גילו ענין, וכדי לחסוך בזבוז ימי עבודה, הוחלט לקיים את ה"הופעה" ב- VIC...

אגב, הוספתי תמונות של שני המבנים -

בניו יורק ובווינה - למי שרוצה לראות על מה מדובר...

Nachmanides

New member
את חופשית לתרגם כל מה שעולה על דעתך,

אך לא יהיה ביכלתך להאציל חשיבות כלשהי על Steve Rother וה"חזיונות" שלו.
לא יכול להיות לאו"ם, כארגון, ענין באיש הזה ובהזיותיו.
המקסימום שהתרחש כאן הוא שוועדת רווחה של ארגון העובדים יזמה, בתגובה לבקשת אחדים, הרצאה מאת Steve Rother, ומטעמי נוחות - ההרצאה נערכה במיקום סמוך למשרדים

העובדה שאת יכולה להעלות על דעתך כי לאו"ם יכול להיות ענין ב- Steve Rother וב"חזיונות" שלו - מעוררת דאגה כנה בלבי, וגם עגמומיות, על פתאיות (gullibility) המין האנושי...

טוב, כאן אנו נכנסים

לשאלה העקרונית - האם אלה "חזיונות" או משהו אחר?
והתשובה לכך - כך אני מאמינה - נותן כל אדם לעצמו בהתאם למערכת האמונות שלו.
לכן -
לוויכוח הזה אין מצב שאגרר.
איש באמונתו יחיה! [ואני מקווה שיחיה טוב]

Nachmanides

New member
"חזיון" הוא מה שטוען אדם כי ראה בעיני רוחו,

ולכן איש אינו יכול לתמוך בדבריו או לחלוק עליהם.
"תצפית" היא מה שטוען אדם כי ראה במו עיניו, ולכן, בעיקרון, אפשר הוא לעדים שהיו מצויים בקרבתו אותה עת לאשר או להכחיש את התיאור שלו

"איש באמונתו יחיה" ?
לא נכון.
הבטוי הנכון הוא "הִנֵּה עֻפְּלָה לֹא יָשְׁרָה נַפְשׁוֹ בּוֹ, וְצַדִּיק בֶּאֱמוּנָתוֹ יִחְיֶה" (חבקוק ב ד)...

אני מאמינה שיום אחד "תאכל את הכובע"

פעם, לפני שהיה מיקרוסקופ, אף אחד לא האמין שיש חיידקים.
האם מפני שלא היתה דרך לראותם הם לא היו?

זוכר את הסיפור עם גלילאו גליליי? [ואף על פי כן נוע תנוע]

כך בדיוק אני מאמינה שיקרה יום אחד ביחס לתקשורים [ואני מאמינה שיום זה הרבה יותר קרוב מרחוק]

Nachmanides

New member
הדוגמאות שלך (קיום חידקים, על אף שאיש לא ראה

אותם, התפישה ההליוצנטרית, בניגוד לתפישה הגיאוצנטרית) אינם ממין הענין.
אנו דנים בטענה של אדם כי ישויות ניגלו אליו ותיעלו מסרים לאנושות דרכו (במלים אחרות "עובדה, חלמתי!"), אלא שאין ביכלתנו לאשש או להפריך את טענתו, מכיוון שאיש מלבדו אינו מדווח כי ישויות אלה ניגלו גם אליו. ועל כל אלה - הישויות הן מלאכים ממיתולוגיות קדומות, מועצות של הפליאדות, כהנים עליונים של אומות ששקעו באוקיאנוס (למוריה/אטלנטיס), או במקרה של Steve Rother, ישויות ששמן Elrah, Timekeeper, ועוד מישהו שלישי ששמו דומני נכתב בשתי אותיות, eM). עלינו לקבל כי איש זה הינו הקשר היחידי של האנושות עם הישויות הללו, או לדחות את טענתו. טענתו היא בעיקרון, במהות, בלתי ניתנת לאימות או דחיה.
מנגד, קל להיווכח , גם מבלי לשער קיום חידקים, כי יש משהו המפיץ חלאים, וכי דרך בדוקה להילחם בכך היא שמירה על כללי היניינה פשוטים.
אשר לגליליאו - הדיעה השלטת בעת הקדומה היתה כי הכל סובב סביב הארץ הנייחת במרכז היקום. היתה זו תפישה אינטואיטיבית, ש"אושרה" על ידי Ptolemy, בן המאה הראשונה, זכתה לגושפנקא של הכנסיה, אלא שלא יכלה להסביר בהצלחה את מסלול כוכבי הלכת כפי שהם ניצפים מן הארץ, שכן כוכבי לכת חיצוניים לארץ נראו לעתים עושים לפתע "אחורה פנה" (Retrograde motion) ונעים בכיוון הפוך לכיוון התקדמותם הרגיל. כדי לתרץ תנועה מוזרה זו "המציא" Ptolemy הסבר של תנועה מורכבת, בלתי אפשרית מבחינת גרביטציה, לה קרא Epicyclic motion. ספר הלימוד לאסטרונומיה, שכתב Ptolemy נקרא Almagest ושימש אוניברסיטאות מכובדות ברחבי אירופה כ- textbook לאסטרונומיה עד המאה ה- 15.
ההשערה כי הכל סובב סביב השמש הוצגה כבר על ידי Hipparchus בן המאה השניה לפנה"ס, מתוך ניתוח תצפיות שלו ושל הבבלים שקדמו לו, והסקת מסקנה כי אילו השמש במרכז, אזי כל כוכבי הלכת נעים במעגלים פשוטים סביבה.
אולם מכיוון שהיוקרה של Ptolemy עלתה על זו של Hipparchus והאפילה עליה, נדחה הרעיון של Hipparchus

אשר לאכילת כובע בגין אימוץ או דחיה של טענות:
כל עוד תציגי טענות מיסטיות אשר בעיקרון, במהות, אינן בנות בחינה (ולכן אין מה לעשות עימן) - אינך מסתכנת, ולא תיאלצי לאכול את כובעך.
ראי נא מה קרה למיסטיקן אשר שגה גסות והציג טענה מיסטית שהינה בת בחינה.
אני נצמד לטענות בנות בחינה, ולכן אינני צפוי לאכול אי פעם את כובעי...

טוב, לגבי אותו מיסטיקן -

אינני יודעת,
אבל אני מאמינה שמי שאכן רואה הילות מקרוב יוכל בקלות לזהות מאחורי איזה קיר עומד אדם ומאחורי איזה קיר אין כלום.
גם המצלמה הקיריליאנית תעשה זאת בקלות.

אין ספק שאתה אדם בעל ידע נרחב, אבל עובדה זו אינה עושה אותך בר סמכא בנושאים שאינך מאמין בהם ולכן אינך מנסה כלל לפתוח את הראש ולבחון האם יתכן שיש דברים בגו.
אני מכירה מאסטר גדול מאוד בפנג שואי [אתה יכול לראות תמונה שלו איתי באתר שלי] שהיה איש אקדמיה בהונג קונג והיה בטוח שהפנג שואי זה בדיוק מה שאתה חושב על מיסטיקה. הוא החליט שהוא הולך להוכיח את צדקת דבריו, ומאחר והוא סיני, היתה לי גישה לכתבים הסיניים המקוריים, וראה זה "פלא!" הוא למד, חקר ובחן וראה שזו שיטה מאוד נכונה, מעשית ויעילה!
תענוג ללמוד ממנו.

רותי 11

New member
חמדה מתוקה אל תטרחי הוא סתם טרול

שזה חלק מהשעשוע שלו אז
חבל על האנרגיה

Nachmanides

New member
"אבל אני מאמינה שמי שאכן רואה הילות מקרוב

יוכל בקלות לזהות מאחורי איזה קיר עומד אדם ומאחורי איזה קיר אין כלום" ?
אני מוכן לבחון כל טוען ליכולת ראיית הילות.
במקרה של המיסטיקן עליו ספרתי, הוא לא הועמד לבחינה בפועל.
הוא היה המום מעצם העובדה שניתן היה להגות בחינה לטענותיו (ענין שכלל לא חשב עליו מקודם), וזה הניס אותו

"גם המצלמה הקיריליאנית תעשה זאת בקלות" ?
אופפססס, כרגע חשפת בפני כולם שאינך יודעת כלל מהי מצלמה קיריליאנית.
שאלי אותי מהי ותקבלי הסבר מלא !

"אין ספק שאתה אדם בעל ידע נרחב, אבל עובדה זו אינה עושה אותך בר סמכא בנושאים שאינך מאמין בהם" ?
אמונה היא קבלת טענה שאתה יודע כי אינה בת-בחינה.
ידיעה היא קבלת טענה שאתה יודע כי הינה בת-בחינה

"אני מכירה מאסטר גדול מאוד בפנג שואי..." ?
טרם נתקלתי במחקר המאשש טענות בדבר יעילות Feng Shui...

למעלה