עובדת זרה- מה עושים בתאונת עבודה

doris12

New member
עובדת זרה- מה עושים בתאונת עבודה

יש לי עובדת פיליפינית שנמצאת אצלי קרוב לשנתיים ותוקף האשרה שלה עומד להסתיים בעוד מס' חודשים. העובדת נמצאת אצלי כאשר התשלום דרך חברת כ"א. לאחרונה היא מתלוננת על כאבי גב וגוף חזקים וטוענת לתאונת עבודה, הרופא שטיפל בה אמר שהוא יכול לתת את אבחנתו רק לאחר צילום רנטגן של הגב. קופ"ח לאומית הנמצאת בהסדר עם חברת הביטוח איילון מסרבת לתת לה טיפול אלא אם מביאה אישור חברת הביטוח. וחב' הביטוח דורשת ממנה למלא טופס 250- תאונת עבודה. מצד אחד היא אינה מקבלת טיפול, ומצד האחראני חוששת לתביעה ע"י אחד הצדדים. אשמח לקבל את עזרתכם: איך לעזור לה שתקבל את הטיפול המגיע לה מבלי להזיק לי. והאם אני בכלל צד בעניין. תגובתכם המהירה נחוצה. תודה.

תאונת עבודה למטפלת זרה

שלום רב, הדרך שבה את יכולה לעזור לה, הוא למלא טופס ב- 250, על מנת שהעובדת תוכל לתבוע את זכויותיה מביטוח לאומי. מעבר לכך היא תוכל לתבוע, גם את הביטוח שעשית לה, באמצעותך כמובן, אבל לא לשם כך נועד הרי הביטוח??? אני מקווה שכולנו ננהג בעובדים הזרים, כפי שמגיע להם - כבני אדם לבני אדם. ציינת שתוקף האשרה עומד להסתיים, אני מקווה שלא תשתהי עם מתן התגובה עד שהאשרה תפוג. בברכה,

doris12

New member
תאונת עבודה למטפלת זרה-

תודה על תגובתך. העניין הוא שהעסקתה היתה דרך חברת כ"א. מי אמור למלא את הטופס? התשלומים עבורה בוצעה דרך חברת כ"א.

תלוי מה הוגדר בחוזה

שלום שוב, יתכן ובחוזה הוגדר שחברת כ"א היא המעסיקה של המטפלת, ולכן אם אכן זה נכון, היא צריכה למלא את הטופס. בברכה,

סתיואדם

New member
מלאי לה את הטופס

וכמה שיותר מהר מרבית החברות האלו לצערי לא עושות ביטוח לעובדים והתביעה מין הראוי שתוגש שהיא עדיין בארץ היא עובדת אצלך הייתי רוצה לחשוב שתתיחסי אליה כפי שהיית רוצה שיתחסו אליך בכול מקום עבודה

למעלה