עובדת זרה.

raanansh

New member
רופא גריאטרי - בדיקת זכאות\החמרה של חוק סיעוד

קשיש מעל גיל 90 רשאי לעבור הערכה תפקודית ע"י רופא גריאטר או פסיכוגריאטר במקום אחות או פיזיותרפיסט . חשוב ! על הרופא למלא את נספח ההערכה התפקודית לבני 90+ שהוא חלק מטופס התביעה. כמו כן, כאשר מדובר בקשיש מעל גיל 90 , על הבדיקה להתבצע במסגרת מוסד ציבורי (קופ"ח, מרפאה לברה"נ, בית חולים) ולא באופן פרטי.

יש כיום בחלק מהסניפים של ביטוח לאומי אפשרות לביצוע הערכת תלות לגילאי 80-90 , כאשר בניגוד לאמור לעיל, הבדיקה כן נעשית בבית הקשיש ע"י רופא גריאטר וללא תשלום. למי שבוחר בכך, יש לתאם מול קופה"ח או בי"ח ביקור רופא.
 

Liorlevniv

New member
לגבי בדיקת הזכאות

אבי בן 89 וחלה התדרדרות במצבו הפיזי והקוגניטיבי. מתחילים כרגע טיפול מול ביטוח לאומי דרך המקום בו הוא גר (דיור מוגן).
האם אני צריכה לבקש בדיקה של גריאטר מקופת החולים שלו או מטעם המרפאה המקומית ואת זה לצרף לתביעה. כמו כן האם יהיה חייב בנוסף לעבור בדיקת אחות מטעם הביטוח הלאומי.
לגבי עובד זר, האם ניתן להתחיל את התהליך במקביל?
תודה מראש
 

h1954

New member
עובדת זרה.

פתיחת הפורום עונה על צורך חיוני של רבים. בהצלחה.
אימי בת 90, חיה לבד ומתפקדת, מבשלת לבד, ויוצאת לבד מהבית. כל זאת עם מגבלות הגיל, היא לא רואה בעין אחת, מתנהלת לאט, קצת בעיות זיכרון.
יש לה עזרה מביטוח לאומי של 9 שעות בשבוע, לצורך קניות וניקיון.
בתקופה האחרונה היא העלתה את האפשרות של עזרה מלאה של עובדת זרה.
מה עושים? למי פונים? מה צריך? מה האפשרויות?
איך מתחילים?
תודה על כל תשובה.
 

raanansh

New member
תלוי באזור המגורים שלו

בדוק באתר ביטוח לאומי האם אביך נכלל באיזור בו ניתן לקבל הערכה של גריאטר לצורך קביעת הזכאות, ובמידה וכן יש לתאם מול הקופ"ח ביקור של גריאטר, הגריאטר ממלא את הנספחה המופיע בתביעה לגמלת סיעוד וזה במקום בדיקה של אחות ביטוח לאומי.
 
תשובה

שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו -
במקרה שאת מתארת - לאימא כפי הנראה אין מספיק ניקוד ADL - הניקוד אותו מעניק ביטוח לאומי בבדיקה בבית הקשיש, בכדאי לפנות לקבלת עובד זר. 9 שעות שבועיות מייצגות פחות מ 4.5 נקודות מביטוח לאומי ולכן לא מספיק כדאי לפנות למשרד הפנים רשות ההגירה לבקש רישיון לעובדת זרה.
אז תחילה את פונה לחברת הסיעוד שנותנת לכם היום את המטפלת ל 9 שעות להגיש בקשה של החמרת מצב לביטוח לאומי על מנת שאימא תקבל יותר נקודות מביטוח לאומי. השלב הבא של נקודות גם יקנה לה (אם תקבל החמרה) 16 שעות שבועיות אותן מאוחר יותר תוכלי להמיר להשתתפות בשכר המטפלת הזרה שתעסיקי.
אחרי שתגישי החמרה - ובמידה שתקבלי - תפני אלי שוב אסביר לך איך פונים ומקבלים רישיון.
בהצלחה
 

raanansh

New member
תשובה

ניתן להתחיל תהליך של הוצאת רשיון לעו"ז באמצעות מילוי בקשה לוועדת חריגים לרישיון בצירופף סיכום מידע רפואי והמלצת רופא לסיוע ל24 שעות עקב גילה המתקדם. אין חובה בהוצאת החמרה או בדיקת תלות לשם כך.

לגבי החמרה, כדי להמנע מבדיקה של אחות שנחשבת משפילה , ניתן לאדם מעל גיל 90 להעביר בדיקה באמצעות רופא מומחה בגריאטריה. שירות זה יש לקבל מטעם רופא של מוסד ציבורי במסגרת מקום עבודתו (מרפאה לבריאות הנפש, קופ"ח או בי"ח) , על הרופא למלא את הנספח בבקשה לגמלת סיעוד או החמרה ולחתום עליו.
 
אבל קחי בחשבון שאת ההחמרה מול ביטוח לאומי

את צריכה כדי להיות זכאית ליותר שעות שיתורגמו להשתתפות גבוה יותר בשכר העובדת זרה.
 

raanansh

New member
ואופציה נוספת אפשרית

שהיא מקבלת 9 שעות שזה 50% הגמלה המקסימלית עקב הכנסות גבוהות :)
 

תהמס

New member
יופי של פורום, מהם המקורות שמחשיבים

עקב הכנסות גדולות? מהו סדר גודל ההכנסה לאדם בן 88 שהביטוח הלאומי לא יאשר לו את התמיכה בעובד זר?

תודה.
 
למעלה