עובדת זרה

itzikzo

New member
עובדת זרה

בוקר טוב
אני לא יודע אם זה המקום לשאלה על עובדת זרה שמועסקת במשק בית. ובכן, עובדת זרה שמועסקת בניקיון בבית " משק בית" שהמעסיק משלם עבורה ביטוח לאומי, פנסיה ובסיום ההתקשרות בינה לבין המעסיק מקבלת את כל המגיע לה כחוק. ומה שמעניין כאן שאף אחד מכל הגורמים כולל ביטוח לאומי שיודעים בוודאות שהמועסקת היא עובדת זרה לא מתריעים למעסיק שאסור שבאיסור להעסיק עובדת זרה בעבודות משק בית. ואם אתם מודעים מדוע אתם המוסד לביטוח לאומי מקבל תשלום עבורה? זה נודע לי בזמן חיפוש עובדת זרה לעבודת משק בית במקום הקיימת שמסיימת החודש את עבודתה. אני לא ידעתי על החוק הזה ושאלתי א) מדוע במוסד לביטוח לאומי לא מתריע. ב) מדוע משרד הפנים שהוא הריבון לא מפרסם מעל המסכים בבית שאסור להעסיק עובדת זרה בעבודת משק בית? אני בטוח שרוב האזרחים שמעסיקים עובדת זרה לא יודעים על החוק הזה. ואם חלילה יעצרו את העובדת הרי גם המעסיק יואשם בזה שהוא העסיק עובדת זרה ללא אישור ואני טוען שמבחינתי אם המוסד לביטוח לאומי מקבל עבורה תשלום מאין לי לדעת שאסור לי להעסיק עובדת זרה בעבודת משק בית? אם כך גם המוסד לביטוח לאומי עבר על החוק לא כך?

קלייטון.ש

Well-known member
קיימת חובה לבטח גם עובדים זרים שמועסקים באופן לא חוקי

באתר ביטוח לאומי בקישור הבא:
https://www.btl.gov.il/Insurance/Maasik/HahasakatToshavChutz/Pages/default.aspx
תמצא שכתוב בפירוש:
"מי שמעסיק תושב חוץ במשק ביתו, ידווח עליו בהתאם למפורט בפרק מעסיק עובד במשק בית."
ההיגיון הוא שבעוד שביטוח לאומי אינו מופקד על אכיפת חוקי העסקת עובדים זרים, הוא כן מופקד על הביטוח שלהם. אפילו העובד מועסק שלא כחוק, עדיין הוא יכול להיפגע וצריך לבטח אותו כדי שיהיה מי שישלם את תוצאות הפגיעה בו.

itzikzo

New member
עובדת זרה

ובכן כל מה שציינת אני עשיתי כחוק תשלום ביטוח לאומי ופנסיה ועוד. עכשיו לאחר שקחבלתי הנחיות ממשרד הפנים אפעל על פיהם שזה אומר אסור שבאיסור להעסיק עובדת זרה לעבודת משק בית

למעלה