עובדת זרה

עובדת זרה

שלום לכולם מזמן לא השתתפתי בפורןםץ האם משהו התנסה בסמטואציה הבאה: אבי חולה אלצהיימר ואמי עם cva את העובדת הזרה אמי זרקה וכל כך כעסתי אליה על כך אך אחרי זמן מה היא הבינה כי הם זקוקים לעזרה וקבלנו עובדת נעימה ואמי אהבה אותה והיתה איתה "לרג'ית" מכל הבחינות. העובדת מלהתחילה ראתמ שני חולים מיד טענה כי לא הוסבר לה כי צריכה לטפל בשניהם. . הסברתי לה כי יש לי הסכם עם חברת כוח אדם כי היא צריכה לקבל 600$ עבור שניהם. שתעבוד קצת נראה מי היא מה היא ואז אולי נוסיף לה. היא נפגשה עם החברות שלה כל אחת מוסרת אינפורמציה שונה, היא קבלה מצב רוח וטוענת כי אבי מתעורר הרבי בלילה לכן היא ישנה רע, ובצהריים אומנם היא נשכבת אך אבא נוחר ואמא מסתובבת לכן למעשה היא ישנה רע. הנני מציינת כי היא ישנה בסלון. זה באמת לא נוח אך לפני שהזמנתיעובדת ציינתי בפני כוח אדם כי העובדת תצתרך לישון בסלון. העובדת טוענת כי היא חייבת לישון בלילה וחוץ מזה גם שעתיים ביום. והיא תתחיל לקחת כדורי שינה וכמובן לא תשמע את אבי. אנילא צריכה להסביר לכם מה זאת המחלה הארורה אם כל ההתפרצויות וההזיות. העובדת טוענת כי חברה שלה מקבלת 1000$ יש לה חדר עם טוש נפרדים. אצלנו היא מקבלת כמובן את כל החגים והחופשים, 100 ש" לכל חג, ו600$. אמרתי שאני מוכנה לקחת אותה לחברת כוח אדם ושם יסבירו לה מה תפקידה. שכאן זאת עבודה עם אנשים סעודיים, וקמים בלילה, אחרת אין הרי צורך בה כי להורי יש 34 שעות ועובדת מביטוח לאומי יכולה לעשות את העבודה אבל דווקא זקוקים לה בלילה. היא מאוד ממורמרת, מתלוננת כל הזמן שכואבצת לה הבטן כי היא עוזרת לאבא להתרומם מהמיטה. היתי איתה אצל רופא היא לא ראה שום דבר. איך אני ממשיכה עם העודת היא לא חרוצה מי יודע מה אך היא נעימה וסובלנית כלפי אבי אמי אהבמ אותה אך אמי טיפוס קשה, אין לה אמצע או שהיא בקואליציה עם העובדת אך הפעם היא נפגע ממנה היא כבר לא רוצה אותה. ואמרה לה שאולי העבודה הזאת לא בשבילה ושתחזור חזרי לאוקראינה. מה עושים!

ענתי44

New member
היי רותי../images/Emo24.gif

יש הרבה צדק במה שאת אומרת. את סיכמת על דברים מסויימים עם חברת כוח האדם ומקבלת דרישות לשינוי התנאים.וברור שעובדת שישנה עם כדורי שינה מפחיד. אבל עכשיו אני אציג לך את הצד השני,אותה עובדת. היא, למרות שבחרה מרצונה הטוב, נקרעה מזרועות משפחתה ומולדתה והגיעה לארץ זרה, שפה זרה, תרבות שונה , מאכלים שונים או מגז אוויר שונה.והיא מגלה שמה שחברת כוח האדם הבטיחו לה שונה. היא מגיעה לבית זר עם שני אנשעם זרים וחולים, דבר מתיש את הגוף והנפש. וכשהיא יוצאת לחופשה ושומעת מחברותיה שהן מטפלות בחולה אחד, או מקבלות שכר גבוה יותר וישנות בחדש משלהן זה מקומם אותה. ברור, ואין ספק, שהיא לא באה לפיקניק אלא לעבודה קשה.שהיא צריכה לתת מעצמה לא מאה אחוז אלא אלף אחוז.אבל תנסי גם להבין אותה. כמי שמטפלת באמא, גם היום שהיה יום שקט ושיגרתי, אני פשוט מותשת. וחשה מחנק. מתה כבר לצאת החוצה לראות עולם. קל וחומר ביום קשה עם אמא שאני חשה שהעולם מתמוטט לי.אמא שלי, אישה נינוחה וטובה גם במחלתה. ולמעט מקרים חריגים היא נעימה. אמא שלי גם עברה אירוע מוחי והיא מאז סיעודית ועל כסא גלגלים מה שמקשה עליי מאוד. אני לא אחת מזניחה את הבית, ואת הגינה שפעם התארחו בה פרפרים וציפורים בכלל הרגתי.מהזנחה. יש תקופות שאני מזניחה את עצמי מרוב עומס. זה ממש לא קל. אבל אני שם מאהבה ובוחרת. אני תמיד יכולה להחליט להביא עובדת שתעשה את העבודה בשבילי. העובדת, לא בחרה לבוא ולטפל באנשים זקנים וחולים בגלל אידיאליים נעליים אלא מחוסר ברירה. לכן היא לא נלהבת מהעבודה הקשה. אם לי קשה מאוד עם אמא שלי, לה יש שני חולים.זה פשוט מתיש.בהחלט קשה מאוד.ואין לה ( למרות שזה לא תלוי בך) את הפינה הקטנה שלה. כי לגור בסלון לא קל.ופרט לטיפול בהוריך יש לה מטלות הטיפול בבית. מה שאני מנסה לומר זה שלא קל לה.למרות שבשורה התחתונה הטיפול בהוריך צריך להיות מסור וללא פשרות. האם הוריך נמצאים כל היום בבית? אז זה יכול לשגע פילים. גם להם קשה השהייה בבית ללא מטרה או עיסוק. או שהם מידי פעם יוצאים למרכז יום או עיסוק אחר שיתן להם סדר יום וסיבה לקום בבוקר????????.זה יתן להם תכלית וישחרר את העובדת קצת. אני יודעת שלא קל לך ואי אפשר לממן את הכל. ואכן את בדרך ללא מוצא. שלא נדבר על אפשרות לסידור כמו בית אבות. לכן אני מציעה לך לחשוב איך את מגיעה לעמק השווה עם העובדת. מצד אחד ללא פשרות במילוי חובותיה להוריך ומצד שני איך את מטיבה את מצבה במה שאת יכולה. למשל בתוספת משכורת.או מידי פעם לפנק אותה בצופר כזה או אחר. כי להביא מישהי אחרת יש בזה אולי סיכוי לשיפור אך גם סיכון. ובמיוחד עם אמא שלך קשה. רותי יקרה את נמצאת במצב קשה. ואין לך הרבה אופציות. אני שולחת לך חיבוק גדול ומתפללת שימצא איזה פתרון להקלת המצב.

ronnyw

New member
סתם נתון פרטי שלי

העובדת שלנו, שגם היא מטפלת בשני חולים, מקבלת 750$ לחודש. על כל שבת שנשארת מקבלת עוד 250 ש"ח. חוץ מזה מקבלת הוצאות נסיעה לכל שבוע (גם אם נשארת) + טלפון + כל הביטוחים. זה יוצא מעל 5,000 ש"ח לחודש. שווה כל אגורה !!

ענתי44

New member
היי רוני רציתי לדעת

העובדת שלכם מטפלת בשני הוריך נכון? האם אחד מהם הולך לפעמים למרכז יום או לפעילות אחרת? מה סדר היום של הוריך עם העובדת. האם היא יוצאת איתם או מעסיקה אותם במשחקי זכרון או מפעילה אותם? מאוד מטריד אותי מה עושים כשיז זוג ששניהם חולה, ולא משנה באיזה מחלה. ואני רוצה להעלות את זה על סדר היום במפגש עם גרשון. אז אשמח למידע שלך בנושא. שיהיה לך יום נפלא רוני ידידתי.

רותי57

New member
לענתי - במפגש עם גרשון

הטיפול בשני ההורים החולים קשה מאוד. אם תזכרי או תעברי על הפורום תראי כמה פעמים כתבתי מתוך יאוש ואת נחמת איתי מאוד. קשה לי להעלות על הכתב את כל הבעיות אם אתם מוכנים אמי מוכנה להצטרף אליכם לפגישה.

ronnyw

New member
אענה כמיטב יכולתי...

שלום רב !! המצב אצלנו הוא כזה: אימא, שהיא חולת האלצהיימר, הולכת מידי בוקר, ימים א'-ה', למועדון מיוחד. העובדת הזרה משכימה אותה, עוזרת לה להתכונן ויוצאת איתה להסעה (ההוראות הן שאסור לחולה אלצהיימר להמתין לבד). אבא, עיוור, חולה סכרת ודיכאוני ביותר, מבלה את כל זמנו בבית, בעיקר במיטה. במשך היום העובדת עסוקה במשק הבית (בישול, נקיון, קניות וכו') ובטיפול באבא שלי (אוכל, זריקות, הליכה איתו או בלעדיו לקופת חולים וכו'). בשעות אחר הצהרים, כשאימא חוזרת, מתחילה החגיגה.. אימא ואבא רבים, צועקים, מקניטים... העובדת מנסה להתמודד (לא תמיד בהצלחה...) ולהמשיך בעבודות הטיפול (אוכל, רחצות, תרופות, השכבה וכו'). אין בעבודתה של המטפלת כל חלק של משחקים, גרוי חשיבה וכו'. אי אפשר גם לדרוש זאת ממנה, שכן השפה אינה שגורה בפיה. ( היא מדברת עברית בסיסית מאוד, הורי אינם דוברים אנגלית). אימא מקבלת את הגרויים במועדון. לגבי אבא - הבאתי הביתה אנשים בשכר, על מנת שידברו או יקריאו או ישוחחו איתו. הוא זרק את כולם. אגב, גם אני - או אחי - במסגרת ביקורינו, לא מצליחים להוציא את אבא שלי מהעולם הקודר שלו. היחידים שקצת מצליחים לשוחח איתו על דא ועל הא, על החיים ועל זוטות, הם הנכדים. כך שתביני שאינני מצפה מהעובדת הסיעודית לתרום בתחום הזה. מקווה שעניתי, אם לא - אנא שאלי ואשתדל להרחיב.

רותי57

New member
עובדת זרה

אצללנו היא מקבלת כל שבוע 100ש"ח, היא לא נשארת בחופש שלה היא יוצאת לנקות בתים, את הביטוח אנו משלמים גם, 5000שקל זה סכןם עצום כמה זנן היא אצלכם ומאיזה מוצא

zs1957

New member
זכויות עובדת זרה

שלופ רותי 57 לעובד הזר יש זכויות כמו לעובד ישראלי המועסק ע"י חב' כח אדם. שכרו של עובד זר המגיע מחו"ל 5550$ בנןסף דמי כיס 70-100ש"ח אחת לשבוע, ביטוח בריאות, ביטוח לאומי, מ,כלכלה, דיור. כל הדברים הללו עולים הרבה כסף למטופל הקשיש. אם עובד ביום החופשי קרי שבת או חג מקבל תוספת של 50$לשכרו.לאחר השנה הראשונה יש לשלם לעובד 12 יום חופשה וחמישה ימי הבראה. במידה ולא תשלמו תזכו לתביעה מקו לעובד על הלנת שכר, הצמדה ,עוגמת נפש. אם נמטפלת מטפלת בשני חולים סיעודיים יש לשלםלה 1100$ אי תשלום משכורת עפ"י חוק יגרום לתביעות משפטיות צמד העובד. יש לתת לעובד את השכר המגיע לו כי הא מטפל ביקר לנו נכל בתום השנה הראשונה זכאי העובד להעלאת שכר 50 $ וכך מדי שנה. זהבה שחם

רותי57

New member
ronnyw

עם איזו חברת כוח אדם אתם עובדים,וכמה זמן אצלכם המטפלת

רותי57

New member
לענתי

ענתי תודה לך על התשובה אני מאוד מבינה את העובדת הזרה אך היא נמצאת אצלינו בס"הכ חדשיים .ואנו מפנקים אותה בחג היא תמיד מקבלת כסף, בראש השנה האזרחי קניתי לה מתנה קטנה, הלוונו לה 500% כדי שתוכל כמה שיותר מהר לגמור את החובות שלה בחוץ לארץ, הרי בהם חייבים 4000$ לחברת כח אדם שהביאהאותה לכאן + 10% ריבית חודשית. הורי לא הולכים לשום מקום כי אינם יכולים ואינם רוצים.השאלה כמה להוסיף והאם יהיה לזה סוף.

ronnyw

New member
תשובות לגבי העובדת

שלום לך, העובדת שלנו ממוצא פיליפיני. בחורה נעימה מאוד, מסורה, חרוצה. בת 32. אחיה בא לעבוד בארץ שנה אחריה, כך שאני מניחה שחוות הדעת שלה לא היתה שלילית (אחרת לא היה מגיע). היא התחילה בשכר נמוך יותר (600$) לפני שנתיים, אבל אז אימא שלי עוד תפקדה, ובעצם גם אבא שלי (למעט היותו עיוור, שזו הסיבה לכך שקיבלתי רשיון). כיום שניהם סיעודיים (יש לי שני רשיונות עבודה. אני מנצלת רק אחד, את זה של אבא שלי. את השני הכנתי למקרה שאימא תישאר לבד). במשך השנתיים העלתי לה שכר אחת לשלושה-ארבעה חודשים, גם כהוקרה על עבודתה הטובה (כמו שאני מצפה שיעשו לי במקום העבודה שלי) וגם בגלל שהקשיים בטיפול בשניהם הלכו וגדלו ("הקף המשרה" אם רותים מילים עיסקיות). כיום שרכה 750$, ואני מתכוונת להמשיך להעלות אותו. לגבי התוספות מסביב: (הנסיעות, הטלפונים, הביטוחים - לפי החוק). כשהיא נשארת בשבתות, זה לא ענייני אם זה בגלל שאין לה לאן ללכת או לשם שמים. מה שחשוב לי זה שהיא נמצאת עם הורי, ועושה איתם את כל מלאכות השגרה, ולכן מגיע לה - לדעתי - מלוא התשלום. ואם כבר הזכרת (את ה- 4,000$ ןאחוזי הריבית הנשכנית והפושעת) - אני חוזרת וטוענת מה טענתי כבר בפעמים קודמות: חברות כוח האדם הן הסרסורות לדבר עבירה בנושא העובדים הזרים, ובגללם הגענו למצב החברתי והמוסרי הנורא הזה. אבל זה נושא אחר לגמרי...

רותי57

New member
ronnyw

גם אני היתי מוסיפה לה כסףאחרי 4 חדשים. תנאים מגוריםצ טובים יותר אני לא יכולה לתת לה .אבי קצת מתהלך, אך מאוד זקוק לעזרהאם בקימה או בכל פעולה ואמה גם מתהלכת אבי חולה אלצהיימר ןלא שולט על הצרכים, ואמי אחרי אירוע מוחי כל הצד השמאלי חלש אך היא מתנועעת, יש לה מטעם ביטוח לאומי בס"כ 9.5 שעות.

ענתי44

New member
היי רותי

יש לך תשובה של רוני, שנותנת למטפלת 750 דולר. אולי תעלי לה ל-700.

קורנית

New member
עובדת זרה

אצלנו עובדת אישה מהפיליפינים כבר שנה וחצי, מאז שאבא נפטר. היא מלאך אמיתי - טובה ואיכפתית ומצפונית... יש לנו מזל ממש. כשהתחילה לעבוד שכרה היה 700$ לחודש, כי לא היתה חדשה בארץ. לפני כחצי שנה החליטה מיזמתה לצאת לחופשות רק פעמייםן בחודש. העלינו את שכרה ב - 100$ לחודש. וזה חוץ מ - 100 שח שמקבלת כל שבוע, לא חשוב אם נוסעת או לא, וביטוח רפואי. בהתחלה ניסינו לתת לה מתנות בחג, אבל אמא שלי קינאה בהן - ואנחנו נותנות לה כסף. לחג המולד, למשל, נתנו 200$. עכשיו יש לה בעיות שיניים, ואנחנו שולחות אותה לרופאת השיניים שלנו, ומשלמות עליה - הביטוח שלה לא מכסה טיפולי שיניים. אני (ואחותי) חושבות שיחס גורר יחס... לא משנה מי "התחיל", אבל היא נהדרת ואנחנו משתדלות להיות נהדרות גם, ולתת לה לא רק כסף, אלא גם יחס. מגיע לה.

פנטזי1

New member
שלום לך

עם כל הקושי והכאב אפשר להבין את העובדת שחברת כח האדם שמעסיקה אותה לא מסבירה לה בדיוק את מהות העבודה וכל מטרתה של החברה לעשות רוחים על חשבון העובדים האלה,את בעצמך אומרת שהיא חייבת לחברה 4000$, אפשר להבין שאם משלמים לעובדת כזאת 600$עבור טיפול בקשיש אחד הרי שאם היא מטפלת בשניים זה לא אותו מחיר.הנה תראי מה מצאתי באחד האתרים של החברות תנאי שכר להעסקת מטפל/ת זר/ה : 1. משכורת חודשית של 550$ בשנה הראשונה למטפלת זרה שמגיעה מחו"ל. 2. דמי כיס ע"ס 50 ₪ + נסיעות בחופשה השבועית של המטפלת. (המטפלת תצא לחופש ביום שבת בשעה 17:00 ותחזור ביום א בשעה 19:00). 3. 1.3$ ליום עבור ביטוח רפואי עם כיסוי מורחב. 4. 2% מהשכר יועבר לביטוח לאומי פעמיים בשנה רטרואקטיבית יש חברות שגובות יותר מ550$ עבור טיפול באדם אחד. אם יש להוריך 34 שעות מביטוח לאומי זה לא מכסה את הוצאות המטפלת?אני חושבת ש15.5 שעות =למשהו כמו 1600 שקל.שווה לבדוק.זה יכול לכסות את ההוצאה .

למעלה