עובדת זרה

מליה1

New member
עובדת זרה

שלום לכולם. לא כתבתי מזמן כי אני למעשה נמצאת כל הזמן אצל ההורים ואין שם מחשב. ההדרדרות אצל אבא כל כך מהירה עד כי חשבתי לקחת אותו למיון אם לא קיבל ארוע מוחי. הוא הפך להיות עצבני ביותר, כל הזמן כועס עד אלים. התרופות לא ממש עוזרות יותר מאשר ליום או יומיים. עכשיו הוא מקבל תרופת הרגעה בוקר צהריים וערב. התחלנו אתמול והיה יום "נוח" יחסית. קיווינו לטוב. היום בצהריים הוא כבר היה עצבני ביותר. אני לא יודעת מאיפה יש לו כוח. הוא מדבר ללא הפסקה ועומד על הרגליים, עולה ויורד במדרגות (ההורים גרים בקומה שניה) עשרות פעמים ביום, הוא לא יושב רגע ולא שותק מהרגע שהוא מתעורר בבוקר ועד כשעה לאחר כדורי השינה כשהוא סוף כל סוף נרדם מותש לחלוטין. כל יום כ- 14 שעות. אמא כבר בהתמוטטות עצבים ולמעשה לא מתפקדת. אני מנסה להרחיק אותו ממנה אבל הוא מרגיש צורך להיות לידה כל הזמן. אני מצליחה "להפריד" לשעה בכל פעם והיא מתאוששת קצת. לפני שבועיים קבלנו מטפלת פיליפינית נחמדה שברחה ביום שישי בערב, לאחר יום וחצי בלבד, הוא לא היה אלים כלפיה רק היה לא נחמד אליה כי לא סבל את נוכחותה. לפני כמה ימים קבלנו גבר נחמד מאד דובר רומנית עם המלצות נהדרות. אבא גירש אותו באיומים ואפילו הלך להביא מקל כדי לזרז אותו ללכת. נראה שאחרנו בעניין המטפל הזר. אבא רואה באנשים זרים איום על הטריטוריה שלו. אפילו חברים ובני משפחה קרובים אשר באים לבקר מאיימים עליו ואם הם יושבים יותר משעה הוא כבר מתחיל לרמוז ולשאול עד מתי יישארו. אני לא מתיימרת לייעץ שום דבר לאף אחד אבל אולי ניתן ללמוד מכך שלא צריך לחכות וגם אם נדמה לנו שלא - החולה גם סובל ובודאי שהמשפחה גם סובלת. לי יש שלושה ילדים אותם אני רואה כשהם ישנים ואני מדברת איתם בטלפון. הם כבר לא קטנים למזלי כך שאני מקווה שהנזק לא יהיה גדול. אבל זה לא פתרון. אנחנו היום חייבים למצוא מוסד סיעודי באזור חיפה והקריות. אמא כבר ממש פוחדת ולמרות שאנו עדיין מנסים להתאים עובדת זרה, עלינו להיות מוכנים. מישהו מכיר מוסד טוב? מה התהליך? אני מתנצלת אם אני נשמעת נגטיבית אני לא. זהו תאור פשוט של מצב נתון.

../images/Emo7.gif קראתי ברעד את ההודעה שלך...

אני בהיסטריה מהמצב של אבי, אין לי מושג מה הולך להיות ואם מטפלת פיליפינית תפתור את הבעיה. המילה מוסד קשה מאד עבורי אני יודעת שהוא יהיה מסכן שם. לא רוצה לראות מה יהיה בעוד חודשיים מהיום... מפחיד אותי לענות לך אבל אני בטוחה שאם המצב מגיע לידי כך אז בודאי שאין ברירה. מבינה אותך כל כך אבל לא יודעת מה לומר לך.... מצטערת ..... גם לי יש שני ילדים אחת עם תסמונת אנג'למן וזקוקה לטיפולים והשגחה מתמדת והשני ילד עם pdd שגם לא מבין לאן אמא נעלמת לו לאשקלון כל פעם שאבא שלי בורח מהבית... אז מה שאני יכולה להציע זה רק
נטע

ronnyw

New member
...ואני אומר לשתיכן את מה שאתן מתקשות

לאמר בעצמכן: מוסכם כנראה על כולנו שמוסד זה הפתרון האחרון. כשכל האחרים נכשלים. כשכל הפתרונות האחרים מסתיימים במפח נפש, באומללות החולה ובאומללות כל הסובבים. אז זה המצב אצל שתיכן. זהו. אל תתלבטו, אל "תענישו" את בני משפחתכם האחרים - כולל ילדים קטנים ואימהות זקנות. זה לא מגיע להם. קחו בחשבון שזה עניין של חודשים ושנים, זה לא "עוד מאמץ קטן ונתגבר". למטופל שלכן רע בכל מקרה. זה לא שמצבו היום טוב, ומצבו במוסד יהיה גרוע. מצבו היום רע מאוד. במוסד - אולי יורע ואלי לא. המשוואה נראית לי פשוטה וההחלטה מתבקשת. מצטערת אם אני נשמעת קרה. לפעמים צריך להיות קר ורציונאלי, ולפעול מתוך שיקולי תועלת (לכל הסובבים !!) ולא קלישאות ("לא זורקים למוסד..." - זו קלישאה.)

מליה1

New member
תודה על החיבוק ואני...

מחזירה חיבוק. רוני בעצם צודקת. משכנו עד עכשיו כי חשבנו שנצליח לעשות ממנו זומבי בבית. כי הרי אם זה מה שיעשו לו במוסד אז למה שלא ייקבל תרופות ויישב בבית כמו זומבי עם מטפל. אבל, יש כנראה תרופות שאפשר לתת רק שם. המחלה הולכת רק בכיוון אחד וכדאי לא להיות במצב של ירידה כל כך חדה וחוסר אונים פתאומי אלא להתכונן לכל מצב ושהפתרון יהיה זמין מיידית. החשש שלי הוא שלמרות שאמא רוצה לשים אותו במוסד יהיה לה קשה לראות אותו במוסד במצב כמו במוסד. אבל, היא תאלץ להתרגל אם היא רוצה להמשיך לחיות. ומצבה כיום רע.

בפעם האחרונה שלקחנו את אבא שלי לפסיכיאטר

עברנו דרך המחלקה הסגורה בברזילי , אבא חשב שנשאיר אותו שם והתחיל להתחנן בקול מאד עצוב :"אל תשאירו אותי כאן, לא רוצה אני פוחד , אמא שלך רוצה להשאיר אותי כאן" אמא שלי התחילה לבכות ובכלל רק רצינו ללכת לפסיכיאטר לפגישה שלו ולהוציא תרופות. אני יודעת שלמרות שהוא אומר כל הזמן בוא נלך הביתה (כשהוא בבית שלו) הוא עדיין מרגיש טוב באזור שלו , בחדר שלו עם החתולים והכלבים שלו... מה הוא יעשה במוסד ??? בבית לפחות הוא מנסה להיות עצמאי- מנסה. אז אולי כרגע הוא זומבי בבית אבל הוא עדיין מרגיש שהוא בבית. איך אפשר להפוך אדם משכיל ונבון כל חייו לאדם מנותק מהסביבה ושום יכולת לזכור מה קרה , אני אומרת לכם אם לאלצהיימר הזה היתה צורה הייתי יוצאת נגדו למלחמה.
כל פעם שאני מסתכלת על אבא בעיניים מה שאני רואה זה שום הבעה בפנים כמו רובוט ועיניים בלי חיים בתוכם. זה פשוט נוראי...זה מתדרדר כל כך מהר.ואין אף דרך לעצור את זה...

קורנית

New member
כל פעם

שאני קוראת את מה שאת כותבת, דרורה - אני מסכימה איתך יותר ויותר. עם מה שאת אומרת, ועם איך שאת אומרת את זה. יש איזה פתגם שהפך לחוק ביהדות: "וחי בהם ולא שימות בהם". הכוונה היתה לחוקים, שמותר להפר את כולם (חוץ משלושה, שעם שניים מהם אני מסכימה עד היום) כדי להשאר בחיים. אז עכשיו הזמן שלכם, בנות יקרות, לחיות. ושל משפחותיכן. ותאמינו לי שגם במוסד האבות יקבלו טיפול טוב. הרי אתן לא "נפטרות" מהם, ותשימו לב למה שקורה שם איתם. נכון?

../images/Emo24.gifמליה 1 שבוע טוב

להרשם לבית אבות צריך דרך משרד הבריאות, עם אישורי מחלה מהרופאים ומעובדת סוציאלית

אויש... הכי מבאס שבעולם

והכי דורש החלטות דרסטיות, לא? למה שכולם יסבלו? איזו הצדקה מוסרית יש לזה?

למעלה