עובדת על עיצוב לבלוג- רוצה תגובות

xslf

New member
עובדת על עיצוב לבלוג- רוצה תגובות

למקרה שזה לא ברור מהתמונה: עקרונית, מדובר בדף מדור, כששם המדור מופיע בצד (במקרה הזה, מקינטוש) המלבן המרכזי יכיל את הטקסט עצמו. הפוסטים יהיו בעיצוב דומה. הבלוג ירוץ על מערכת MT. לפני שאני עוברת לשלב הקוד- אשמח לביקורת ולתגובות.

NetCriminal

New member
העיצוב אחלה

אבל האתר ריק ויבש לפי דעתי, אולי תשימי על הצדדים טקסטים או חדשות או כל מיני דברים שקשורים לאתרך .

איה@

New member
היי שוש

קודם כל תתחדשי! בבגדול נראה אחלה. הנה כמה הצעות לשיפור שלי: האייקונים בסרגל - גדולים מדי ובעיקר לא מרווחים שווה בשווה בתחילת השורה (הבית, לינוקס) נדמה שהרווח גדול יותר - אולי זו טעות אופטית בגלל התמונות ובכל זאת נסי לשפר את זה. לגבי בחירת הפונט - לדעתי יש טובים ממנו......ובגלל התפתלות האותיות במיוחד ב-ת וב-נ נראה כאילו השורה לא יושבת טוב במסגרת. והגלישה החוצה - לא נראית טוב בעיני. אם את מעדיפה בכתב יד - יש גם כאלו שלא פורצים מסגרת. לגבי התמונה שלך - מיקמת אותה בלי בסיס - ולכן זה כאילו שאת באויר נסי להציב משהו מתחת לרגלים - אולי אפילו להעביר את הרבוע ההקטן לצד שמאל. השם מתחת לתנועת היד - יפה מאד. את המלבן המרכזי - תמרכזי ביחס לעמוד עצמו - ולדעתי יש רווח גדול מדי בינו לבין הסרגל למעלה. את המלבן הקטן תיישרי ביחס למלבן הגדול מלמעלה. תנסי גם להכניס את האייקונים בגודל המלבן המרכזי - כלומר שימוקמו בדיוק מעליו משמאל ומימין. ובחלק התחתון - חסרה איזו מסגרת להשלמה. אהבתי את הרקע ואת כל הלוק. ומחכה בקוצר רוח לתוכן! מקווה שעזרתי בהצלחה!
איה.

xslf

New member
לגבי יישור האייקונים-

העדפתי ליישר אותם לפי החלק הימני של "קופסת הנושא"- נראה לי שאם איישר אותם שמאלה יותר- לתוכן המרכזי, "קופסת הנושא" תיפול החוצה מחוץ לגריד של הדף- ואני מעדיפה להכניס אותו בפנים. דווקא התפתלות האותיות והיציאה מהשורה הן בדיוק התכונות שמשכו אותי לפונט הזה- את חושבת שמיקום שונה של הטקסט ישפר את חוזר האיזון שאת מרגישה?

איה@

New member
אם תקטיני את האייקונים

נראה לי שתצליחי למרכז אותם. (הם באמת גדולים מאד) לגבי הפונט - שימי לב איך המילה - חיים - כאילו קופצת למעלה וה-ת שברשת לא באותו גובה כמו ה-ת במילה חלונות מה שאת צריכה לעשות (אם את רוצה להשאר עם הפונט הזה) הוא ליישר את הקו לפי האותיות שלא פורצות החוצה כמו ה-ר-א-ל-מ למשל ואז מילים שאת רואה שעדיין "קופצות" לכתוב בשכבה נפרדת ומשם לישר אותם. עוד דבר שיעזור הוא להבהיר את הקו התחתון - כך לא יהיה דגש על גבול השוליים. ובכלל אני ממליצה לך לכתוב כל מילה בשיכבה נפרדת, כך יהיה לך הרבה יותר קל למרכז את המילה מתחת לאייקון - מה שלא קורה עכשיו לדוגמא ב-חלונות מקינטוש ו-קישורים. סורי שאני מתעכבת על הפרטים הקטנים - זה לא אני זאת העין שלי
אגב - אם תעבירי את המלבן שמאלה - שיהיה בסיס לרגליים שלך, ותרחיבי טיפה את מלבן הטקסט - כל האייקונים יתמרכזו מעליו - רק הצעה..
איה.

xslf

New member
טוב, התייעצתי

עם מעצב שאני מכירה, והוא המליץ להחליף את כל הטקסטים לנרקיסים בשחור- בדומה ללוגו של אפל. היו לו עוד כמה הצעות מענינות- בקרוב גירסה חדשה לפורום
ובקשר לשכבות- כל אלמנט שאת רואה הוא לפחות שיכבה אחת. כרגע יש לי בקובץ הזה 53 שכבות... והיד עוד נטויה

אולדמן

New member
עיצוב מדליק

ומעורר אפילו קנאה...
השאלה היחידה שמטרידה אותי היא איך זה יראה על חלונות. ברור שעל מק זה נראה נהדר. אז קדימה תתחילי לפרסם.

xslf

New member
על חלונות הוא יראה כמעט זהה

כמו על מק- סה"כ מה שהעלתי לכאן אלו אלמנטים גרפיים, שרובם ישארו גרפיים. מבחינת הקוד, אני מתכוונת לכתוב אותו ב HTML ו- CSS ללא שימוש בטבלאות או מסגרות. במקרה כזה, יש לי אפשרות פשוטה לקוד (שורה אחת) שייתן את הקוות המעוגלים של המלבנים- אבל הקוד הזה עובד רק במוזילה/נטסקייפ 7 (אקספלורר יציג את מלבני הטקסט מרובעים ולא מעוגלים). אפשרות שנייה, הוא להשתמש בקוד מורכב (כ- 20 שורות) כדי שהאפקט יפעל גם עם אקספלורר. אני נוטה לכיוון האפשרות הראשונה, שבה משתמשי מוזילה/נטסקייפ יקבלו את העיצוב האופטימלי, ואילו משתמשי אקספלורר יקבלו עיצוב פשוט יותר. גם ככה צריך לעשות כל מיני האקים ב-CSS בשביל להתגבר על באגים של אקספלורר, לא מממש מתחשק לי להוסיף עוד שורות לקוד כדי שהם יקבלו דף יפה יותר. בכל מקרה הוא יהיה קריא גם בשבילם....

איה@

New member
רק 53 שכבות../images/Emo35.gif את במצב טוב ../images/Emo13.gif

נראה יותר טוב. אני לא בטוחה לגבי הצבע השחור של הפונט זה "מקשיח" את כל הלוק. העדפתי את הגוון הכחול יותר. תגידי את מכירה את הפונטיה של בן ? - יש לו כמה פונטים טובים שיתאימו לך אני מניחה שלא גמרת ליישר ולמרכז את המילים מתחת לאייקונים... ועוד דבר - האייקון של הבית יושב/פורץ לשורת הרקע האפורה - וזה יפה! כך גם הפינגווין של לינוקס - אז תמקמי את שאר האייקונים באותה צורה. לגבי הכותרת של שמך - היא ענקית!
איה.

xslf

New member
אני מכירה את הפונטיה

ויש לי פונטים שלו, אם כי אני מעדיפה את הפונטים של מסטרפונט (משם הגירסה שלי של נרקיסים,שהיא איכותית בהרבה מהגירסה הסטנדרטית). הרעיון עם נרקיסים MF, שהוא דומה לפונט "times" שאפל משתמשים בו בלוגו שלהם- וכל האתר הרי בלוק של מק (אגב, הטקסט האנגלי בדף הוא אכן עם טיימס). למעשה, המילים מתחת לאייקונים מרוכזים- פשוט האייקונים עצמם לא לחלוטין סימטרים, אז יש כאן עניין של אשלייה אופטית. לגבי מיקום האיקונים שיעלו על האפור- כן, נראה לי שאעשה את זה כאן, אם כי אני לא בטוחה אין זה יצא בדף עצמו (האייקונים יהיו תמונות בודדות שישבו על div שיכיל את האפור כרקע)

איה@

New member
למה את לא חותכת בסלייסים בפוטושופ?

את האייקון + הרקע האפור - ואת זה מכניסה ל-div? לגבי מירכוז המילים מתחת לאייקונים - שימי לב למילה קישורים מתחת לתיקיה זה לא ממורכז. נו.....?? יש לך עוד סקיצה?
איה.

xslf

New member
כי סלייסים יוצאים כבדים בהרבה

מבחינת משקל ב KB, מאשר בנייה מחדש של הדף עם האפור כתמונת רקע שחוזרת על עצמה. בנוסף, הסלייסים יוצרים טבלה- וכל הרעיון היה לבנות דף בלי שימוש בטבלאות
וכמובן, החסרון הגדול ביותר: עם סלייסים רוחב הדף קבוע. עם תמונת רקע ועליו תמונות נוספות- לא משנה באיזה גודל תפתחי את החלון ועם איזו רזולוציה- הפס האפור ימלא את כל רוחב החלון.

איה@

New member
אולי לא הבנת........

התכוונתי שתחתכי את האייקון עם הרקע האפור בסלייסים כך תיווצר לך תמונה עם הרקע האפור. תשתמשי רק בתמונה שהסלייסים יוצרים לך - ולא בטבלה עצמה. פשוט במקום להניח את תמונת האייקון עם רקע שקוף על הרקע האפור תהיה לך תמונה עם הרקע האפור כבר - וזה יתן לך את הפריצה למסגרת של האייקון. הרי בלאו הכי את משתמש בתמונה לא?

xslf

New member
מי אמר שתמונת האייקון תהיה עם רקע

שקוף? אם שמת לב, הרקע חוזר על עצמו בצורה כזו, שכל עוד התמונה שמעליו מיושרת מבחינת הכיוון האנכי, לא רואים את החיבור. לכן האייקון יחתך, עם הרקע שלו, וישב על הרקע של הדיב, שיהיה הרקע האפור שחוזר על עצמו. האייקונים הללו ימורכזו בדיב, ואילו הדיב עצמו (והרקע האפור) יהיה פרוס לכל רוחב החלון.

Count Zero

New member
אכפת לך לשים פה את הדוגמה?

אי אפשר לגשת לאתרים של planet.nana מחו"ל...

xslf

New member
אני שולחת לך במייל

בגלל שתפוז עושה לי צרות, ומעלה כל הודעה שלי מליון פעם...

למעלה