עובדת צעירה

עובדת צעירה

שלום לכולם, אני בת 23 עובדת בתור מאין מזכירה בעסק קטן זו העבודה הראשונה שלי, אני עדין גרה אצל ההורים אז אני לא עובדת בגלל הכסף אלא בגלל התעסוקה, אני מאוד אוהבת את מקום העבודה שלי, התחלתי בעבודה בפקיד זוטר משהו כמו אסיסטנטית ומאז עלית ב"דרגה" ויש לי הרבה תפקידים, מכיון שאני גרה במרחק מסוים ממקום העבודה שלי והבוס שלי גר באיזור שלי יוצא לנו לנסוע לעבודה הרבה ביחד, העבודה הזו נתנה לי ביטחון והערכה עצמית אני לא יודעת למה הגעתי לפורום הזה פשוט רציתי לדבר עם אנשים ניטרליים ולשאול אותם מה הם חושבים... מפריע לי לאחרונה שאני מרגישה עדיין כמו אסיסטנטית ולא מתיחסים אלי כאל חלק מהצות, הייתי רוצה להיות חכמה ומצליחה ושנונה כמו שאר המזכירות - יש לנו בצוות כ9 בנות ו2 בוסים הייתי רוצה להתקדם ולהרשים את הבוסים שירצו לקדם אותי ואני לא יודעת איך לפני כמה חודשים הגיעה עובדת חדשה והבוסים כבר מדברים איתה על משרה יותר בכירה שנחשבת וחשובה... נראה לי שאני מקנאה וזה מפריע לי ומבלבל אותי, יצא לבוס שלי לספר לי כמה פעמים דברים "סודיים" הוא הרגיש נח איתי זה נתן לי תחושה טובה והערכה עצמית, רק שלאחרונה נדמה לי שכל זה פסק, שפחות "בא להם עלי", יש אחרות וטובות ממני... מה אתם אומרים? תודה

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני אתייחס לדברייך בנקודות, בסוף אענה על שאלתך.
"....עובדת בתור מאין מזכירה בעסק קטן זו העבודה הראשונה שלי......אני לא עובדת בגלל הכסף אלא בגלל התעסוקה"- מכיוון שהתחלת את העבודה בתור מאין מזכירה, כפקידה זוטרה משהו כמו אסיסטנטית ומאז עלית ב"דרגה", ויש לך הרבה תפקידים ואת מרגישה שהתקדמת. למה שלא תעשי שיחה עם הבוס ותבקשי ממנו לשנות את הסטטוס שלך למזכירה לכל דבר. כדי להיות מזכירה צריך רק ניסיון, במיוחד בחברה קטנה שבה לא דורשים תואר ראשון כמו בההי-טק בד"כ. דבר שני, ברור לי שהתחלת את העבודה על מנת לרכוש ניסיון ופחות בגלל הכסף, מכיוון שאת גרה אצל ההורים. אבל היום לאחר שרכשת ניסיון (אין לי מושג כמה זמן את עובדת), תתחילי לחשוב על הכסף. הכסף זה העתיד שלך. את לא תגורי עם ההורים כל החיים. אולי תוכלי להשיג עבודה בחוץ בתפקיד של מזכירה ובשכר גבוה יותר, היום שיש לך כבר ניסיון
הדגש|"אני מאוד אוהבת את מקום העבודה שלי.... מכיון שאני גרה במרחק מסוים ממקום העבודה שלי והבוס שלי גר באיזור שלי יוצא לנו לנסוע לעבודה הרבה ביחד,לבוס שלי לספר לי כמה פעמים דברים "סודיים" הוא הרגיש נח איתי זה נתן לי תחושה טובה והערכה עצמית, רק שלאחרונה נדמה לי שכל זה פסק, שפחות "בא להם עלי", יש אחרות וטובות ממני... מה אתם אומרים? " קודם כל חשוב מאוד שאת אוהבת את מקום העבודה שלך.סה"כ יש לך יחסים טובים עם הבוס. למה לא לדבר איתו על מה שאת מרגישה ורוצה באחת מהנסיעות שלכם
לפחות תדעי מה עמדתו ולא תהיי באי ודאות. לגבי זה שהוא לא משתף אותך כמו בעבר, יכל להיות שהדלפת דברים לחברות לעבודה והוא שמע והבין שאינך שומרת סוד. ויכל להיות שהוא לא מעריך את דעותייך ולכן מעדיף לא לספר כדי שדבריו לא יודלפו בטעות החומה.
".. מפריע לי לאחרונה שאני מרגישה עדיין כמו אסיסטנטית ולא מתיחסים אלי כאל חלק מהצות, הייתי רוצה להיות חכמה ומצליחה ושנונה כמו שאר המזכירות - יש לנו בצוות כ9 בנות ו2 בוסים ..." למה את חושבת שאת לא חכמה, מצליחה ושנונה כמו שאר המזכירות
אולי את מתנהגת כמו ילדה קטנה או כמו אסיסטנטית במקום לסגל לעצמך התנהגות של מזכירה
ברגע שתעבדי על עצמך, (אולי תלכי לסדנת אסרטיביות וסדנת תקשורת, ותחזקי את הביטחון העצמי שלך בעצמך), אז תביני שאת לא פחות טובה מהן. תגלי אם יש לך בעיה ביחסי אנוש ותשפרי מה שחלש אצלך. כך תוכלי להרשים את הבוסים שיקדמו אותך. בנוסף תדגישי בפני הבוס את הדברים שאת עושה בעבודה בנסיעותייך איתו. תגידי לו לדוגמא:"אתמול היה ככה וככה ופעלתי בצורה כזו וכזו לפיתרון הבעיה" וכו'.
"....ואני לא יודעת איך לפני כמה חודשים הגיעה עובדת חדשה והבוסים כבר מדברים איתה על משרה יותר בכירה שנחשבת וחשובה... נראה לי שאני מקנאה וזה מפריע לי ומבלבל אותי יכל להיות שהעובדת החדשה באה עם ניסיון של שנים
אולי היא אקדמאית
אולי היא הגיעה רק בתנאי שתקודם תוך מספר חודשים, וזה כלול בהסכם עבודה שלה
אולי היא יותר אסרטיבית, תקשורתית ונחמדה
אין לי מושג כי אני לא שם. אני מקווה שעזרתי בנקודות שהעלתי. אשמח לשמוע מה עשית.

hayapollak

New member
סוווזאנה

את אוהבת את מקום העבודה שלך התחלת כעובדת זוטרה והתקדמת כנראה די מהר, משום שהבוסים הבינו שאת מסוגלת ואפשר לסמוך עלייך. התפקיד בעבודה נותן לך בטחון והערכה עצמית אז מדוע את מרגישה שאת לא חלק מהצוות??? את היית מעונינת בתפקיד שהציעו לחדשה? עלה על דעתך שאת יכולה לבקש מהבוס שישקלו אפשרות לתת לך את התפקיד? ובאשר לעניין הקנאה שאת מעלה ונושא ההצלחה של אחרים אני מצרפת בהמשך מאמר שכתבתי בנושא ההצלחה.

hayapollak

New member
הצלחה כאנרגיה חיובית

(הצלחה - להחלץ מהלחץ) פעמים רבות אני שומעת משפטים כמו "איך זה שהוא לא לומד כמעט ומצליח להוציא ציונים גבוהים"? "איך זה שהיא הצליחה לרזות ואני רק משמינה" "איך זה שהוא.היא קיבלו קידום/תפקיד חדש ואני לא?" "איך זה שהיא מקבלת כל מה שהיא רוצה?" "איך זה שהעסק שלו מצליח ושלי דועך"? כאלו ואחרות שאלות שכל אחד מאתנו שואל את עצמו בתקופות שונות בחיינו, כשאנו רואים איך האחרים מצליחים ואנו דורכים במקום, לא מגיעים למקום בו אנו באמת רוצים להיות. בתקופות כאלו ההצלחות של אחרים משמשות לנו "דגל", נקודת שיא שאנו היינו רוצים להמצא בה ואנחנו לא. האמנם, רק אחרים מצליחים ואנחנו לא? ספרים רבים נכתבו ומחקרים רבים נעשו בנושא ההצלחה והמפתח להצלחה, מה מניע את המצליחנים ואיך להפוך לכאלו, מהם המרכיבים והתכונות האנושיות שיכולות להביא לנו את ההצלחה, האם אלו תכונות מולדות או תכונות נרכשות. מסתבר שיש הסברים ומפתחות רבים להצלחה המיחולת - אך על דבר אחד אין מחלוקת כולנו רוצים להיות שם - להצליח. אני נוהגת להסביר שההצלחה פירושה - שחרור. אם נשווה את ההצלחה לפסגה, לשיא, פסגה של הר, פסגה של חיים, אפשר שההר (החיים שלנו) יהיה בעל פסגה אחת ואפשר שיכלול פסגות אחדות בגבהים שונים ונחווה שיאים רבים. על משקל יגעת ומצאת. ההצלחה זוהי תוצאה ב ת ה ל י ך. על פי רוב התהליך אצל המצליחנים לא נראה, אצלם נראית הפסגה - ההצלחה. אצל אלו הנולדים להזיע רואים כל הזמן את התהליך - את הדרך ארוכה, מפותלת, עליות,ירידות, ועל כן את זוהר הפסגה המזיעים לא ממש רואים.

hayapollak

New member
המשך -

היקום בו אנו חיים מורכב מאנרגיות חיוביות ושליליות, חלקן בלתי נראות, אך אין זה אומר שהן (האנרגיות) אינן קיימות. כך גם התכונות שבנו, אם נדע לזהות אותן, נוכל להפכן לחיוביות. לדוגמא עקשנות - אם נהפוך אותה לתכונה חיובית היא תשמש לנו כהתמדה, תכונה כמו קנאה במובן החיובי שלה תשמש לנו כתחאותיות, השגיות. הצלחה הגם שאינה מתפרשת כתכונה - נמצאת ביקום כאנרגיה שניתן להשתמש בה. המילה הצלחה טומנת בחובה את המילה ל ח ץ - כאנרגיה שלילית לחץ הוא התהליך המלווה אותנו כאנשים מזיעים.רובנו אנשים לחוצים, מונעים על ידי לחץ,מושפעים מלחצים, מלחיצים אחרים וכו'הגם שלחץ מכניס אותנו לתהליכים ומשמש לנו כגורם מניע ומפעיל אותנו, אנחנו עדיין חיים ויוצרים מתוך הוויה של לחץ. אך אם נשתמש בלחץ בצורה חיובית, בעזרת האות ה' המילה תהפוך ל - ה צ ל ח ה. השאלה המתבקשת אם כן האם אנשים מצליחים אינם נלחצים. אני סבורה שהם נלחצים אך הם מסוגלים להפוך את הלחץ בתוכם ובסביבתם לאנרגיה חיובית - ל ה צ ל ח ה. כעת נותר לדמיין מה יקרה כאשר אנחנו נשחרר את עצמנו מהאנרגיה השלילית של הלחץ שנוצר בתוכנו ובסביבתנו. הכל יתמוטט? בסיר להניח שלא משום שחיינו בנויים וניזונים מאנרגיות נוספות הקיימות ביקום, כך שאם נשחרר את האנרגיה השלילית (קנאה,תסכול,נקמה וכו') ונפנה מקום לאנרגיה חיובית נקבל, נשדר, נחווה - ה צ ל ח ה.

עזרתם לי

קודם כל תודה, נתתם לי נקודות חשובות למחשבה, יכול להיות שבגלל שאני רואה את עצמי פחות מוכשרת ככה אני גם משדרת לבוסים... אני אנסה לחשוב חיובי ולהתמקד בהצלחה בעבודה אני חושבת שאני אשאר בפורום הזה לתקופה ואשתף אתכם בתהליך וכך אקבל עיצות חכמות.. תודה רבה נ.ב. אני עובדת כבר שנה בעבודה הנ"ל וזה עסק שמשלב בתוכו המון תחומים ואף פעם לא משעמם, האינטרקציה והגיוון הם אלא שמשאירים אותי לעבוד שם אף פעם לא משעמם.. העבדות האחרות באמת בעלות ניסיון רב יותר ממני הרי לי זו העבודה הראשונה מה אני יכולה לעשות כדי להתקדם וכביכול גם לשדר שאני בעלת ניסיון ויוכולה כמו השאר?

את פשוט

צריכה לשדר מקצוענות. להבליט את השגייך. ולבקש מהבוס להתקדם לתפקיד של מזכירה. כמו כן לא יזיק לברר בשוק החופשי אם את יכולה להשיג עבודה לא פחות טובה ומעניינת, בתפקיד של מזכירה ובשכר גבוה יותר.

למעלה