עובדת שכירה ובעלת "עוסק פטור"

• פותח הנושא tirsa
  • פורסם בתאריך

tirsa

New member
עובדת שכירה ובעלת "עוסק פטור"

הנני אמא לשלושה ילדים (גילאי גן - כתה ז') עובדת שכירה בשתי חצאי משרות וככזו מופרש עבורי הנדרש לביטוח לאומי. בנוסף הנני עוסקת מס' שעות מועטות בשבוע באומנות אותה אני מוכרת. מתוך רצון לעבוד בצורה מסודרת וישרה פתחתי "עוסק פטור".בשנת 2004 קבלתי אישור מבט"ל שאני עובדת לא יותר מ 9 שעות בשבוע והכנסתי היא 1440 ש"ח/חודש ולכן איני עונה לקריטריון של עובד עצמאי ועל כן אינני צריכה לשלם לבט"ל. הבעייה מתחילה כאשר קבלתי חיוב על שנת 2005 למרות ששעות עבודתי ב"עסק הפטור" לא השתנו. מה ניתן לעשות כדי לחזור למצב שבו אינני מחוייבת בתשלום מתוך הנחה ששעות עבודתי לא התרבו ?

haimra

New member
כפי שאני מבין כיום את עובדת כשכירה

וכמו כן כביכול עוסקת פטורה,ומאחר ויש לך 2 הכנסות סה"כ ההכנסות שלך מחייבות תשלום דמי ביטוח עבור עבודתך כעוסקת פטורה מאחר והכנסה זו מהווה תוספת לשכר שאת משתכרת כשכירה.

tirsa

New member
שכירה וקריטריון שעות

האם עצם עבודתי כשכירה מבטלת אוטומטית את מבחן כמות השעות בבחינת הגדרתי כעצמאית? בעיסוקי כיום באמנות תחת "עוסק פטור" איני מגיעה ל 9 שעות - הקריטריון להגדרת עצמאי. תודה

haimra

New member
העוסק הפטור פוטר אותך מגביית מע"מ

ותו לא,ואת אמורה לשלם מס הכנסה ודמי ביטוח בהתאם עבור סכ"ה ההכנסות כשכירה,ועוסקת פטורה. אך אליה וקוץ בה,אינך יכולה להזדכות על המע"מ שהינך משלמת,חומר למחשבה.

למעלה