עובד בחברה אמריקאית - רוצה לעבור לניו יורק

בעז 21

New member
עובד בחברה אמריקאית - רוצה לעבור לניו יורק

לחברי הפורם שלום, אני עובד כבר כחצי שנה בחברת תוכנה אמריקאית בעלת שלוחה בארץ. כחלק מעבודתי אני נוסע לסניפים ברחבי העולם. התפקיד שלי הוא איש תמיכה. אני כבר 5 שבועות נמצא בסניף של החברה בניו יורק. הייתי רוצה לבדוק אפשרות לעבור לפה – מה האופציות שלי? כלומר מה מנהלי החברה יוכלו להציע לי ? כי אני קראתי פה בפורם שמכסות העבודה נגמרו השנה, מה לגבי אופציה "ספונסר" שאני כל הזמן שומע פה? מה אורך הפרוצדורה? (כרגע אני נמצא באמריקה עם ויזת תייר – B1/B2 ) . בכל אופן תודה מראש,

Cappuccino

New member
בועז שלום

ככלל, בתום שנת עבודה מלאה בסניף הישראלי של אותה חברה, היא תוכל לבקש עבורך ויזת עבודה מסוג L-1 ובהמשך גרין כארד. ויזה זו, אינה כפופה למכסות עליהן קראת, אשר חלות רק על חלק מסוגי ויזות העבודה. לפני שאמליץ לך מה לעשות כעת (ויש מה), האם לחברה נסיון עם רילוקיישן לעובדיה? האם מדובר בחברה גדולה עם אגף משאבי אנוש? חברה צעירה או ותיקה? ולשאלתך, בדרך כלל, כשמעסיק מבקש ויזת עבודה או גרין קארד עבור עובד שלו, הוא מכונה "ספונסר", זו אינה אופציה נוספת.

בעז 21

New member
מידע נוסף ->

תודה רבה על התגובה המהירה. אני מועסק בחברה גדולה (בעלת מחלקת משאבי אנוש) יש לה כבר ניסיון רב ברילוקשין לעובדיה ברחבי העולם ולארה"ב בפרט. אני מניח שהשאלה שלי איפה להתחיל? האם כבר עכשיו יש לי אפשרות לבקש לעשות רילוקשין או לחכות כשנה (אני נמצא בחברה כ-8 חודשים). כמה זמן לוקח התהליך? אז יש לך המלצות על מה לעשות?

gideons1

New member
שאלה לCAPPUCCINO

נראה לי שהמקרה שלי די דומה למקרה של בועז ולכן אני פונה אילך. כשאתה אומר שבועז צריך לעבוד כשנה בשלוחה שבישראל, האם ניתן להסיק שזה עובד גם הפוך, ז"א אם אני עובד שנה במפעל ישראלי באר"ב אני יכול להגיש בקשה לגרין-קארד?- בעצם שאלת המשך לשאלה אחרת בשירשור קודם.

Cappuccino

New member
זה לא עובד הפוך אבל,

מצבך דווקא טוב יותר. בהנחה שאתה על E-1 ובהנחה שהמפעל הישראלי רשום בארה"ב כחברה אמריקאית, אתה לא זקוק לאותה שנת העסקה באותה חברה כמו בועז ומעסיקך יכול עקרונית, להגיש בקשה לגרין קארד עבורך כבר מחר בבוקר. בהצלחה ואם יש שאלות נוספות- לא להסס.

למעלה