עובד זר נספה בשריפה בחוות סוסים בקזן

אין תגובות?

יצא לי פעם לעשות סיבוב בחוות הסוסים שמדרום לפרדס משותף. מאוד לא אהבתי את מה שראיתי שם. איכשהו, הידיעה הזו לא תפסה אותי בהפתעה.

המעסיק עובד זר בתנאים של עבד- להיכנס למעצר../images/Emo70.gif

עצוב לי מאוד, כאשר אני רואה את כמות ההומלסיים בארץ... - יידע , כל ראש עיר, אשר באמתחתו יש הומלסים - לדאוג להם לקורת גג ולטיפול, ומהלך זה יהיה בראש סדרי העדיפויות שלו בעיר!!! עצוב לי מאוד לשמוע, באלו תנאים מוחזקים העובדים הזרים בארץ...- איזו בושה, כעם שיצא מעבדות לחירות - אסור לנו לקבל התנהגות שכזו!!! יש להכניס את האחראים למעצר והייתי מוסיפה- בחוסר תנאים אנושיים... שיידעו על בשרם, כיצד מרגישים העובדים הזרים שאותם הם מעסיקים. חנה, גם אני לא מופתעת מהתופעה, אולם מה שמטריד אותי עוד יותר הוא, שאני לא יכולה לעשות למענם, מאומה!!! - אל מי פונים? - מי אחראי למחדל זה?

AVIGEVA1

New member
מותו של עובד זר

לעדכן , הטרגדיה ארעה בחממות הישוב גבעת חן ומחוץ לגבולות אחריות עיריית רעננה, מדובר בעובד זר שהועסק ע"י בעל החממות ובנה לעצמו סוכה בשטח החממות בנויה ממוטות עץ וניילונים וניסה כנראה להתקין בעצמו בפנים חשמל מאולתר חשמל לתאורה וחימום. כנראה שבנייה זו גרמה לשריפה. אין ספק שמעסיקים שאינם דואגים לתנאים נאותים לעובדיהם ראויים לכל גנאי. עיריית רעננה מבצעת בתחום שיפוטה בדיקות בנושא זה ומטפלת במפירים בהתאם.

תודה על המידע אבי - שמחה שעיריית רעננה מפקחת

על מפרי החוק. יע"ז, אני חייבת לערב אותך במחזה קורע לב, שראיתי באחד מימי שישי, לפני סגירת השוק ברעננה. עובדים סינים מגיעים בהמוניהם ונוברים בפחי הזבל למצוא אוכל... - אחד העובדים בשוק אמר, שהם גרים ברחובות איזור רסקו ובאיזה "גטו" שבנו עבורם קבלנים באיזור התעשייה.ובכל סוף יום הם מגיעים לנבור... אבי, האם המקומות ידועים לך? או שמא אתם נענים רק כאשר מישהו מגיש תלונה. על כל פנים, התחושה שלי מאוד קשה, שכן התמונות מהעולם השלישי הם כאן ברעננה.

HayaBee

New member
תמי זה נשמע נורא, אבל אני לא חושבת שזה בגלל

מחסור, לדעתי הם משתכרים מעבודתם וגרים במגורים מסודרים אך חוסכים כסף בכך שמוצאים מזון ללא עלות. אני רואה רבים מהם בסופר וגם מכירה אישית אנשים משם והם מרוצים באופן כללי. כך זה היה עם הרומנים, התורכים, התאילנדים ועכשיו עם הסינים - דור בא ודור הולך....גם האופניים הולכים איתם. אני פוגשת אותם ברחובות נוברים בערמות שזורקים התושבים ומחפשים מציאות.

HayaBee

New member
על סמך הכרות עם אחרים מהם אני רואה את העובדות

אחרת ממך, יש כנראה גם כאלו המנוצלים אך רובם ככל הידוע לי מרוצים. יש לי קשר הדוק עם אחדים מהסינים הנמצאים באזור ומצבם לא רע ככל שאני שומעת מפיהם. הם מרוויחים ומרוצים , תמיד יש גם כאלו וגם אחרים. יש להם טלויזיות, וידאו ודי וי די בחדריהם ובמקומות הציבוריים, זה כבר מראה על זמן פנוי ועל חיים לאחר העבודה. כמו כן רואים אותם עורכים את הקניות בסופר, ממלאים סלים בכל טוב. כמובן שכל אחד וטעמו, יש כאלו שילכו לחפש מזון בחינם.

חדרים? טלויזיות? די.וי.די? - קשה לי להאמין...

חיה, יש מצב שתקחי אותי לראות כל זאת "בשידור חי"

ארזS

New member
אכן זאת עבדות, מסכים איתך, אבל

אבל הם מרוויחים פה בישראל עשרות מונים יותר מאשר במולדתם ושולחים את הכסף הביתה. את יודעת מה זה להיות עבד בסין ? אנא אל תשווי אותנו אליהם. גם בישראל יש עבדים, כמו למשל שומרים ומאבטחים, נהגים שכירים בתחבורה הציבורית [את יודעת מה משכורתם ? אני יודע] ועוד ועוד. כמובן שאין בדברים שכתבתי משום הסכמה עם התנאים המחפירים שיש להם כאן, זה ממש לא בסדר, אבל הם עצמם [ושוחחתי עם שניים כאלה] שמחים מאוד בחלקם כי שם מעבר לים במולדתם מצבם גרוע פי כמה.

הם אולי שמחים בחלקם - מבחינתי זו 'נחמת שוטים'

השאלה היא, לא- מה הם חושבים. השאלה היא, איך אנו, עם ישראל, שיצא מעבדות לחירות, איך אנו העם שעבר שואה, איך אנו העם הנבחר - שנחשב עם רחמן, איך אנו העם שמצווים מהמקורות להתייחס בחסד לגר ולעבד, איך זה, שאנו מתייחסים אליהם- כעבדים ובתנאים תת-אנושיים. להרוויח 50 שקלים ביום עבודה מפרך, גם אם זו משכורת חודשית בסין, זה עדיין מחפיר ומביש!- ואם גם את 'האגורות' האלה הם שולחים למשפחתם?! אז ממה הם חיים?! ולא ארז, אל תנסה להשוות סקטורים... שומרים, מאבטחים ונהגי תחבורה ציבורית , נחשבים "מליונרים" לעומת העבדים מסין

HayaBee

New member
מזמן אין מצב של 50 שח ליום

בעבודות הפרטיות שחלקם עושים אחרי העבודה הם מרוווחים 10$ לשעה=40שח. ולא כולם רוצים עבודות פרטיות אחרי העבודה, כלומר זה לא נחוץ לרובם. על פי החוק בישראל הם לא יכולים להרוויח פחות משכר המינימום ליום עבודה מלא וחלקם עובדים שעות נוספות ומרוויחים סכום נוסף. אני מעולם לא נכנסתי למגורים שלהם כיוון שכולם שם גברים אבל בעלי היה בפנים באזור המגורים אם לא ממש בתוך החדרים. אני משוחחת עם ידידי שם ושומעת מפיהם. תוכלי לגשת לאזור בו הם מתגוררים ולמצוא ביניהם את דוברי העברית ולנסות לשוחח עמם אין שום קושי למצוא אותם בסופר בערב החל מחמש אחה"צ וגם בכניסה לשכונה שלהם ליד תחנת הדלק פז, גם תמצאי שלכל אחד יש מכשיר טלפון נייד ושהטלפון הציבורי תפוס כל הזמן על ידי המשוחחים עם בני המשפחה בחו"ל. תרצי טלפונים אוכל לתת לך אך לא תוכלי לדבר עמם ללא דובר/מתרגם סינית כדי להיכנס לשיחה מסוג זה בטלפון.

חיה, השיח שאנו מנהלות - כשיח של חרשים...

נראה כאילו אנו מדברים על דברים שונים בתכלית. אני לא יודעת מהיכן את מביאה את הנתונים שלך- אני רואה דברים בשטח! ומה שאני רואה- הפוך ממה שאת מתארת. והלוואי ואת הצודקת ואני הטועה...

ארזS

New member
תמי, צר לי שאבל את כותבת דברים לא נכונים

לידיעתך: שומר/מאבטח מרוויח כ- 19 ש''ח לשעה [ועוד מחייבים אותו על ביגוד ופישולים...]. הבן שלי הוא אחד מהם כך שתסמכי על הפרטים האלה. נהג שכיר בתחבורה ציבורית [ואני מכיר אישית כמה כאלה] מרוויח גם כ-19 וחצי ש''ח לשעה. ולידיעתך עוד משהו : הסיני שעבד אצלי בשיפוצים קיבל 100 ש''ח על 5 שעות עבודה. אז אנא ממך, את יכולה לשאול אבל לא לקבוע דברים שאינך יודעת. ואנא ממך אל תשווי ואל תזכיר שואה וכו'. זה ממש לא שייך לעניין. וכן, אני חושב שהעובדים הזרים זכאים להרבה יותר ממה שהם מקבלים, ואת יודעת למה ? כי אבא שלי וחמי ודודים שלי עבדו בבניין, עבדו בחקלאות, עבדו בעבודות כפיים שונות ומשונות, אבל הדור שלנו לא מוכן לעבוד עבודת כפיים, הדור שלנו רוצה להרוויח כמה שיותר על כמה שפחות עבודה . נכון, גם ישיבה במשרד מול מחשב זאת עבודה. אבל למה מי שיושב מול מחשב במשרד צריך להרוויח 20 אלף ש''ח בחודש ? [ואינני מתכוון לפקידה הפשוטה, אני מקווה שאת יורדת לסוף דעתי]. אז בבקשה. לכל שאלה יש תשובה עוד יותר טובה.

ארזS

New member
*** המילה "אבל" מיותרת בכותרת הקודמת.

צ.ל. : צר לי שאת כותבת וכו'...

מזל, שלבן שלך יש מה לאכול והיכן לגור...

והוא לא צריך לשלוח למשפחתו את 'כלום' הכסף שהוא מקבל...והוא לא צריך לנבור בסוף יום, בזבל של שוק רעננה, כדי שיהיה לו מה לאכול... אין בנינו חילוקי דיעות, רק מה? - תסכים עימי כי העבדים הסינים זכאים לייחס אחר דווקא משום שאנו "העם הנבחר" - לא?

ארזS

New member
משום מה את חוזרת על העניין

של הנבירה בזבל. ראיתי גם זקנים וגם צעירים מקומיים שנוברים בזבל [כולל כאלה שאני יודע ממקור ראשון שלא חסר להם כסף לקנות אוכל]. אינני חושב שזה בסדר. בהחלט לא. אבל זה ממש לא קשור לעובדת היותם סינים או תאילנדים. דרך אגב, ואני מאוד רציני בסיפור הבא : באחד הימים נעלם כלב של ידידים. התעלומה נפתרה מהר מאוד כשפועל תאילנדי וותיק שמבין קצת עברית סיפר במקרה [במקרה, כי אצלו זה כנראה טבעי] למנהל העבודה על האוכל הטעים שהוא אכל. כל אחד ומנהגיו הוא, יהיו נעימים או מגעילים, אלה החיים שלנו בלי קשר להיותנו העם הנבחר, כדבריך. שבת שלום וסוף-שבוע נעים.

- מערבב מין שאינו במינו - למין סלט גדול שאסור

למאכל. אולי תתמקד בבעייה האחת, שהיא - העובדים/העבדים הסינים והיחס אליהם... ותפסיק להביא צידוקים ודוגמאות מכל הבא ליד ולנסות להוכיח כי אנו העם הנבחר והעם הכי צדיק בעולם, עם שלא טועה לעולם. ולכל התנהגות יש סיבה?! ולמה לאמץ את הדרך- שלכל שאלה יש תשובה טובה יותר?! מר. ארז היקר, תתחיל להבין שאנו בני אנוש. אמנם נולדנו בצלם אלוהים, אבל אנו רחוקים מאוד להתנהג באנושיות- לפחות בסוגייה בה אנו דנים!!! אני כמוך, בתוך העם חיה - ואם אנו לא בסדר, אני לא מחפשת את הסיבה אלא מחפשת כיצד לתקן אותה. וכמה טוב שהיום שבת... שבת שלום

ארזS

New member
גב' תמי פלד חיון הנכבדה !

אנא ממך, לפחות אל תשייכי לי דברים שלא כתבתי. את התחלת עם "העם הנבחר" וכו'. לא אני. מעולם לא טענתי זאת. אז בבקשה ממך. אני לא עושה סלט [למרות שמאוד אוהב לאכול סלט טעים...]... לא הצדקתי שום דבר והדוגמאות שהבאתי הן דוגמאות מהחיים שלנו ולא הצדקה לשום דבר. ואולי פשוט קשה לך [כפי שקשה לעוד כמה משתתפים כאן] להתמודד עם הדברים שאני כותב ולכן אתם זורקים האשמות מכל הבא ליד ? אולי ?

למעלה