עובד מקומי ישראלי (עמ"י)

Gal4193

New member
עובד מקומי ישראלי (עמ"י)

שלום לכולם!

לאחר התעניינות במשרות הקשורות להסברה או משרות בחו"ל נתקלתי במושג "עובד מקומי ישראלי". על פי הבנתי מדובר במכלול עבודות עבור קונסוליות ונציגויות של ישראל בעולם.

אשמח לדעת-
מה זה אומר?
אילו סוגי משרות קיימות?
מהם התנאים בדרך כלל? מהי ההתחייבות?
איזה ניסיון דרוש להגשת מועמדות?
איך מגישים מועמדות ולמי פונים?

וכן כל דבר ותרומת מידע שתרצו לחלוק

תודה!

Boston Guy

New member
ה"נסיון" הדרוש הוא גנטיקה נכונה

הרוב המוחלט של העבודות האלו הולך ל "בנים של..." , "בנים של חברים של..." או פרוטקציונרים אחרים - כאלו שהיו בצבא בתפקיד שבו הם הכירו את האנשים הנכונים וכיוצ"ב.
אם את שואלת על זה בפורום אינטרנטי - זה רומז שכנראה אין לך את הקשרים הנדרשים.

Nobilis

New member
החיים במערכון של הגשש?

אתם חוזרים שוב ושוב על המנטרה על "מקושרים", שאולי הייתה נכונה בעבר.

יצא לי להכיר אנשים שעובדים בקונסוליות ישראליות במערב. רובם ככולם לא מקושרים. מה שאפיין אותם הוא ש(כל אחד ואחת מסיבותיו הוא) היו מוכנים לעבוד במשרה גרועה בשגרירות ישראל.

ראה בכתבה שקישר אליה אלעד בהודעה מתחתך. אלו לא משרות של "מקושרים".

Nobilis

New member
ומדגיש...

לא טוען שאין עמ"י שהגיעו למשרה בשל קשרים (לדוגמא - בני זוג של שליחים, וכו'), בוודאי שיש. אבל יש גם רבים שלא.

jonbaum

New member
שכחת להוסיף שהם מוכנים לעבוד כמעט בהתנדבות

איזה 3 פעמים מאז שאני באירופה קיבלתי טלפון מהשגרירות הישראלית וביקשו ממני להגיש מועמדות לתפקיד "נספח תרבות". כשסיפרו לו כמה המשכורת לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. אסתפק בזה שאני מאשר שאני לא נספח התרבות בשגרירות.
חוץ מזה, הם מעסיקים "ישראלים מקומיים" רק לתקופות קצרות יחסית כדי שלא יאשימו אותם בזה שהם מעודדים ירידה, או משהו בסגנון.

תשובות.

-מה זה אומר

זה אומר שמדינת ישראל שולחת את ילדי המקורבים להרפתקה נחמדה על חשבון משלם המיסים הישראלי.

-איזה סוגי משרות

כל משרה לענייני שקר כלשהו: בודק סמוברים, אחראי ניקוז, פחח מגרפות, זה הכל תלוי באיזה מצב רוח נמצאת הפקידה שאמורה להדפיס את תיאור התפקיד. זה הרי לא באמת מעניין מישהו או בעל חשיבות כלשהי.

- מהם התנאים

כאמור, תלוי מה אבא מבקש ומה רמת ההיכרות שלו עם המושכים בחוטים.

- מהי ההתחייבות

1. חוסר מודעות מוחלטת לשירות לקוחות.
2. יכולת לשכנע את עצמך שאם אתה לא צועק ומקלל אז אתה בטח הבן אדם הכי שירותי בעולם.
3. מודעות לכך שלך או לאבא שלך זורחת השמש מנתחת.
4. לדעת להגיד ״היידה ישראל!״ לכל מי שמוכן לשמוע. וגם למי שלא.

-נסיון

שבוע במחלקת שירות לקוחות של אורנג׳ ייחשב כאובר קווליפייד.
מש״קית ת״ש או פקמ״צית זה הנסיון המועדף.

-איך מבקשים מועמדות

מבקשים מאבא.

forglemmigej

New member
בקשר לסעיף 1

כשאני צריכה להגיע לשגרירות אני מתקשרת לבדוק שהם באמת יהיו שמה כי זה ארבע שעות נסיעה , אוקצור, יום אחד התקשרתי וענתה האמא של המקושרות, נו, תדברי מהר אני צריכה ללכת הביתה

רזאי

New member
נראה שיש כאן אנשים מאוד כעוסים.

אולי משקעים אישיים?
הנסיון שלנו הוא כזה- הגענו לארץ זרה עם ויזת לימודים המילגה לא הספיקה כדי לכלכל משפחה. לפני הנסיעה בעלי יצר קשר עם משרד החוץ ושאל אותם אם יש להם צורך בעובד ישראלי שדובר את השפה המקומית. זו שפה שכמעט אף אחד לא מדבר בישראל. הוא עבר כמה ראיונות, והתקבל.
היה אז צורך אמיתי בהקמת אתר אינטרנט להסברה וקשר של האוכלוסיה עם השגרירות בשפה המקומית שם. אין לי מושג אם זה היה מזל מיוחד, אולי היינו במקום הנכון בזמן הנכון, אבל אפשר להתקבל גם בלי קשרים במשרד החוץ. נכון שעבדו שם הרבה נשות שליחים, אבל לא רק.
היחס אלינו, אגב, היה מצוין.

Boston Guy

New member
לא יודע אצל אחרים בשירשור - לא אצלי

אודה ואתוודה - מעולם לא ניסיתי למצא עבודה בתור עמ"י.
משקעים אישיים? יש.
עד היום, יותר מעשר שנים אחרי המקרה, הטלפון הסלולארי שלי מוצף בשיחות הטרדה של כל מני טלמרקטרים ישראליים - כתוצאה מההפקרות בקונסוליה הישראלית בבוסטון, בה עמ"י אחת מסרה את כל הפרטים של מי שנרשם בקונסוליה לגוף מסחרי שסירסר בה אחר כך.
ולפני כמה שנים התברר שהיא עשתה את זה תמורת אתנן.
ההכשרה של אותה עמ"י ? היא הייתה "בת של".

שני דברים לגבי התיאור שאת נותנת:
1. הבעל שלך לא היה בחורה בת 20, נטול השכלה ונטול נסיון מקצועי...
2. סיפורים אידיליים כמו זה שאת מספרת שמעתי פה ושם מאנשים שהיו עמ"י - וכמעט תמיד התברר,בסופו של דבר, שהם בעצם "יצרו קשר עם משרד החוץ" דרך חבר, או "במקרה דוד שלי עובד במשרד החוץ והוא חיבר אותי לאדם הנכון"...

מה שאני כותב מבוסס על מה שאני ראיתי עד היום - אחרי אינטראקציה במשך 20 שנה כמעט עם כמה וכמה "דורות" של עמ"י בקונסוליה הישראלית בניו יורק ובבוסטון. אולי המקומות הספציפיים הללו יותר "מרופדים בפרוטקציונרים" בגלל המשיכה שיש לערים הללו בקרב הצעירים הישראלים, ולעומת זאת בקונסוליה בקינשאסה או בניז'ני נובוגרוד יקבלו בשימחה גם אנשים שאינם "מקושרים" - כי אין אף "בןיקיר" של פונקציונר שרוצה לגור שם.

Immigrant

New member
נו, אזל בגלל עמ"י אחת פסלת והרשעת את כל העמ"י

כהרגלך בקודש - לפסול, לצבוע בשחור ולזרוע פסימיות. לפחות אתה עיקבי...

Boston Guy

New member
היא רק דוגמא - הדג מצחין מהראש

זה שהייתה עמ"י אחת שמעלה באימון - זה מילא.,
זה שדורות של צוותים של "דיפלומטים מקצועיים" שיקרו במשך שנים רבות וטענו ש"לא היה ולא נברא" - ובכך כיסו עליה ואיפשרו לה להמשיך בחייה כאילו לא עשתה כלום - זה הנושא שהרתיח אותי,
כשעשר שנים אחרי זה לקונסול חדש בבוסטון נפלט בטעות שבעצם כן היה וכן נברא... ואחר כך העמדה ה"רשמית" השתנתה ל "אבל בעצם זה לא היה כל כך נורא, ובכלל זה קרה מזמן"...

אני לא מסתובב יותר מדי בקונסוליות - אבל מספיק לחיות כאן ב"אזור המחייה" שלהם כדי לראות כל שנתיים שלוש איך משחק הכיסאות המוזיקליים מביא עוד איזה "בןיקירלי" (יותר נכון "בת") לתפקיד שנסיכה או נסיך אחרים מפנים.

רזאי

New member
אז אני אמשיך את הסיפור שלי-

אחרי המשרה ההיא, בעלי הוזמן לפוסט ליד בוסטון. מכיוון שהיה לו כבר תקן (המרווח היה רק שלושה חודשים של חופשת קיץ בישראל) שמחו מאוד בקונסוליה לקבל אותו לעבודה. באיזה שהוא אופן היה אפשר להעביר את התקן שלו מארץ לארץ, וכך הם קיבלו עובד נוסף למכסה שלהם. אז הוא גם היה עמ"י בבוסטון. בחיי שאנחנו לא מכירים אף אחד במשרד החוץ.
שם, אגב, הוא לא עשה הרבה. מישהו שמח לקבל עובד במתנה, אבל הוא לא באמת היה נחוץ להם. לנו המשרה הזאת היתה מאוד נחוצה. מלגת הפוסט ממש לא הספיקה לנו. אני במקביל לימדתי ב KI, ועדיין חיינו מאוד בצמצום.

יוספוס11

New member
ועדיין.....

יצא לי להכיר אישית שני עובדי הקונסוליה בניו יורק.
שניהם בקרבת דם לעובדים בכירים במשרד החוץ בישראל. ״בת של״, ״בן של״.

מקרה? קשה לי להאמין.

את מפעח הפרוטקציה הזו אי אפשר לכסות בעלה תאנה פה ושם של עובד שאינו מקושר.... כל עוד המילה ״חוץ לארץ״ קוסמת לישראלי המצוי כמו ״אוכל״ לאפריקאי מזה רעב, התחום יהיה מושחת ופרוץ, וכמו בכל שחיתות, ההטבות מיועדות קודם כל למקורבים, ורק אחר כך, ״לפשוטי העם״.

רזאי

New member
מאמינה שיש הרבה פרוטקציות.

כמו שכתבתי, הרבה עמ"י היו נשות שליחים. אני יכולה להבין את הצורך לדאוג להן לתעסוקה, במיוחד בארצות לא מערביות ולא דוברות אנגלית.
עדיין, מכאן ועד " אם את לא מקושרת אין לך בכלל סיכוי לקבל עבודה", יש הבדל.

יוספוס11

New member
לא, לא, לא....

לא מדובר על ״סידור עבודה לנשות שליחים״.
זה תיאור מעט יופמיסטי של התופעה.

במשרד החוץ יש עדיפות ברורה למקורבי משפחה בכל הקשור לעבודה בחו״ל. נקודה. אחרת יש כאן אנמוליה סטטיסטית לא מוסברת בעליל.

בלי שום קשר לפרוטקציה הפרועה...

הסיכוי לקבל עבודה בשליחות לחו״ל קלושה בכל מקרה - מדובר במספר זעום של משרות לעומת מספר הקופצים עליהן. אני לא חושב שהפרוטקציה עושה את זה בלתי אפשרי יותר מעובדה פשוטה זו -- אבל היא קיימת. ראיתי אותה בפעולה. ראיתי אנשים במשלחת הבטחונית הישראלית בניו יורק שמה להם ומה לכישורים מלבד עובדת היותם מקורבים. והם עצמם מודים שהתקבלו בזכות זה...

אז לא, איני חושב שזה דמיון של ״אנשים ממורמרים״ לומר שצריך להיות מקושר כדי לעבוד שם. חריג אחד או שניים לא יכולים לשנות את זה.

רזאי

New member
לא אמרתי שאנשים "מדמיינים".

רק אמרתי שלא מדובר ב100% פרוטקציונרים. אם יש למישהו כישורים, הוא יכול לנסות להתקבל למישרה. אין צורך להתייאש מראש.
אני אישית לא מכירה את מגוון האנשים שעובדים בשגרירויות ובקונסוליות. בבוסטון הייתי מאוד עסוקה, ולא הלכתי לקונסוליה אפילו פעם אחת. אין לי מושג מי עבד שם. אולי כולם היו פרוטקציונרים. עדיין אם מישהו מעוניין להיות עמי, שינסה.

או קיי או קיי

אז בואי נסכם על 99.9 אחוז.
משקעים אישיים? ועוד איך! לצערי נאלצתי ואני עדיין נאלץ מדי פעם להיות בקשר עם אותה יישות נאלחת שנקראת שגרירות ישראל.

וזה לא שאני מאלה שחושב שאוי לנו אם לא נהיה נחמדים לגויים, אבל ליד הבדיחה הזו שנקראת שגרירות ישראל, השגרירות הקמרונית נראית כפאר היצירה הדיפלומטית.

חבורה של מלחכי פנכה פרוטקציונרים לא יעילים, שכל מה שמעניין אותם זה הסייל במייסיס או הארומה שנפתחה בבת׳סדה.

אז אולי בקינשאסה או במקום אחר שבו מדברים בשפה נדירה זה שונה. לא יודע.

רזאי

New member
אולי 99%, לא יודעת.

לי אין מגע איתם. גם עכשיו, כשאני שנה שניה בקליפורניה, לא הייתי בקשר עם הקונסוליה ב L.A .לא הייתי זקוקה להם, ולפי התאורים של כולכם זה כנראה מזל גדול.
לא מנסה לזלזל בנסיון שיש לכם עם הנציגויות השונות. רק רוצה לא לייאש את מי שרוצה לחפש עבודה. שינסו, אולי הם יצליחו, ויהיו אח"כ העובדים היעילים שהיינו מצפים להם

למעלה