עובד סוציאלי ואפשריותיו

בוסמת1

New member
עובד סוציאלי ואפשריותיו

שלום. אני שוקלת ללמוד עבודה סוציאלית. שאלתי היא מה אפשר לעשות עם זה, פרט לעבודה כעובדת סוציאלית? (עם תואר ראשון, לא תואר שני).

shanhen

New member
שפע אפשרויות

אפשר לעבוד כטלפנית במרכזיה ולאזין בסבלנות לאנשים, אפשר לעבוד כקופאית בסופר ולהיות הכי אמפטית לקונים, אפשר לעבוד בתחנת דלק ולתת שירות עם חיוך ואפשר סתם כך לעמוד ליד מעבר חצייה ולעזור לאנשים לחצות את הכביש. לא לשכוח להרשם כחוק אצל רשם העובדים הסוציאליים, אחרת זה לא נחשב... חשבתי שמי שלומד 3 שנים מקצוע, מתכוון בסופו של דבר לעבוד במקצוע, אבל אולי אני טועה.

בוסמת1

New member
מצטערת, אפשר לדעת מדוע?

מצטערת לשמוע על מצבך. אפשר לשאול איפה למדת ומדוע אינך מוצא עבודה? תודה

nightingale

New member
בוסמת, אני חושבת ש- shanhen

ענתה לך בציניות... אני, אגב, מזדהה עם תגובתה! אם אינך רוצה לעסוק במקצוע, למה לעזאזל למדת אותו??? פעם הייתי תמימה וחשבתי שאנשים שהולכים ללמוד עבודה סוציאלית באמת רוצים לקחת חלק בשינוי חברתי כלשהו. כנראה שטעיתי...

בוסמת1

New member
אם הכוונה היא אליי אז...

אני מתעדת ללמוד עו"ס, מתוך שאיפה לעסוק גם בתחומים דומים בתחום, כמו: טיפול באומנות, וכדומה. ברור שהתחום הכללי מעניין אותי, אבל השאיפה היא להתקדם בתוכו. האם זה משהו רע?

yifat24

New member
יקירתי

נראה לי שהייתה פה חוסר הבנה. אם תבחרי ללמוד עבודה סוציאלית, כמובן שתוכלי לעבוד בתחום- שהוא מגוון מאוד. אולם, למיטב ידיעתי כדי להיות מטפלת באומנות, בבעלי חיים, בדרמה וכו' יש צורך בתואר נוסף מלבד העבודה הסוציאלית. למרות הכל, התחום כל כך מגוון שיכול מאוד להיות שתמצאי עבודה שתשלב הרבה דברים שאת אוהבת "למרות" שיהיה לך רק תואר ראשון. אבל... אם את עדיין לא בטוחה מה את רוצה לעשות, קחי לך את הזמן, תתלבטי ותמשיכי לברר, כי חבל "שתהמרי", תלמדי 3 שנים ואז לא תאהבי את המקצוע עצמו בהצלחה

למעלה