עובד/ת בבית

ידידים

New member
עובד/ת בבית

אבקש מבעלי נסיון לענות לי על השאלה הבאה המטרידה ומעסיקה אותי מאוד: לחולה אשר מתפקד בצורה חלקית ביותר. (עדיין מתלבש בעצמו - אך אם לנבדוק אותו הוא יכול ללכת עם אותה חולצה כל השבוע מאחר והוא לא זוכר שגם אתמול לבש אותה) ישנם פעולות כמו הכנת אוכל יבצע בתנאי שינחו אותו מדי פעם בשלבים. שאלתי היא האם הבאת עובד/ת הביתה לא תבטל מיד את הפעולות שעדיין הוא עושה. כי לעובד מבחוץ לא יהיה סבלנות להסביר ולחכות כמנו. האם אנו לא סותמים לחולה את שארית העשיה. לבעלי הנסיון אבקש את חוות דעתם. זה מאוד מענין. שבוע טוב

פנטזי1

New member
לפי דעתי כדאי להביא עזרה הביתה אבל

לתת לחולה לעשות לבד כל מה שהוא יכול עדין כדי לשמר את היכולות האלה,אין ברירה צריך להיות סבלנים וגם עובד מבחוץ יודע שצריך סבלנות אחרת הוא לא מתאים לתפקיד הזה.אצלי אבי עדין מתפקד לבד מתרחץ ומתלבש בלי עזרה הוא אמנם עושה בלאגאן נורא עם הבגדים וכנראה שלא תמיד מתרחץ עם הסבון הנכון הוא בוחר לו מה שבא לו ליד ולא עוזר גם אם שמים לו במקלחת מה שצריך.אבל העיקר שהוא מתרחץ לבד.בנוסף הוא לא יקח לו שום דבר לאכול לבד אם לא יתנו לו אבל רק בבוקר הוא זוכר עדין שהוא צריך להכין לו כוס קפה ושני טוסטים עם גבינה ואף על פי שזה לוקח לו המון זמן הוא עושה את זה לבד.

ענתי44

New member
להיפך העובד יעזור לאבא

כשאמא שכבה בבית חולים אחרי האירוע המוחי הרופאים כעסו עליה כי היא דרשה בתוקף שיעזרו לה לרדת לשירותים ולא ישימו לה טיטול ( אז היא עוד לא נזקקה כמו היום והיתה די עצמאית) ואמרה לרופאים שהיא לא פסל שישאירו אותה במיטה. כשהועברנו לבית חולים גריאטרי לשיקום, ושם תמכו בבקשתה היא פשוט התקדמה בצורה מדהימה. ומאז זה המוטו שלנו מה שהיא יכולה ומבקשת לעשות לבד לתת לה, גם אם הנטייה הטבעית לעשות במקומה. תדריכו את העובד מה צריך לעשות כדי לעזור לאבא ותקפידו על כך. אני לא רואה בעיה בכך. בהצלחה

קורנית

New member
תלוי

בעובד/ת הזר/ה, אבל גם באופי של החולה אצלנו, העובדת הזרה עושה הכל, ואמא לא נוקפת אצבע בבית. כשהיא אצלי לסופי שבוע, או לחגים, היא הרבה יותר עצמאית, מכינה לעצמה לבד את ארוחת הבוקר, למשל, מסתדרת רוב הזמן עם הנעלים והבגדים (להתרחץ היא מתרחצת לבד גם בבית), "עוזרת" לי לתלות כביסה ולהוריד, וכאלה. ביקשתי מהעובדת שתשאיר לה משהו לעשות גם, ושלא תציע עזרה מידית בהתלבשות, למשל, אבל היא - העובדת - אמרה לי שאמא כועסת מאד אם האוכל לא מוכן כשהיא מתעוררת בבוקר, או אם העובדת אינה עוזרת לה ועושה במקומה כמעט הכל. לשיטתה של אמא - אם היא משלמת, אז ש"ההיא" תעשה את העבודה שלה.

zs1957

New member
תגובה לידידים

הבאת עובד זר רק תעזור לאבא שלךוגם לך.שיכינו ביחד את האוכל. כל זמן שהוא מסוגל להכין לעצמו את האוכל יש לאפשר לו לעשות זאת. זהבסה שחם -עמותת אלצהיימר.

למעלה