עובד/ת חקר מודיעין

IDF11

New member
עובד/ת חקר מודיעין

רציתי לדעת מה ההבדל כיום בין עח"מ שעובר מיונים לבין עח"מ שמוצע ע"פ יום המאה?
האם אפשר להגיע לקורס עח"מ בכל זאת גם מי שלא עבר מיונים אם מדברים עם הקצין מיון?
והאם טירונות של עח"מ שמוצע ע"פ יום המאה היא כלל צהלית? איפה היא יכולה להיות? כמה זמן היא אורכת?
איפה אפשר לשרת בסדיר? כי הבנתי ששני התפקידים שייכים בכל מקרה לחיל המודיעין...
יש תקן גם של בסיס פתוח?
ואיך התפקיד מהנה? או שזה סתם פקידה ותפקיד די דפוק?

תודה

תשובות והסברים

יש שני תפקידים אשר קרויים עח"מ- לאחד מגיעים דרך מה שמוצע במנילה, והשני מגיעים דרך מיונים של חיל המודיעין.

התפקיד שמוצע במנילה (ואני מניח שזה גם מה שמוצע ביום המא"ה... פשוט בזמני לא היה דבר כזה אז אני לא בטוח במאה אחוז...) הוא תפקיד פקידותי לחלוטין. זה בעצם להיות פקידה של דמות מודיעינית בכירה כזו או אחרת, בבסיס פתוח או סגור. התפקיד אינו קשור כלל לעבודה מודיעינית וכולל עבודה פקידותית נטו.
התפקיד הכולל מיונים הוא תפקיד המחקר "האמיתי"... מדובר בקורס ואחריו שירות בבסיס פתוח או סגור. עבודה של מחקר מודיעינית הכוללת ניתוח מידע המגיע והרכבת פאזל מקצוות חוט למתצן תמונת המצב. מדובר בעבודה מעניינת מאוד שדורשת ידע ויכולת. היא עבודה מאתגרת ומספקת.

ניתן להגיע להיות חוקר דרך קצין המיון. אני לא יודע בדיוק את הפרוצדורה, אך אני מכיר מספר אנשים שהתגייסו בגיוס כלל צה"לי ושיבצו אותם "ככה סתם" אחרי שיחה עם קציןו המיון במודיעין. מדובר בתקנים בודדים בשנה, אך באפשרותו של הקצין מיון לשבץ אנשים ללא קורס וללא מבחנים בתפקיד המחקר (גם אם בודדים).

בדרך כלל, טירונות מודיעין (גם של עח"מ הפקידותי) נעשית בבסיס מפרשית בדרום הארץ ואורכת כארבעה שבועות.

שני תפקידי העח"מ יכולים להיא אותך לשרת הן בבסיס פתוח במרכז והן בבסיסים סגורים בצפון, בדרום או במרכז...

בקשר לעניין התפקיד- כפי שאמרתי- אם מדובר בעח"מ הכולל מיונים אני מוכן לחתום על כך שזהו תפקיד מעניין מאוד, מפתח אישית ובעל חשיבות. במידה ומדובר בתפקיד שמקבלים במנילה, את צריכה לחשוב לעצמך האם את מעוניינת בתפקיד פקידותי או לא (כמובן מול האופציות האחרות העומדות בפנייך).

בכל מקרה, שיהיה הרבה בהצלחה!

IDF11

New member
תודה רבה !

לאחר מיונים ארוכים שהייתי במודיעין ועברתי הכל כולל סיווג ההיה לי תאריך גיוס וחודש לפני בפני חוסר במקום פנוי הודיעו לי בצער רב שאני לא יגוייס לזה בסוף..
ואז שיבצו אותי לעובדת חקר מודיעין והביא ולי תאריך גיוס חדש שאני זוכרת שגם הוצע לי במנילה ודירגתי אותו גבוהה..
מבאס אותי ממש כי ישלי יכולות גבוהות והרבה מוטיבציה אני מקווה שיהיה בסדר.. והקצין מיון יקשיב לי..
תודה רבה על המידע! סופסופ מישהו שמבין!
מקווה שיהיה בסדר

למעלה