עובי טחינה של הקפה

Sanchez

Member
עוד שאלה בנוגע לטחינה...
לאחרונה קניתי קפה ב CAFEOLLE, רכשתי תערובת 100% ערביקה.
כשפתחתי את האריזה, התפלאתי לראות קלייה מאוד כהה ! אבל ממש כהה.
אני משתמש במכונה אוטומטית JURA Z5, שיש בה די הרבה כיוונים אפשריים.
בנסיונות הראשונים יצא קפה מאוד חזק, נאלצתי לשנות את התכנות כך שיוציא קפה חלש יותר.
ניסיתי גם לשחק עם עובי הטחינה.
ואז שמתי לב שהעוגיות לא יוצאות שלמות בכלל.
בשימוש קודם עם קפה מותגים (כביכול לא טרי במיוחד)- העוגיות תמיד יצאו מושלמות. וגם הקפה היה ממש טעים.
הפעם עם קפה טרי (אני מקווה), הקפה יוצא מאוד חזק והעוגיות כלל לא שלמות.
&nbsp
היכן אני טועה ???
&nbsp
תודה מראש.
 

Sanchez

Member
תודה על התשובה...
אבל למה העוגיות לא יוצאות שלמות ?
היתכן שהסיבה נעוצה בקפה ?
ניסיתי לשנות לטחינה דקה יותר (למרות שההמלצה של JURA היא לטחון דק יותר ככל שהקליה בהירה יותר וההיפך),
ובכל זאת העוגיות מתפוררות !
&nbsp
אציין גם, שאנחנו שותים אך ורק הפוך. דוקא עם קפה "מותגים" כמעט ואף פעם לא נפלנו. כשניסיתי
וקניתי קלייה מקומית- כן נפלתי.
 

ronbs

New member
עוגיות שלמת

כנראה שאתה טוחן גס מדי
אצלי הבעיה הפוכה אנחנו אוהבים קפה חזק
 

ronbs

New member
עובי טחינה של הקפה

אינטליה קופוצינו
מה הדרגה המומלצת לכיוון מטחנת הקפה?
יש 5 דרגות, המכונה הגיע מכוונת לדרגה 3
אנחנו אוהבים קפה חזק
 

Sanchez

Member
הגעתי בכיוון כמעט לטחינה הדקה ביותר...
ועדיין כלום.
בעבר עם כיוון די "באמצע" (בין דק לגס) ועם כעשרה סוגים שונים של מותגי קפה תמיד העוגיות יצאו שלמות.
&nbsp
האם אפשר לקבל הסבר מה גורם ל"שלמות העוגיות" ?
האם רק גודל הטחינה ? או פרמטרים נוספים ?
 

ronbs

New member
טחינה דקה

אני לא מומחה גדול אבל לפי מה שקראתי בהוראות של המכונה שלי טחינה דקה אומרת קפה חזק יותר
תעלה בדרגה אחת ותיבדוק
כמו שכבר נאמר פה ניסוי ותהיה
 
נ

נווהשאנן

Guest
זה לא קריטי

גם אני אוהב שה-"עוגיות" יצאו שלמות. אבל זה לא קריטי לטעם וזה מה שחשוב.
לדעתי זה תלוי בדחיסת הקפה בפילטר דבר שמשתנה מהכנה להכנה
(כמובן שלא דוחסים אבל כשממלאים את הקפה הוא מסתדר כל פעם בצורה אחרת)
 

Sanchez

Member
אני מדבר על מכונה אוטומטית לחלוטין JURA Z5...
קניתי אותה כדי לא "להתעסק" בדחיסות.
 
למעלה