עוברים דירה שלב I

monicel

New member
עוברים דירה שלב I

תכלס אני כבר בתוך המהומה של המעבר. לנקות, לסייד, לארוז. לא חסר. הילדים מרוצים עד הגג ורוצים כבר לישון שם. גם אני שמחה מכל הסיבות שעולות על הדעת. אבל...יש גם חשש.... פתאום למצוא את עצמי מנהלת משק בית לבד עם שני ילדים נראה לי מלחיץ. השניים כבר בני תשע, לא קלים. גם ההתנהלות הכספית מלחיצה אותי היות וההכנסות לא גדולות וצריך כל הזמן להקפיד להקפיד. יש לי הרגשה של בדידות כי אני לא מכירה אף אחד באותה עיר, לא רחוק מהעיר בה גרים ההורים. הם עצמם זקנים, אמי סעודית עם מטפלת, במצב רע.

אמאנחל

Member
מנהל
או וואוו!!

הרפתקה גדולה מתחילה.
&nbsp
תיעזרי בילדים בלי לפחד. ככל שיעשו יותר, ירגישו יותר שותפים ויותר מרוצים (למרות הקיטורים). אני המצאתי עבור הילדים שלי את הביטוי "מי שעוזר - נהנה יותר", ואני מאמינה שהוא נכון.
&nbsp
תהיי טובה לעצמך, אל תצפי לשלמות, קחי בחשבון שההסתגלות תיקח זמן ארוך. לי קשה להתחיל כל שנה גם בלי מעבר דירה.
&nbsp
בשנה שעברה הצטרפו ילדים לכתה של הבן שלי. מה שראיתי שההורים עשו זה ליצור קשר עם המחנכת של הכתה (שהייתה או שתהיה), להיכנס לווטסאפ של ההורים של הכתה, ולהתחיל להזמין חברים. זה גם מתחיל ליצור לך הכרות עם אנשים בעיר החדשה.
&nbsp
וואו, זה מאוד מרגש ומשמח, ובהחלט גם מלחיץ באותו זמן. שיהיה לכם בהצלחה רבה!!!

אד י

New member
בהצלחה

בתחום הפרקטי הכלכלי: יש את השיטה של עמותת פעמונים שבעיניי היא טובה. וזה להתנהל רק עם מזומנים. כל חודש מוציאים מהבנק X כסף שהוא הכנסות פחות הוצאות קבועות. ועם הכסף הזה מתנהלים כל החודש. בלי כרטיסי אשראי ובלי צ'קים.
זה קשה. אבל שומר עליך כלכלית.
&nbsp
ניהול משק בית זה משהו שמתרגלים אליו, אני מניחה שגם אצל הורייך הקשישים לקחת חלק בניהול משק הבית. אז זה לא יהיה שונה בהרבה. את יכולה לגייס את הילדים ולתת להם תפקידים בניהול הבית. ואם תצליחי תספרי לי איך. כי אני טרם הצלחתי בזה....
&nbsp
לגבי הבדידות, זה נראה לי עניין של אופי, יש אנשים שיוצרים חברויות בקלות ויש כאלו שלא. אני תמיד הרגשתי בנוח עם חברות שלא בהכרח גרות בעיר שאני גרה בה. קרבה פיזית לא חשובה בעיניי. יחד עם זאת, במידה וחשוב לך ליצור חברויות את יכולה לחפש אותן באופן פעיל, להזמין אלייך שכנים שנראים נחמדים, להציע פעילויות גיבוש הורים-ילדים בכיתות של ילדייך. אצלנו שתי אמהות יזמו טיולים בשבת, הגיע גרעין של הורים וילדים שבו גם ההורים התחברו בהדרגה (לצערי הבת שלי סירבה לקחת בזה חלק אחרי פעמיים-שלוש...).

monicel

New member
שמחה

ברור שכבר גרתי לבד אבל זה לא אותו דבר. יש לי חברות (לא רבות) לא באותה עיר. נראה לי שבית הספר יכול להיות פתרון לילדים ובעקבות כך גם לי. אני פרילנס כך שאין לי גם מקום קבוע עם חברים לעבודה. בכל מקרה ההתרגשות רבה והילדים כבר מצפים לזה. הדירה שלי אבל הייתה מושכרת אז גם צריך לסייד,לקנות חלק ממכשירי החשמל שהתקלקלו במשך הזמן. נקווה לטוב

yarden43211

New member
קחי את הכל בכייף.

את לא לבד יש לך את הילדים. והם לצרכים אותך ואת צרכה אותם.
התחלה חדשה היא דבר מרתק, סביבה חדשה . הילדים יכנסו לכתה חדשה ויכירו חברים חדשים, גם בלי שתיתעמצי דברים יסתדרו והילדים יצרו חבריות חדשות.
אני מאכלת לך בהצלחה בכל המשימות.

בהצלחה:)

שינוי זה דבר מרגש .. את בהחלט לא לבד , יש לך את הילדים.. כשאני עברתי לעיר חדשה לפני כ-8 שנים הייתי עם רק עם הבכור שהיה בן 7 חודשים ולא הכרתי אף אחד. לאט לאט , בגינות, בגני ילדים וכיום בבית הספר קשרתי קשרים עם אמהות מקסימות ואפילו מצאתי בפעילות ילדים בקניון (להפתעתי הרבה) את מי שהפכה להיות חברתי הכי טובה :) המון בהצלחה ובשעה טובה:)

למעלה