עוברים דירה

דני*דין

New member
עוברים דירה../images/Emo53.gif

היי , אנחנו עוברים דירה עוד שבועיים ורציתי לדעת אם למישהו מכם יש ניסיון בכך עם ילדים בגיל 3 ,ומה כדאי להסביר לילד. בנוסף לכך הייתי רוצה לדעת אם כדאי ביום הראשון בדירה החדשה להחליף לו את מיטת התינוק למיטת ילד. או שמספיק המעבר גדול עליו ולא כדאי להכביד עליו בשינויים ולדחות את החלפת המיטה לאח"כ? תודה מראש לכל המשיבים. ביי גיא

יונית ש

New member
אני הייתי דוחה את המעהר למיטה

ליותר מאוחר. נראה לי שיותר מידי שינויים יכולים רק להקשות. אם כי אפשר להציע לילד. אולי הוא ישמח דווקא לשינוי. ואם זה יבוא ממנו. אולי תרויחו כבר שני מעברים יחד. בהצלחה ומעבר נעים לדירה החדשה. יונית

מעבר דירה...

מאד כדאי לפני המעבר לקחת את הילד לסיור בשכונה החדשה..להראות ולראות יחד איפה גן המשחקים..להראות את הבניין מבחוץ..מה בקרבת מקום..חנויות,מעברי חצייה,אוטובוסים וכו´...דברים שמוכרים מהסביבה הקודמת..ליצור אוירה של התרגשות,בית חדש..חדר חדש..ואולי כדאי בשביל הילד לעשות חנוכת בית.. הייתי מציעה להמתין עם מעבר למיטה ...ואולי לשאול אותו אם הוא רוצה מיטה של גדולים...בן של חברה שלי בן שנתיים ותשעה אמר להורים שהוא רוצה מיטה של גדולים..כי הוא ראה אצל חבר מהגן.. שיהיה בשעה טובה

דני*דין

New member
היי לימור../images/Emo82.gif

תודה על התגובה.הבית אליו אנו עוברים הינו בית מאחורי ביתם של הורי אישתי כך שטום מכיר את המקום היטב ,מת על האיזור ושורץ שם כמעט כל יום. בבית אליו אנו עוברים מתגוררת עכשיו גיסתי ,דודתו של טום כך שאת הבית עצמו הוא מכיר גם כן מצויין כי תמיד הוא אוהב להיכנס אליה. מקווה שהכל יעבור חלק ובשלום. ביי גיא

ר-חלי

New member
אנחנו עברנו כשבר היתה בת 2.9

היא היתה אז מאוד רכושנית לכל דבר ומי שהיה נכנס לבית היא היתה מתחילה לצעוק שלא יקח לי ..... (את המיטה הדובי השוקולד) באותה תקופה אחת השכנות גם עברה הלכנו לבקר אותה והסברתי לה שיעל גרה בבית אחר ושגם אנחנו נגור בבית אחר. בגלל המרחק (ישוב אחר) לא לקחנו אותה קודם לראותו. כמו כן הסברתי לה שנביא המון ארגזים, נכניס את כל הדברים גם את שלה ושיבואו אנשים שיקחו את הארגזים לאוטו, ויסעו איתנו לבית החדש / האחר ואז יחזירו לנו את הארגזים (די חששתי שהיא תתחיל לצעוק שהיא לא מוכנה שהם יקחו לה את הבית - אבל זה לא קרה) סיפרתי לה זאת כמעט כל יום במשך שבועיים והמעבר היה ממש חלק לגבי המיטה אני חושבת שזו הזדמנות והעביר אותו למיטה חדשה אפשר לספר לו שכך אתם מתכוונים ולראות איך הוא מגיב ואז להחליט מה שכן הכנתי בתיק אחד מגבות כלי מיטה ובגוד ליומיים כדי שבטוח אני אמצע אותם

מעבר דירה

אנחנו עברנו כשהגדול היה קרוב לגיל 3. הקטן היה בן חצי שנה. עברנו למקום מוכר והקליטה היתה חלקה. קצת לפני המעבר (בערך כחודש-חודשיים, לא בדיוק זוכרת) הלכנו לבקר עם הגדול בגן החדש. כשעברנו הילדים זכרו אותו וזה מאוד הקל עליו. כמובן שביקרנו בבית החדש והוא ידע היכן יהיה חדר הילדים, היכן תעמוד המיטה שלו והיכן המיטה של אחיו. גם אני ארזתי בתיק בגדים (שהוא בחר) ליומיים הראשונים. כמו כן הצעתי לו לקחת איתו כמה צעצועים אהובים במיוחד ותמונה של החברים שלו. את שאר החפצים שלחנו עם המשאית. אם תשדרו שמחה והתרגשות מצידכם כך גם הילד יראה זאת. ב ה צ ל ח ה ! ! !

אמיר.

New member
אז ככה.

מזמן הייתם צריכים להכין אותו למעבר. לספר לו על חדרו החדש, לקחת אותו לביקור באזור (אם זו דירה חדשה, אפילו לקפוץ פנימה - רק בזהירות). כמו כן - לדעתי מזמן היה צריך לעבור למיטת נוער. האם להעביר אותו כעת ? תלוי בהבנה שלו. אם הוא יאהב את הרעיון של חדר חדש והכל חדש... ושל גדולים - אפשרי. אם לא, לא כדאי להעמיס יותר מדי חוויות יחד.

דני*דין

New member
היי אמיר../images/Emo133.gif

קודם כל תודה. "מזמן" הינו מושג מאוד אינדיוידואלי ולדעתי קשה לקבוע אם מזמן היה צריך או שלחכות עוד יום יומיים. זה גם מאוד תלוי בבגרותו של הילד.אם הילד עדיין לא מפותח יחסית לגילו מבחינה ריגשית ייתכן ויש מקום להתחיל לשטוף לו את המוח מוקדם מאוד. במידה והילד מאוד בוגר יחסית לגילו ניתן אולי לעשות זאת בזמן קצר יחסית למה שאתה חושב שצריך. בכל אופן תודה רבה על העצה,ולגבי היכרות עם המקום החדש אז אנו עוברים לגור עם משפחת אישתי במושב ,מאחורי ביתם,מקום המוכר לו כ"כ טוב. תןדה וביי גיא

אז אין מה לדאוג....אולי כדאי

לפני המעבר להצטלם ב"חדר הישן" ולעשות אלבום פרידה..יכול להיות מאד מהנה..אולי לקחת מזכרות ודברים שיהיה נעים להיזכר בהם בבית החדש. יש שני סיפורים יפים בנושא טיגר עובר דירה הבית של יעל שיהיה בשעה טובה!

למעלה