עוברים לאילת

נילאיה

New member
עוברים לאילת

בעלי עובד שכיר ואנחנו עוברים לאילת, מה הדין לגבי: 1. פיצויים ? 2. דמי אבטלה ?
 
שאלה מעניינת

ההגיון הכללי של דמי אבטלה הוא שאלה הם דמי ביטוח למי שעזב את העבודה בעל כורחו. במילים אחרות, נאלץ לעזוב את העבודה בניגוד לרצונו. המקרה הקלאסי הוא כשהמעביד מפטר את העובד. אשר להפסקת עבודה מרצון. החוק מכיר שני מצבים עיקריים להפסקת עבודה מרצון המצויינים בתקנות הביטוח הלאומי (הרחבת חוג המבוטחים בביטוח אבטלה ותשלום דמי ביטוח), התשנ"ח-1997. תקנה 8 לתקנות קובעת: לענין סעיף 127(א)זה מספר הסעיף בחוק הישן, היום זהו סעיף 166יראו התפטרות ממקום העבודה מהסיבות האמורות בסעיפים 6 או 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, כהצדקה להפסקת עבודה מרצונו של המבוטח. חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963, קובע: 6. התפטרות לרגל מצב בריאות לקוי התפטר עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן משפחתו, ולאור המימצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות הענין היתה סיבה מספקת להתפטרות - רואים לענין פיצויי-פיטורים את התפטרותו כפיטורים. בסעיף זה "בן משפחה" - בן משפחה שנקבע בתקנות באישור ועדת העבודה של הכנסת. 11. התפטרות אחרת שדינה כפיטורים (תיקון: תשל"ז, תשנ"ה, תשס"ד) (א) התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים. לא מדובר ברשימה סגורה של נסיבות להתפטרות מוצדקת לצורך דמי אבטלה, אולם כל נסיבה אחרת של התפטרות מרצון תתקל קרוב לודאי בסירוב של פקיד התביעות לאשר את התביעה וצורך לשכנע את ביה"ד לעבודה שהיה אילוץ מוצדק שבגינו היה צורך להתפטור. אשר לפיצויי פיטורים. כאן, הקביעה מורכבת יותר. השאלה העיקרית היא מדוע אתם עוברים? למרות שמעבר לאילת דוקא מוכר לצורך "התפטרות כפיטורים" אם תגורו שם 6 חודשים לפחות. יתכן שיש לכם סיבות טובות אחרות למעבר שיקצרו את הדרך לפיצויים.
 

נילאיה

New member
מעבר לאילת מזכה באבטלה ובפיצויים ..

כך נאמר לאימי כחברת הסתדרות ,האם ניתן לסמוך על דבריהם?
 
תמיד אשמח ללמוד דבר חדש

ככל שאני חיפשתי, לא מצאתי הוראת חוק המעניקה זכאות לדמי אבטלה במל"ל, אך ורק מכח עקירה לאילת. אך כאמור, אין זה אומר שלא קיימת הוראה כזו. לגבי פיצויי פיטורים, כפי שכתבתי קיימת זכאות.
 

siv30

New member
השאלה מה המרחק למקום העבודה

לפי סעיף 12 לתקנות הפיצויים - 12. התפטרות לרגל העתקת מגורים (א) רואים התפטרותו של עובד כפיטורים לפי פסקה (1) לסעיף 8 לחוק אם המרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוויו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. המרחקים לעניין תקנת משנה זו יחושבו לפי המרחק שבין ישובים כמובא בפרסומי מרחקי הדרך של מחלקת המדידות במשרד העבודה. (ט) רואים התפטרותו של עובד לפי פסקה (3) לסעיף 8 לחוק כפיטורים, אם התפטר מעבודתו והעתיק מקום מגוריו עקב הצטרפותו לבן זוגו העובר למקום עבודה אחר ולמקום מגורים אחר הנמצאים לפחות ארבעים קילומטרים ממקום מגוריו הקודם ובלבד שמקום מגוריו החדש של העובד רחוק יותר ממקום עבודתו ממקום מגוריו הקודם ושהעובד גר שישה חודשים לפחות במקום מגוריו החדש. ולפי חוק הביטול הלאומי, מי שזכאי לפיצויי פיטורין זכאי לדמי אבטלה. מכאן שישנה חשיבות למרחק בין מקום המגורים שלכם (אילת) למקום העבודה שלכם.
 

נילאיה

New member
תענוג , תודה רבה לשנכם ו..

חג אורים שמח !!! אז כפי שאמרתי במועצת הפועלים נאמר לנו, ולא אמרו שזה מותנה בסיבה כל שהיא ,שמעבר לאילת מזכה גם בפיצויים וגם בדמי אבטלה השאלה אם אפשר לסמוך על מה שנאמר במאת האחוזים? סיוון שלום , מה תפקידך בכח? אנחנו עוברים לאילת ממרכז הארץ, הסיבה: אהבה נטו למקום. (ולא כתוצאה ממקום עבודה). האם סיון עדיין מגיע לנו כשלב התחלתי, עד שנסתדר דמי אבטלה? וכמה חודשים מקבלים היום דמי אבטלה? בעלי עובד רצוף מזה שש שנים, מאז שחזרנו מחול לאחר שנים של מסע ברחבי העולם.(לי לא מגיע). אנחנו זוג +2.
 
לגבי דמי אבטלה...

אני לא חושב שמעבר לאילת יזכה את המובטל שעבר לאילת בכך שיראו אותו כאילו הוא פוטר, ולא נראה לי שהתשובה של ההסתדרות על זה היא מבוססת. אבל, צריך לזכור שגם עובד שמתפטר בלי מה שנחשב "סיבה מוצדקת" - יהיה זכאי לדמי אבטלה (כפוף לצבירת "תקופת אכשרה" ולהתייצבות בלשכה עם נכונות לקבל כל עבודה מתאימה שתוצע) אבל הזכאות מתחילה לאחר דחיה של 90 ימים. כלומר, גם אם אני צודק וההסתדרות טועה - אם לא תמצאו עבודה במשך למעלה מ-90 ימים, תוכלו להתחיל לקבל דמי אבטלה החל מהיום ה-91.
 

נילאיה

New member
יוסאריאן וסיון מאיפה האנפורמציה? לפ

לפני שאנחנו עושים צעדים איפה אני יכולה לקבל אנפורמציה מדוייקת ? לאיזה גוף עלי לפנות??
 
המידע של יוסאריאן

הוא מחוק הביטוח הלאומי. הדברים מדויקים. כפי שהסברתי מעלה, דמי אבטלה מן היום הראשון למעמד "מובטל" ניתנים רק למי שמצא עצמו מובטל בעל-כורחו
 

siv30

New member
אין לי תפקיד בכח

ולעניין השאלות שלך, לפי הבנתי והתקנות, אם עברתם למקום שמרוחק ממקום העבודה שלכם יותר מ- 40 ק"מ יראו בהתפטרות כהתפטרות מוצדקת המזכה בפיצויי פיטורין. בכוונה צירפתי את 2 הסעיפים של התקנה כי סעיף אחד מתייחסת לעובד והשניה לבן זוג, כך שהתקנה מאפשרת למעשה לשניכם להתפטר ועדין שההתפטרות תחשב להתפטרות מוצדקת. לעניין ביטוח לאומי, עד כמה שידיעתי מגעת, בכל מקרה של התפטרות מוצדקת העובד זכאי לדמי אבטלה בתנאי שיש לו את תקופת האכשרה הנדרשת. לגבי תקופת הזכאות, היא תלויה במספר פרמטרים כמו האם בעלך קיבל בעבר דמי אבטלה, האם שולמו בגינו דמי הביטוח וגילו.
 

נילאיה

New member
סיון תודה, בעלי מעולם לא קיבל דמי א

אבטלה והמעסיק משלם לו דמי ביטוח הוא מחוייב לא? אני בעבר קיבלתי, והוא בן 40 , אז האם הוא זכאי ואם כן כמה חודשים? תודה מראש.
 

siv30

New member
תצטרכי לפנות למ"ל בשביל לברר

הנושא באופן כל כך מפורט.בכל מקרה קיים גם האתר של המל"ל בו קיים פירוט לגבי כל קיצבה, התנאים לה ואף מחשבון שבו ניתן לקבל את הסכום המשוער בהתקיים כל התנאים הקבועים בחוק.www.btl.gov.il
 
למעלה