עוברים לארה"ב מחפשים מקום לגור

nosealoyodea1

New member
עוברים לארה"ב מחפשים מקום לגור

שלום לכולם, אנחנו מתכננים לעבור לארה"ב (סובב ניו יורק - העבודה במנהטן), משפחה דתית, 4 ילדים (12,10,6,2). מחפשים מקום יותר פרברי מעירוני לגור בו עם בתי ספר וקהילה בסגנון דתי-לאומי (או משהו דומה, פחות חליפות, וגישה נורמלית לחיים), אבל במרחק סביר מהעיר, נגיד שעה+- של קומיוט בתחבורה ציבורית - עדיפות לרכבות כמובן, גם ניו ג'רזי זה בסדר גמור. דוברים אנגלית ברמה טובה (גם הילדים).
אתרים/מספרי טלפון של בתי כנסת/קהילות (קישור לגוגל מפס או זילו יהיה נהדר
)
סטטן איילנד משכה את עיננו, אבל אני לא בטוח אם Young Israel שם זה היעד, וגם אפשרויות בתי הספר קצת לא ברורות - אם מישהו מכיר, אשמח לשמוע יותר.

עוד כמה שאלות, אבל הראשונה הכי מעניינת (כי אני יכול כנראה להבין את התשובות מקצת מחקר אחרי שיש לי יעד בראש).
אנא, אם יודעים, מה צריך להיות הציפייה לגבי תשלומי בי"ס, האם המחיר הנקוב 12-15K לשנה הוא אמיתי, וכמה זה גמיש (או יותר נכון, מאיזה איזור הכנסה אני יכול לקוות שיתנו הנחות?)
כרגע המהלך בסוג של משא ומתן (החברה רוצה שאעבור אבל לא דיברנו על שום מספרים) - איזה שכר הגיוני לדרוש (משרת פיתוח תוכנה נקרא לזה "בכיר")?

liviur

New member
בצד של ג׳רזי

לפחות יש את טינק שהיא יותר דתית (פחות חליפות אבל יש הרבה בתי כנסת ואנשים שהולכים בשבת בבוקר ברחוב) וטיפה הלאה יש את פייר לון שהיא יותר ישראלית בהרגשה שלי.
&nbsp
אני לא דתי אז מה הסגנון וכו של המקומות בסקאלה הזו - זה לא משהו שאני יכול לעזור - אבל בשתי הערים האלו - כמעט כל מקום שני במרכז העיר הוא כשר ויש לפחות סופר / מכולת אחת גלאט אפילו וקהילות דתיות חזקות.
בצפון ג׳רזי הקומיוט לעיר הוא לרוב עם אוטובוס ולא רכבת (כי רכבת צריך להחליף ואין ישירה) אבל אנחנו מדברים על 30-40 דקות מטינק בבוקר ועדיין פחות משעה מפייר לון.
&nbsp
ליביו

nosealoyodea1

New member
תודה, אשמח לשמוע יותר על "מערב" ניו יורק!

אם למישהו יש שמות/כתובות של בתי כנסת ומוסדות לימוד רלוונטיים
מידע על מלגות בבתי ספר (כמה הנחה וקריטריונים)

naf86

New member
אנחנו גרנו באזור שנקרא 5 towns

https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Towns
&nbsp
אנחנו גרנו קצת מחוץ לאזור (FAR ROCKAWAY), אבל רוב החיים שלנו (בית ספר, עבודה וכו') היה ב-5 ערים. יש שם המון בתי כנסת, אוכל כשר ובתי ספר יהודיים.
&nbsp
הדתיים-לאומים שולחים את הילדים שלהם ל HAFTR - http://www.haftr.org
המסורתיים/ישראלים/קונסרבטיבים שולחים את הילדים שלהם לברנדייס - http://thebrandeisschool.org/ וכמובן יש גם בתי ספר חרדים באזור.
&nbsp
12-15 אלף דולר זה הגיוני לבית ספר כזה, אם כי אני חושב שזה קצת יותר יקר לכיתות היותר גבוהות (כמו חטיבת ביניים). אנחנו שולחים לבית ספר דומה ברוצ'סטר, ומשלמים בערך 15 אלף לילד. יש מלגות/הנחות בהתאם למצב כלכלי.
&nbsp
&nbsp

menachem25

New member
יש לך את ריברדייל עם קהילה דתית לאומית (מודרן אורתודוקס)

מאוד גדולה. קצת יותר צפונה יש לך את סקרסדייל - גם עם קהילה מאוד גדולה. אבל יחסית יקר שם, כי זה נחשב איזור יוקרתי.
יש ליד סטוני ברוק גם כן קהילה, אבל שכחתי איך זה נקרא.
על Far Rockway לא הייתי ממליץ כי זה גם בת'כלס רחוק מהעיר וסיפור להגיע, וגם לא איזור הכי בטוח. אבל פייב טאונס (ממש ליד Far Rockway) נחשב הרבה יותר טוב (אבל גם הרבה יותר יקר). ב - Far Rockway יהיה לכם יותר זול לגור, אבל זה חור.
אגב, אמנם סקרסדייל למשל יותר רחוק, אבל יש את המטרו נורת' ולכן הרבה יותר נוח להגיע למנהטן משם.
יש לכם את ווסט המפסטד שזה די סבבה, לא הכי יקר ויש קהילה מודרן אורתודוקס שם.
טינק כמו שציינו בניו ג'רזי זו קהילה מאוד מודרן אורטודוקס.
אגב, לגבי חליפות - לא משנה אם זה ברוקלין, אפר ווסט, ניו ג'רזי, או פרברים - המודרן אורתודוקס באים בשבת בבוקר עם חליפה ועניבה. תבוא בלי - ישר יסתכלו עליך עקום וישאלו אם יש לך איפה לאכול השבת ואם אתה צריך ארוחה (כמובן שינסו לשאול אותך בעברית רצוצה , כי אם אתה מגיע לבית כנסת עם חולצה בחוץ ובלי חליפה אתה בטח יזרעאלי ...)
בוא נאמר שכמעט בכל הבתי כנסת שהייתי פה באיזור, תמיד רק חליפה ועניבה, וככה כמעט רוב / כל המתפללים ... - תתכונן.
12-15 נשמע טוב מדיי. כיום בתי ספר טובים מודרן אורטודוקס יכולים חופשי לגרד את העשרים אלף שנתי. אבל אם יש לך כמה ילדים ואתה שולח לאותו מקום אז אתה יכול לעשות apply למלגה. קח בחשבון שאם אתה ואישתך עושים ביחד סביב ה - 150 שנתי אז כנראה שלא תקבל מלגה.
סטטן איילנד די חור. שמעתי שלאחרונה זוגות צעירים דתיים התחילו לעבור לשם כי ברוקלין נורא יקר, אבל ממה שהבנתי הקהילה שם לא כזו גדולה. ת'כלס אם אתם רוצים לחסוך אז טינק או ווסט המפסטד יכול להיות אחלה מקום בשבילכם. בקהילה ליד סטוני ברוק (ששכחתי את השם, אבל יכול בקלות לבדוק) ראיתי לפני שנתיים שהציעו לזוגות צעירים עזרה בקניית דירה פלוס לא צריך לשלם due לבית כנסת במשך שנתיים נדמה לי אם מצטרפים לקהילה. יש עוד כמה קהילות באיזור שרוצים למשוך זוגות צעירים עם ילדים, ועוזרים עם משכנתא ונותנים הנחה לבית כנסת.

naf86

New member
יש קהילה יהודית מאוד גדולה

שגרים בקצה FAR ROCKAWAY הצמוד ללורנס. זה במרחק הליכה. אני מדבר על האזור בין BEACH 13 ל-878. זה כמה רחובות עם המון יהודים (יש 2-3 בתי כנסת רק על BEACH9). אבל בהחלט לא הייתי ממליץ לגור מחוץ לבועה הזאת. הרבה יהודים גרים באזור הזה כי זה זול יותר, והם שולחים את הילדים שלהם לבתי ספר היהודים, אז לא אכפת להם שהחינוך הציבור שם גרוע. זה מספיק קרוב ללורנס כדי להרגיש בתוך הקהילה של הפייב טאונס מבלי לשלם את המחירים של הפייב טאונס.

nosealoyodea1

New member
תודה רבה!

אני רואה שנסיעה לעיר (אם מישהו לוקח לתחנה) זה בערך שעה, שזה סביר מבחינתי - פחות מנסיעה שלי היום לתל-אביב...
בהינתן המיקום, ונגיד דירה/בית 3 חדרי שינה, ו4 ילדים שצריכים בית ספר/גן - מה זה משכורת שתאפשר לחיות בנוחות - רמת חיים סבירה (פשוט כרגע בזילו אני לא רואה אפילו בית אחד להשכרה בשכונה...)
מה עם עלויות הקיץ (קאמפ/דיי קאמפ), כמה זה מוסיף לחשבון השנתי?
האם יש דתיים ששולחים ילדים לpublic school (אני מבין שזה על הפנים באיזור הזה, אבל השאלה היא כללית באיזור ניו יורק אם אתה יודע) ומשלימים בצהריים לימודי קודש? האם זה עובד? (חברים שלנו עשו את זה בפורטלנד ונראה שהצליח להם לא רע).

naf86

New member
תלוי כמה אתם דתיים ואיזה אופציות יש

אם אתם גרים בשכונה גרועה, לא הייתי אפילו שוקל לשלוח לבית ספר ציבורי.
&nbsp
ניקח אותנו כדוגמא. אנחנו גרים באזור עם חטיבת ביניים ציבורי בדירוג של כמעט הטופ 1% של ארה"ב (מקום 256 מתוך 23,000 בתי ספר ציבוריים). האם הילדים שלנו יקבלו חינוך מעולה אם ילכו לשם? בוודאי. לכן יש פה משפחות, אפילו דתיות שרואים בית ספר ציבורי כאופציה.
&nbsp
יש אזורים בניו יורק עם בתי ספר ציבוריים מעולים. אם זה מתאים לסגנון החיים שלכם, אז זה יכול להיות אופציה.
אבל זה גם תלוי כמה אתם דתיים. משפחות דתיות לרוב לא ירצו לשלוח את הילדים שלהם לבית ספר ציבורי כי מאוד קשה לשמור על רמת דתיות בבית ספר הזה. בישראל, יש משפחות דתיות שישלחו לישיבה תיכונית, יש כאלו לתיכון דתי, ויש כאלה לתיכון רגיל. לשלוח לתיכון בארה"ב זה קצת פחות מתיכון רגיל בישראל, כי בישראל יש לפחות קצת לימודים שקשורים לדת.
אז אם מתאים לכם לשלוח לבית ספר בלי שום קשר ליהדות, ואז להשלים לימודים בצהריים, אז סבבה. רק שאז תצטרכו לשים לב לרמה של הבתי ספר הציבוריים.
&nbsp
בקשר לשאלות האחרות - זה מאוד תלוי באזור ובהעדפות שלכם. זה כמו לשאול "כמה עולה דירת 3 חדרים בישראל". המחיר בצפון תל אביב מאוד שונה מדימונה.

Boston Guy

New member
אתה צריך להבין שיש הבדלים גדולים בין "להיות דתי" שם וכאן

יש המון הבדלים בין להיות דתי אורתודוקסי "לייט" בישראל ובארה"ב.
בוא נתחיל עם זה שכדי להיות חבר בבית כנסת או בקהילה בארה"ב אתה צריך לשלם "דמי חבר". ומדובר על אלפי דולארים בשנה. הקהילות כאן צריכות לממן את עצמן - אין את "משרד הדתות" שישלם משכורות לרב ולצוות וישלם על תחזוקת המתקן.
גם כדי להיות חבר ב JCC אתה צריך לשלם דמי חבר - ובמקומות רבים גם לשלם "מס הצטרפות" שנקרא BUILDING FUND שגם הוא יכול להיות אלפי דולארים.

בית ספר יהודי פרטי (שאינו אולטרא אורתודוקסי) אכן עולה סכום שמתחיל באזור ה 15,000$ לשנה לילד. ויכול גם לעלות הרבה יותר - בתלות בבית הספר הספיצפי והסביבה שבו הוא נמצא.
בית הספר היהודי בשכונה שבה אני גר (שנחשב לבית ספר טוב מאוד) עולה כמעט 23,000$ לשנה לילד בכיתות א' עד ה', כמעט 28,000$ לשנה לכיתות ו' עד ח' ויותר מ 33,000$ לשנה לכיתות התיכון.

אם אתה מתכוון לשלוח גם למסגרת יהודית בקייץ - מחנה קייץ יהודי (בתנאי פנימייה, כמו שמקובל כאן) עולה בגיזרת ה 4,000$ - 5,000$ לחודש.

ילד בגיל שנתיים שדורש DAY CARE יעלה פחות או יותר כמו המחיר לילדים הגדולים יותר... אבל שם הגן ממשיך לתוך הקייץ, ואין מחנה קייץ פר-סה לגילאים האלו.

כלומר - מסגרת התכנון שלך להחזיק 4 ילדים במסגרות חינוך פרטי - יהודי כל השנה צריכה להיות בגיזרת ה 80,000$ לשנה נטו - לפני הנחות.
תוסיף עוד 5,000$ - 10,000$ בשנה על סעיף "להיות יהודי באמריקה" - דמי חבר בבית הכנסת, ב JCC, התרמות שונות ומשונות וכיוצ"ב.

אז הגעת לכיזרת ה 90,000$ לשנה מהנטו רק על סעיף ה"חינוך ודת".
בלי עלות דיור, מזון, ביגוד, תחבורה, רפואה, וחיים באופן כללי...

האם יהיו הנחות בסעיפי החינוך והדת?
סביר שאיזושהיא הנחה תהיה פה ושם. מה שאתה צריך להבין הוא שההנחות המשמעותיות שמורות לאנשים שבאמת ידם אינה משגת - אלו שחיים מ"שכר מינימום" ופחות. אנשים מהמעמד הבינוני גבוה ובגילאי עבודה לרוב נושאים ברוב העומס של התשלומים הללו, כי זה מה שמאפשר לבית הספר לממן את הלימודים הנזקקים, לבית הכנסת לתת הנחות בדמי החבר לפנסיונרים שחיים מ FIXED INCOME וכיוצ"ב.

אם תשלח 3 ילדים לאותו מוסד חינוכי פרטי - ברוב המוסדות יש "הנחת כמויות".
אם תגיש בקשה לעזרה כלכלית (זה תהליך שקיים כמעט בכל מוסד וישדרוש ממך להגיש ניירת, הצהרות מס, תלושי שכר וכיוצ"ב) יעשו "מבחן הכנסות" ויתנו הנחה כזו או אחרת לאנשים שבאמת לא יכולים להרשות לעצמם לשלם את המחיר המלא.

הבדלים לא פחות משמעותיים מסעיף הכסף הם ההבדלים בסעיף ה"צורת חיים".
סתם, בגלל שהתייחסת לזה בהודעה הראשונה שלך:
כמו שכתבו לך - כאן מי שהולך לבית כנסת בשבת, כמעט בכל זרם - יופיע בחליפה.

naf86

New member
המחירים אצלנו ברובם דומים למרות המיקום

אני גר ברוצ'סטר ניו יורק, כלומר מחוץ לערים הגדולות.
בית ספר יהודי פרטי - 13-15 אלף דולר לשנה (תלוי בכיתה)
מחנה קיץ עם פנימייה - 4 אלף לשנה(כיתה ז-ח)
המעון של ה-JCC עולה כ-1,300 לחודש או 15,600 לשנה (יום שלם). חצי יום עולה $475 לחודש
מנוי לבית כנסת (אורטודוקסי) - 1,800 לשנה
חברות ב-JCC עולה 115 דולר לחודש למשפחה
&nbsp
אז המחירים אצלנו קצת יותר נורמלים. אבל גם אצלנו עם 3 ילדים במסגרות זה בקלות מגיע ל50-60 אלף לשנה (בית ספר, מעון, קייטנת קיץ, JCC). לכן זה הגיוני שבערים הגדולות זה יגיע לכ-80 אלף לשנה.
&nbsp
כמובן שכל המחירים האלו הם מחיר מלא. יש המון מלגות/הנחות וכו'.
&nbsp
בנוגע לבית כנסת, רוב האנשים הולכים פה בחליפות, אבל אנחנו קצת יותר CASUAL. יש כאלה (אני לדוגמא) שישימו ז'קט אבל בלי עניבה. יש כאלה שרק ילבשו חולצה מכופתרת יש כאלה שישימו עניבה אבל בלי ז'קט. אבל בניו יורק? חליפה זה הנוהג.
&nbsp

nosealoyodea1

New member
תודה על הפירוט

אני חושב שאני אצליח להסתדר עם חליפה בשבת, אולי יסתכלו עלי קצת עקום אם אלך עם משהו זול, אבל לפחות אני ארגיש עם עצמי בסדר. מהקצת שאני כן מכיר, בכל קהילה יש חריגים כאלה, אז מקסימום אני אהיה אחד מהם

הסעיף העיקרי זה באמת חינוך, ללא ספק, יותר מכל דבר אחר. והכי קשה להתפשר - כי באופציות הזולות יותר החינוך יהיה לפי ערכים שלא מקובלים עלינו, ויותר קשה ליישב את ההבדלים עם החינוך בבית. נצטרך להתפשר כנראה על איכות הדיור - הבעיה שעומדת מולי זה שיש 4 ילדים פעילים, ודירה בקומה שנייה בבית עשוי עץ יגרום להרבה חיכוך עם שכנים...

אנחנו רוצים לסוע לצורך מספר מטרות, אבל זה לא ייהרג ובל יעבור, אם נראה שבמשכורת המוצעת זה לא מסתדר בצורה סבירה (שמשאירה לנו משהו בצד לחיים נוחים) - אנחנו נוותר על ה"תענוג".

נחכה להצעה הכספית הקונקרטית, וקצת משא ומתן על הנספחים (טיסות לחופשות בישראל, ימי חופשה וכדומה), ואז נחליט, בינתיים מנסים להמציא לי טייטל (וכידוע המשכורת בארה"ב מבוססת טייטל).

כרגע מבחינת בתי הספר שנראים סבירים יש שתיים בטינק (ניו ג'רזי), ואולי אחד בסטטן איילנד, וגם מחירי הדיור נראים סבירים יחסית.

כמה זמן מראש מומלץ להתחיל לחפש דירה? כמה זמן לוקחת סגירה ממוצעת? (יש לי קרדיט סקור סביר, וגם חשבון בנק מקומי - ואני משער שהחברה תספק את הניירת של רמת הכנסה וכו').

nosealoyodea1

New member
יש המון יהודים בעולם

Scarsdale נראה ממש נחמד, אבל הרבה מעל התקציב שלי (נכון להבנה שלי כרגע) כנ"ל Riverdale
ווסט המפסאד וסטוני ברוק זה ממש רחוק מהעיר בשבילי - לא נראה לי הגיוני לבלות בין 4-5 שעות כל יום ברכבת בדרך לעבודה

תודה על המידע, למדתי המון דברים חדשים

menachem25

New member
דווקא הקהילה ליד סטוני ברוק לא כזה רחוק אם לוקחים את

המטרו נורת'. כמו שאמרתי, אני יכול די בקלות לברר את השם של הקהילה. לדעתי הרבה משם עובדים במנהטן. אני חושב שזה שעה עד שעה וחצי ברכבת + אובר / רכב מהבית לתחנה, כשהמטרו נורת' מגיעה ממש למנהטן. אז לא כזה נורא. ת'כלס טינק גם יכול להתאים לכם. ויחסית מאוד קרוב למנהטן. גם יש מלא עבודות בתכנות בניו ג'רזי - החל מג'רזי סיטי, ניוארק ועוד.

לגבי בית ספר ציבורי - כן, ראיתי מקרה או שתיים של חבר'ה דתיים שבגלל העלות למדו בבית ספר ציבורי ונשארו דתיים והתחתנו עם דתיים - האם אשלח את הילד שלנו לבית ספר ציבורי כשיגדל? כנראה שבשום אופן לא. מבחינתי אני יעדיף לחזור לארץ, רק לא לקחת את הסיכון שהוא יעשה שיעורי בית עם איזה שיקסע יפה והם עוד יתאהבו (טוב, לארץ בכל מקרה כבר כשיצאתי עם אישתי קבענו שחוזרים.. - אבל כנראה לגיוס של הבן... ;) )

מצד שני, הרבה שולחים את הילדים שלהם לחב"ד שזה זול משמעותית (בוא נאמר שאני יעדיף לשלוח את הילד לחב"ד אפילו סתם חינוך חרדי, רק לא פאבליק).

לגבי עלויות של בתי כנסת - ממה שהבנתי, בפרברים העלות הרבה יותר גבוהה. בעיר זה כמה מאות, בפרברים יכול להגיע אפילו לארבעת אלפים דולר שנתי.

קח בחשבון שהאוכל הכשר פה (לא מסעדות , סתם גרוסריז) ממש יקר. הרבה נוסעים לברוקלין רק בשביל הקניות (יש סניף ענק של בינגו - אושר עד שהפך להיות מאוד פופלארי..). בפרברים בשר כשר מאוד יקר.

בנוסף לזילו נסה גם את סטריטס איזי: https://streeteasy.com/

רק לסיום, הנה מאמר קטן (כדי לעודד אותך עוד קצת... ;) )
http://blogs.timesofisrael.com/i-can-do-jewish-for-40000/

Boston Guy

New member
אתה יכול לקחת את המטרו נורת' לנצח - ולא תגיע לסטוני ברוק

יען כי סטוני ברוק נמצא במחוז סאפולק בלונג איילנד, והמטרו נורת' בכלל לא נוסע על לונג איילנד... הוא נוסע ב MAINLAND לאורך החוף.

הדרך היחידה להגיע עם המטרו נורת' לסטוני ברוק היא לנסוע לברידג'פורט ואז לשחות לרוחב הלונג איילנד סאונד - זה רק 18 מייל (28.8 קילומטר) של שחייה באוקיינוס האטלנטי.

הרבה יותר הגיוני (ופחות רטוב) לנסוע לסטוני ברוק ב LIRR, חברת הרכבות של לונג איילנד.
אבל גם בעניין השה - הערכות הזמן שלך שגויות. רק נסיעת הרכבת ממנהטן לסטוניברוק נמשכת בין שעה וארבעים ושמונה דקות לשעתיים ורבע (תלוי מתי).\תוסיף לזה את הקומיוט מהבית לתחנה והקומיוט בתוך מנהטן - זה לא ירד משעתיים וחצי. לכל כיוון.

menachem25

New member
נו, באמת

תודה שאתה תופס אותי בקטנות.. - ברור שה-LIRR, פשוט פעם אחרונה שנסעתי לשם היה בפסח לפני שנתיים, אז לך תזכור...
אבל כן, ב- LIRR זה בערך שעה, שעה וחצי. הקהילה באיזור שקרוב יחסית לסטוני ברוק, אבל לא ממש ליד האוניברסיטה. בכל מקרה, ממה שזכור לי זה בערך שעה עד שעה וחצי ב - LIRR, ואז עוד 5 דקות אובר.
אגב, גם לאונ' לא כזה נורא - פעם, כשעוד הייתי רווק לקחתי את הרכבת לדייט עם סטודנטית יהודיה שם. לא זוכר שהיה כזו נסיעה ארוכה ...

Boston Guy

New member
זה שאתה לא זוכר לא אומר שזה לא לוקח כפול ממה שכתבת

פשוט תכנס ללוח הזמנים של ה LIRR ותבדוק מה הם אומרים לגבי זמן הנסיעה מסטוניברוק לפן סטיישן. שעה ארבעים בשעות העומס, שעתיים פלוס בשעות המתות.
וזה שם אותך בפן סטיישן - מה שדורש לפחות עוד 20 דקות עד חצי שעה התקשקשות בתוך העיר כדי להגיע לעבודה (אלא אם כן יש לך מזל ואתה עובד ברחוב 34 ושדרה שמינית...).

יש הבדל גדול מאוד בין לנסוע פעם בשנתיים כדי לדוג סטודנטית יהודייה ובין לעשות את הקומיוט הזה חמש פעמים בשבוע - פעמיים בכל יום.

nosealoyodea1

New member
תודה על הלינק הזה

קודם כל תודה על הלינק הזה, כבר התחלתי לחשוב שאני משוגע קצת, אבל מסתבר שיש עוד כמה "משוגעים" כמוני, אני באמת לא מבין איך הבני-דודים שלי מסתדרים, אבל כנראה זה שילוב של מוסדות מסובסדים (יותר חרדיים), ועזרה מההורים ואפילו מהסבים והסבתות כדי לעמוד בזה... בינתיים יש 2-3 בתי ספר שנראה שהמחיר בהם יותר סביר (2 באיזור טינק) - כ10K לילד.

כמו שכתבתי, המרחק (לפי גוגל מפס)

למעלה