עוברים לגור יחד

Shablula 88

New member
עוברים לגור יחד ../images/Emo82.gif

בוקר טוב ושבת שלום לכולם! אני והחבר (כבר 4 שנים) החלטנו לעבור לגור יחד. בעוד חודש בע"ה נתחיל לכלכל את עצמנו. כל אחד מאיתנו ישלם את תשלום שכר הדירה באופן עצמאי למשכיר. כמו כן חשבנו לפתוח חשבון בנק משותף להוצאות הנלוות (חשמל, ארנונה, כבלים, קניות וכו'). התכנון הוא שכל אחד יפריש 1000 ש"ח בכל חודש לחשבון, ואת ההוצאות המשותפות נעשה ממנו. לטעמי הרבה יותר נוח - ראשית, מכיוון שלא צריך כל הזמן לחשוב מי משלם מה ולהתחשבן אחד עם השני, שנית, זה מאפשר לנו לעשות מעקב הולם על ההוצאות המשותפות שלנו, שלישית - אם יישאר עודף בכל חודש- נוכל לחסוך את זה לעתיד בע"ה. מה דעתכם?
האם כדאי? לא נראה לי שיש לזה מינוסים.... אשמח לשמוע דעתכם! תודה רבה, בברכה, חן.

chenshotokan

New member
אולי אני תמימה.. אבל נשמע שאתם מתחילים לבנות

לכם חיים ביחד.. ואם כך הדבר.. למה אתם צריכים להתחשבן? נשמע לי מוזר לפתוח חשבון נוסף לשניכם יחד... למה שלא תקבעו שאחד משלם את שכר הדירה.. השני משלם את הארנונה, קניות וכו (סך שווה ערך למחייה המשותפת שהצד השני מוציא)... ובמקביל שכל אחד יחסוך לעצמו... חבל החזיק עוד חשבון לחינם לדעתי - אלא אם כן אתם סטודנטים ולא יהיו עמלות על החשבון...

Shablula 88

New member
תגובה....

אנחנו צריכים להתחשבן בשלב הזה. אם הוא רוצה לעשות מנוי לעיתון, ואני לא - אז מבחינתי שהוא ישלם על כך. אל תשכחי שיש עוד הוצאות מלבד הבית - כמו לימודים, אוטו וכו'. ככה אנחנו יודעם שיש לנו קופה משותפת. את כל הקניות נעשה יחד באופן שווה. ולא נעמוד בקופה בסופר ונתחיל להתחשבן על הסך הכולים.... העמלות של חשבון הבנק לא יהרגו אותנו... וכן, אנחנו סטודנטים....

goldy

New member
הבהרות

1) איך קבעתם את הסכום להפרשה לחיסכון? 2) למה שלא ישאר עודף?

Shablula 88

New member
תשובות

1) עשינו חשבון של כל ההוצאות [בלי שכ"ד] ויצא לנו משהו כמו 1700 ש"ח. 2) בטוח יישאר כסף בחשבון [עודף]. אני מניחה שבחודשים הראשונים יהיו יותר הוצאות, כי סך הכול ככה זה בהתחלה, צריך למלא את הבית ... מה דעתך?

goldy

New member
דעתי../images/Emo140.gif

להלן עצות כלליות שתמיד טוב לדעת: מבט כללי על הנושא - מבוא - שכירים: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=943814&passok=yes הכרה עים הנושא - הקדמה - כך מעלימים את המינוס http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=970510&passok=yes צעד רישון - צימצום הוצאות: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1182603&passok=yes
נ.ב מה תעשו עים העודף? תבזבזו \ תחסכו \ תשקיעו ?

חשבון בנק נוסף

נראה לי מיותר, אפשר פשוט לנהל "תיקיית בית" אשר לתוכה מכניס כל אחד 1000 ש"ח במזומן בתחילת החודש ואז להוצאות הבית משתמשים רק במזומן משם (או שאם אחד קנה בצ'ק או בכרטיס אשראי הוא מושך לעצמו כסף מהתיקייה המשותפת) או לחלופין להחזיק תיקייה ולהכניס פתק/חשבונית על כל הוצאה שהוציא אחד מכם על הבית ולהתקזז בסוף החודש. אני אישית שונאת להתעסק עם בנקים

Shablula 88

New member
האמת ש...

חשבתי על זה, אבל מה עושים עם כל התשלומים של ההוראת קבע? חשמל, מים וכו'? אין לי כוח כל פעם ללכת לדואר לשלם... (אנחנו לא בשנות ה-80)... נראה לי פשוט יותר נוח, יותר מתקדם... תודה בכל אופן על העצה :)

dify

New member
אני בעדכם :)

להחזיק חשבון נוסף עולה 10 שקלים לחודש. זה הכל. תמורת זה אתם באמת מקבלים אפשרות לעקוב אחרי ההוצאות המשותפות בלי לרשום כל הוצאה אתם גם מקבלים שקט מריבים מי ישלם על מה ולמה החודש הגזמת בהפעלת הדוד חשמל... אני יכולה להעיד שאנחנו גם עשינו סוג כזה של סידור, ואצלנו הוא פועל מצויין. לא היה מעולם אף ריב על הוצאות (שלי שלה או של הבית). כך שכמוך אני רואה בזה רק את הטוב. שיהיה לכם בהצלחה!

היי שבלולה, ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

גם אני תומך בחשבון משותף, מבלי להכנס לפרוט היחסים בינכם. בנוסף הייתי ממליץ כי תנסחו הסכם בינכם , שניכם חתומים עליו, המגדיר את תפקיד החשבון, ולמה נועד. תקבעו מנגנון כיצד מכסים במיידי חריגה (חשבון חשמל או טלפון גבוה מהמתוכנן). על החשבון המשותף חייבת להיות הגדרת שותפים, רק בחתימה משותפת ניתן למשוך כסף מהחשבון או להתחייב בהוראת קבע. רצוי מאוד הרשאה לצפייה בחשבון ,ללא פעולות, דרך האינטרנט לשקיפות מלאה. כמובן אל תגדירו מסגרת אשראי כלל , תתנהלו בפלוס בלבד. רצוי ללא שיקים, ואם כן אז רק חתימה משותפת על השיקים. בהצלחה ושבוע טוב

Shablula 88

New member
היי אריק

המון תודה על העצות, בהחלט אקח אותן לתשומת ליבי. תודה רבה רבה לך ולכל מי שהגיב!!!

מתי11

New member
אני נגד חשבון משותף

סליחה שאכניס נימהפחות אופטימית אבל : מה קורה אם חו"ח חברך מחליט למשוך מחשבון זה סכום גדול /לוקח הלוואה ללא ידיעתך או...או....? מה קורה אם בחשבון יש חריגה ואתם מחליטים להיפרד?מי מכסה מה? סליחה שוב פעם שאני רואה תסריט שחור אבל כדי לחשוב על זה . אולי עדיף להישאר בחשבונות נפרדים וכל ההוצאות בהוראת קבע להחזיר למשלם בהוראה במדוייק(כאילו הלכת לבנק ושיחמת במזומן) מתיקיה הביתית שבה הופקד 2,000ש"ח. בכל מקרה ,אם פותחים חשבון משותף יש להצמד להמלצות של אריק. בהצלחה וחיים משותפים ארוכים ומאושרים מתי

אושרת84

New member
אני פתחתי חשבון משותף

וכרגע הכל הולך מצויין. ואם יש לך חבר שאת סומכת עליו ובאמת תקשיבבי לעצות של אריק יועץ ומאמן הכל יהיה בסדר.

למעלה