עוברים לווסט הרטפורד, קונטיקט

עוברים לווסט הרטפורד, קונטיקט

אנחנו חולמים לעבור לווסט הרטפורד מאז שגילינו אותה ב2012 (כל שנה אנחנו מבקרים בConnectiCon בהרטפורד ומתלהבים מכמה העיירה הסמוכה מהממת) ועכשיו אנו סוף סוף במקום בחיינו שמתאים לנו לקנות בית ולהכות שורש. בימים אלו אנחנו מסתכלים עם סוכנת על בתים, ומקווים שהמעבר יקרה בין יוני לאוגוסט הבאים עלינו לטובה. כיום אנחנו שוכרים בפיירפילד, שעה דרומה.

אני אמריקאי שגדל בישראל ובעלי ירושלמי born and raised, אנו הורים לתאומות בנות 3.5 שנולדו בניו יורק. היינו שמחים להכיר מקומיים דוברי-עברית, גם כדי ליצור חברים לנו ולבנות וגם כדי לקבל פרספקטיבה ממישהו שכבר גר שם.

סופ"ש נעים

debby12

New member
מנהל
שיהיה בהצלחה

אין לי מושג אם יש פה כותבים מאזור קונטיקט... אז בינתיים רק מקפיצה לך את ההודעה למעלה, ומציינת שאם התחתנת עם ירושלמי אז זה סימן שיש לך טעם טוב

ilanvag

New member
בהצלחה

עובר דרך הרטפורד לעתים קרובות, בדרך מבוסטון לניו-יורק ובחזרה, וכמה פעמים גם עצרתי לטיולים קצרים (בית מארק טווין, לדוגמה).
&nbsp
לא זוכר אף משתתף פה בפורום מהאזור הזה, לפחות לא מהפעילים. אולי יש קוראים סמויים.
&nbsp
ניסית בפייסבוק? מצאתי בחיפוש מהיר שתי קבוצות של "ישראלים בקונטיקט", ושתיהן מאוד קטנות -- 80 חברים ו-41 חברים. איכשהו, זה די מאושש את התיאוריה שלי -- יש הרבה ישראלים בניו-יורק ובניו-ג'רזי, והרבה גם באזור בוסטון, אבל כנראה מעט מאוד יחסית בסטייטים אחרים בצפון מזרח (קונטיקט, רוד איילנד, ניו המפשייר, וכדומה -- יש קצת בכל מקום--יש לנו חברים טובים בניו-המפשייר, לדוגמה--אבל כנראה שאין ריכוזים משמעותיים של ישראלים בסטייטים הללו).

ערים לעומת עיירות

בבוסטון יש מעל ל670,000 אנשים, בווסט הרטפורד יש בערך 62,000. ככל שמקום קטן יותר, ככה ההסתברות לאוכלוסיה מסוימת קטנה בהתאם למגוון האוכלוסיות באותה מדינה. זו תיאוריה מבוססת במציאות.

רוב מי שב"ישראלים בקונטיקט" מרוכזים במחוז פיירפילד, הפינה הבלוטת שבמרחק בין 40 דקות עד ל60 דקות מניו יורק. לדעתי יצא לנו לפגוש כבר כל אחד מהם לפחות פעם אחת. יש גם קבוצה נפרדת שהייתה מיועדת לישראלים בווסט הרטפורד בלבד, אך זו לא עודכנה מ2015...

על כל פנים, אני מקווה שאם מישהו מהאיזור כיום או בעתיד קורא את הפוסט הזה, שירגישו בנוח לפנות אלי בהודעה פטית או להקפיץ כאן. אם אין נוכחות של אגוזי מוסקט אחרים בתפוז לפחות תהיה הנוכחות שלנו

Boston Guy

New member
ווסט הרטפורד (כמו ששמה מרמז) היא חלק מהמטרופולין של הרטפורד

היא צמודה להרטפורד עצמה בדיוק כמו שהערים גבעתיים ורמת גן צמודות לתל אביב... ויחד עם שאר הפרברים של הרטפורד היא חלק מגוש מטרופוליטני שבו גרים יותר ממליון אנשים.
היא ממש לא איזו עיירה מנומנמת ומבודדת באמצע המדבר.

נדמה לי שראיתי כמה פעמים פוסטים של אנשים מאזור הרטפורד בקבוצת הפייסבוק "ישראלים בבוסטון וסביבתה" - הם כנראה מרגישים יותר קרובים לבוסטון מאשר לניו יורק.

מרתק ומעציב

מעט מאוד השתנה מאז הכתבה (כמו הקניה של CVS את AETNA שבעקבותיה+- היא נשארת בהרטפורד, וכמו תוכניות שיקום וטיפוח בתי ספר פנים-עירוניים), לצערי אני לא רואה את ההתחשבות במעמד-הביניים שסוף הכתבה ממליצה עליו מתרחשת בסדר גודל ראוי כל עוד דאנל מאלוי מושל...

המטרופולין של בוסטון מונה 4,628,910 איש

כל אוכלוסיית קונטיקט כולה היא 3,576,452 איש

( המטרופולין של הרטפורד מונה 1,214,295)
&nbsp
אכן רחוקה מלהיות עיירה מנומנמת באמצע המדבר... ומשום שאינה מעצמת הייטק, שדה התעופה שלה מביך והיא כמעט שעה מהחוף, לא מפתיע אותי שהרטפורד רבתי לא מושכת אליה קהל ישראלים.
&nbsp
המעבר לאיזור הרטפורד הוא בעקבות עבודה ועם כל החיבה לידידים שרכשנו במהלך השנים שגרנו ניו יורק (ורואים רק אחת לחודש במקרה הטוב, מפעת המרחק) היינו רוצים למצוא משפחות באיזור שנחיה בו כדי שלבנות יהיה עם מי לגדול ולדבר עברית.
&nbsp
אבדוק את הקבוצה, תודה

John the Savage

New member
הכרתי פעם ישראלית שגרה בווסט הרטפורד

אבל אנחנו כבר לא בקשר ולדעתי היא כבר לא שם כמה שנים טובות. ווסט הארטפורד אכן חביבה. הארטפורד עצמה עיר די מדכאת בעיני.

לדעתי דרך להתחיל תהיה לחפש ישראלים ב-UConn. ככל הידוע לי, רוב הסגל של האוניברסיטה מתגורר בווסט הארטפורד ובפרברים סמוכים.

למעלה