עוברים לירוק

עוברים לירוק

האם אתם יורדים בצריכת שקיות הניילון שלכם בזמן הקניות? האם אתם מחזיקים בתיקים הירוקים או בעגלת קניות? איך אתם ירוקים יותר בסופר (מבלי לעמוד ליד החסה)?

noa555555

New member
אני דוקא לוקחת כמה שיותר שקיות,

כי אלה השקיות שמשמשות אותי במקום שקיות הזבל לפח בבית. לא קונה שקיות לפח, נקודה. זה במקום. אז זה לגיטימי, לא? אני ממחזרת לפחות פעם אחת , נכון? יש לי אוסף מכובד, חסכון כספי ותרומה למיחזור בכך שלא קונה שקיות . אני ירוקה בסופר כשאני רואה מישהו שם מכל הבא ליד בעגלת הקניות, מקינאה
אבל ברצינות: היה פה שרשור בדף בנושא שקיות הסנדויצ'ים, ואני מאלה שדוגלות בקופת הפלסטיק הקשיחה המחולקת הזו ואיתה שולחת את האוכל לבצפר לשתיהן, כפי שכתבתי. אז כמעט ואין שקיות כמעט בשימוש, לא כאלה שאני קונה. ואני שוקלת לקנות שקיות נייר קטנות לקורנפלקס שאני מוסיפה להן. במקום שקיות הכריך שבהן אני משתמשת לצורך זה (כדי שהקורנפלקס לא יתפזר.) עיתונים אני לא קונה בכלל, אלא למקרה חירום שיש לבת להביא לבית הספר כתבה על אקטואליה .תרומתי הצנועה לשימור יערות הגשם
בקבוקי מים מינרליים קטנים, אם הזדמנו לידי- ממוחזרים לצורך שליחה יומיומית של בקבוק מים לבצפר לכל אחת. הבקבוק מחזיק תקופה לא רעה בכלל עם ניקוי נכון. בגדולים אני ממלאת מים (לא קונה מים בעיקרון, רק אם הזדמנו איכשהו לסביבתי) ושמה במקרר. משתמשת באחסון בקופסאות רב שימושיות ועמידות לזמן ארוך, שוטפת ושומרת קופסאות של סלטים , מאוד שימושי לאחסון של מנות במקרר.לא זורקת. נדיר מאוד שאני זורקת. גם קופסאות גלידה הצטברו אצלי בכמויות, והן ממש מצויינות לכל דבר, כולל הצעצועים הקטנים של הבת הקטנה. יש לי ערמה מבאסת בארון. ירוק מצידי, לא? ובכלל, שימו לב לכך שהיום יש גם מוצרים שנקראים: שקיות מתכלות. נראים כמו ניילון ומאוד עמידים וחזקים. אם כבר מאוהבים ברעיון השקית. ואם היה לי אופי ומישהו שיואיל לחפור הייתי עושה קומפוסט קטן בחצר, אבל גם כך אני משתדלת שלא להגיע להשליך אוכל אלא אם כן אבד עליו לגמרי הכלח. לא תראי אותי זורקת אוכל טרי שבושל אתמול או משהו כזה.אין מצב. המון בהקפאה. ולהשתדל לא לקנות מנות מוכנות, שכולן באריזות בלתי מתכלות בעליל.גם זו תרומה לירוק.

noa555555

New member
קופסאות גלידה כאלה,

של קרמיסימו, אליפטיות. נהיה לי מגדל
אגרתי אותן למען יגיע יומן. נראה עד כמה רחוק היום הזה או קרוב. בשלב זה אני משתמשת רק בשתיים שלוש לאחסון והקפאה (עם נייר חוצץ , מפחד הדיאוקסין). יש מצב שתהיה לך משלוחה חחחחח.

פויה-פויה לי...יש לי פטיש לשקיות

ובעיקר אלו שאני מצליחה "לגנוב" מהסופר... אני מכה בקטע, אממה... מאז שיש את התיקים הירוקים - אמאל'ה שלי קנתה לכל אחת מהאחיות לבית פיקסלר כמה אחדים (עשרות) מאלו וחסר לנו שלא נשתמש בהם, אז מצאתי את שביל הביניים : אני לוקחת את התיקים יחד איתי לקניות, אבל גם לוקחת מלאי חביב מהשקיות... אז אני יודעת שמיסטר גרין, דהיינו קלאודיו- רמלה יקרע אותי על זה עכשיו, (אתם לא מבינים מה עשה לי כשראה שהשתמשתי בביתי בתרסיס שמן לעוגה...) אבל זה מה יש כרגע... מקווה "לחזור בתשובה" בהמשך...

../images/Emo13.gifאת בדרך הנכונה

מספרת לכולם על הטעויות ומודה באשמה. אבל תציעי לכולם לא לקנות תרסיס שמן לעוגה ושמן את התבנית עם העטיפה של המרגרינה/חמאה גם זול יותר ( עסקינן בושים שוק לא....) וגם ירוק יותר.

איזה דרך נכונה ואיזה מגפיים...

זה שאני מכירה בטעויות עוד לא מביא אותי לתיקון שלהן, אתה יודע... הטיפ של שימון העוגה בעטיפה של החמאה, הוא אכן בגדר שוס, אבל עד שהראש הבלןונדיני שלי יזכור לעשוצ זאת הדרך עוד ארוכה...

happymam

New member
שאלה מצויינת

אני ירוקה לרוב רק לא בשקיות בסופר.(לצערי הרב) האלטרנטיבות האחרות לא רלוונטיות עבורי. אבל אם זה נחשב השקיות לא נזרקות לשווא אני משתמשת בהן גם לזבל בבית. בכל מקרה צריך שקית שם - לא??

הייתי מחליפה בשצחה,אבל הירוק הזה?../images/Emo46.gif

צבע מחריד, וגם צריך שקיות לזבל,בבית קרקע שמים קצת בכיור, עוברים תכביש וזורקים את הזבל... אבל, הייתי שמחה שיהיה לי סל כזה בקניות, בצבע כחול למשל... למרות שמודעת ליכות הסביבה..מנסה יום נפלא של אהבה אריאלה מרכז האור-קסם בטבע

אילה56

New member
יש בכתום ויש עכשיו גם באדום

ומהפארם קיבלנו בכחול. ואם את שונאת את הירוק את יכולה ליצור קשר עם איזה ארגון ירוקים (שאני לא זוכרת את שמו) יש להם תיקים לבנים.הם חילקו אותם לפני כחודש בדיזנגוף סנטר תמורת שקיות ניילון. לגבי שקיות זבל מבלסטיק: .... כשהגעתי לגור בכפר סבא היתה לי תקופה שהשתדלתי לחסוך כמה שיותר בשקיות. כאב לי הלב על כל הבזבוז ועל הנזק שנגרם לסביבה. גם הפרדתי אשפה, הלכתי למחזר ניירות ובקבוקים. עכשיו הכאב עבר לי. הפתרון שלי. לכל השקיות זבל הוא - להתקין טוחן אשפה, כך אפשר לחסוך בשקיות לזבל. וזה או-טו-=טו קורה. את יתרת האשפה היבשה אפשר לשים במיכל ישן מפלסטיק של מתקן לכביסה מלוכלכת.

אילה? מה שלומך?את שוכחת אני בפרובינציה../images/Emo8.gif

לצפון , כרמיאל,חצור הגלילית- עדיין לא הגיעו שקיות בצבעים אחרים, נחכה בסבלנות.. חוץ מזה- המועצה שלנו- לא נראה לי מעניין אותה לשים פחי אשפה למיחזור. אין , נאדה...אפשר לדבר ללמפה היתה אומרת סבתא שלי( למנורה)... חיבוק אריאלה מרכז האור-קסם בטבע נ.ב. אגב,אני אחרי טתא הילינג מתקדמים, ששושנה שאלה אותך איך זה...

אילה56

New member
תמצאי את השקיות בשופרסל.

רק מה הם מאד יקרים בשופרסל. חוץ משופרסל דיל. שהם זולים מאד.או שפויים מאד. ברכות על החיבור לתטא הילינג מתקדמים. כייף לך. אני צריכה ומזכירה לעצמי כל יום לחזור על השלב הראשון. את מרגישה שינוי? חידוש?

גם יקרים וגם ירוקים בלבד../images/Emo13.gif

כן, עברתי תהליכים אישיים, ומתרגלת , יש הרבה ללמוד עדיין, המתקדמים מאוד עוצמתי בעיניי, לא חידש הרבה, ממה שאני ידעתי, אך נתן לי עוד כלים. בהצלחה לילה טוב אהבה ואור אריאלה

השקיות של הסופר הן נוראויות. תמיד נקרעות

ולא שוות כלום. וכנראה שזה אפילו לא טוב להשתמש בהן לזבל, כי כשהן מגיעות לאתרי הפסולת הן נקרעות ועפות ברוח. יש לי סל ירוק כזה + שקיות ממוחזרות מהירקן. אז אני תמיד בא עם סל ירוק (זה מאוד נוח!), ועם כמה שקיות חזקות כאלה שיש בחנות ירקות. מה שלא נכנס לסל הירוק נכנס לשקיות האלה, ואני משתמש בהן שוב ושוב עד שהן מתבלות. גם לחנות ירקות אני בא עם השקיות הממוחזרות, ורק כשמפלס השקיות התקינות יורד אני לוקח שקיות חדשות.

אתמול הלכתי לסופר ושכחתי את הסלים הירוקים

בבית. בקופה ביקשתי שיארזו לי את הקניה עם כמה שפחות שקיות. הבחורה שארזה את הקניה היתה משועשעת מהבקשה ושאלה אותי אם היא ארזה את הקניה בסדר ואם זה מספיק ירוק...

TALf2007

New member
אני אספנית תיקים

יש לי ירוקים, ורודים ומלאים בהדפסי חיות - כך אני לא לוקחת מהסופר שקיות כלל...
את כל כליפות הירקות אני אוספת לתוך שקיות נייר (יש הסופרים לפיצוחים ובמאפייה שבה אני קונה את הלחם) וזורקת לתוך הקומפוסטר כך יש מעט מאוד אשפה בפח - והוא גם לא מסריח!!! קונה מעט מאוד מוצרים חד פעמיים כמו קופסאות פלסטיק ומעדיפה להישתמש בקופסאות של גלידה ונקניק
בעבודה החלפנו את הסבון כלים לאקולוגי ואת ביוב המטבחון שיחררנו לגינה
שבת שלום, טל

למעלה