עוברים למלבורן (אני חושבת..בעוד שנתיים)

litalat

New member
עוברים למלבורן (אני חושבת..בעוד שנתיים)

הי!!

אז החלטנו לעשות קצת שיפט בחיים ולטבול קצת בחו"ל
בעלי, רופא ילדים, מעוניין לעשות תת התמחות
ואני pHD, מעוניינת לעשות פוסט במדעי החיים/רפואה
עם שני ילדים קטנים
המטרה- עוד שנתיים להתחיל את שנת הלימודים באוסטרליה (מתי מתחילה שנת הלימודים?).
(הילדים יהיו בני 4, ו7- כיתה ב)

אני מניחה שכדי למקסם את סיכויי הקבלה, בעלי יפנה למספר בתי חולים, גם בסידני, למרות שמרגיש לנו שמלבורן היא העיר בשבילנו (על סמך הרגשה בלבד, אתם מוזמנים לשנות את דעתינו..)

אז עכשיו אנחנו מנסים קצת לשחות במים הממש לא מוכרים לנו..
ועזרה כלשהי תהיה מבורכת ממש!!!
(שמות, לינקים, מדריכים אם מישהו כתב, כתובות אימיילים של מי שעבר משהו דומה לשלנו וכו'...כל פירור מידע יתקבל בברכה..)

אוניברסטאות/מכוני מחקר- אשמח לשמוע שמות והמלצות, כדי לחפש מנחים בתחום המחקר שיכול להיות רלוונטי לי.

בתי חולים- כנ"ל- הרצון הוא בית חולים כמה שיותר גדול

הבנתי משיטוט בפורום שנצטרך להוציא ויזה על בסיס עבודה ולא לימודים כי פוסט לא נחשב לסטודנט, אם אני מבינה נכון.
האם גם אני, שלא עובדת עם קהל, אצטרך לעבור את המבחן באנגלית או רק בעלי?
אם אני מבינה נכון המבחן באנגלית זה לויזה, לא לצורכי קבלה לאוניברסיטאות, ואם זה לויזה, ואני חייבת ויזה שאינה סטודנט, (סליחה, אני עדיין לא בקיאה בסוגי הויזות השונות) אז בעצם אני גם צריכה לעבור מבחן, אם אני מבינה נכון- please help..

ביטוח בריאות? אשמח לקבל פרטים.

הילדים- מה אני צריכה לדעת כדי להקל עליהם את המעבר. אני חושבת שלהם יהיה הכי קשה כי זה הגיל שמאוד קשורים לבית, חפצים וכו'..

האם כדאי לעשות מכולה ולהעביר איתנו דברים, או לקנות שם הכל כולל הכל וזהו? מלבד בגדים משחקים ושטויות- ריהוט, מוצרי חשמל וכו'. (יש איקאה?! כן, כפי שאמרתי אין לי מושג!!!)

בתי ספר/גנים- מאיזה גיל מתחיל ה"חובה"? האם public / פרטי?

לתקופה ארוכה של כ-3 שנים עם אופציה לעד 5- האם עדיף לקנות או לשכור בית/דירה? (מה הולך יותר? בית או דירה?)
כרגע יש לנו דירת גן, ואנחנו שוקלים האם להשאיר אותה ולהשכיר, או למכור אותה...

אני אשמח לשמוע גם תשובות לשאלות שאני עדיין כנראה לא יודעת לשאול
צמאה לידע :)

ברור לי שכל אחד מדבר בניסיונו ודעתו בלבד, אני אשמח לשמוע את הדעות השונות ואנסה דרכם להבין את הלך הדברים ומה יתאים לנו...

תודה רבה!!!
וגמר חתימה טובה
ליטל
 
הרבה שאלות טובות...

כמה תשובות (כפי שכתבת, מהזווית האישית שלי):
&nbsp
- בית החולים לילדים הטוב במלבורן הוא ה-Royal Children's Hospital, וכבר יש רופאים ישראלים שנמצאים שם (ולפחות עוד אחת בדרך, אם לשפוט מההודעות האחרונות בפורום). יש כמובן עוד מקומות לרופאי ילדים לעשות תת-התמחות, אבל זה השם הראשון שעולה.
&nbsp
- האוניברסיטאות הנחשבות ביותר במלבורן הן University of Melbourne ו-Monash University, אבל יש עוד כמה (Victoria University, Deakin, Swinbourne, La Trobe) ובכל אחת אפשר למצוא חוקרים טובים.
מכון מחקר טוב במלבורן הוא ה-WEHI. מכון מחקר חדש ונוצץ הוא ה-Peter Doherty Institute, ושווה בהחלט גם להציץ ב-Peter MacCallum Cancer Institute. שווה לציין שכל אלה נמצאים בערך מאתיים מטר זה מזה....
&nbsp
- שנת הלימודים מתחילה בערך בסוף ינואר. אפשר להגיע גם באמצע השנה, אף אחד לא יתרגש מזה. יש כאן מספיק תנועת מהגרים ואחרים, לא תהיו הראשונים שמצניחים ילדים באמצע השנה.
ילדים מתחילים את בית הספר מכיתת prep בגיל 5. אם אני מבין נכון את הגילאים, זה אומר שיהיה לכם ילד בגן (בתשלום) למשך שנה.
ההחלטה אם לשלוח לבי"ס פרטי או ציבורי היא שלכם בלבד. אם אתם רוצים חינוך יהודי (או קתולי. או מוסלמי.) תצטרכו לשלוח לבי"ס פרטי ולשלם עשרות אלפי דולרים לשנה לילד. יש גם בתי ספר פרטיים זולים יותר (רק אלפי דולרים לשנה, נגיד 10,000). אני כשלעצמי לא הייתי שולח צאצא שלי לבי"ס פרטי גם אם היו משלמים לי על זה. שבלולון הולך לבית-הספר הציבורי המקומי וכולם בסבאבה עם זה, ושבלולונון יילך בעקבותיו בבוא העת. כאמור, זו דעתי האישית.
&nbsp
- מחירי הדיור במלבורן גבוהים. אפילו מאד. אפילו יחסית לישראל. אם יש לכם המון כסף, אתם יכולים לקנות, אבל הייתי ממליץ לכם לשקול שכירות כברירת מחדל.
במלבורן רוב האנשים גרים בבתים, בפרט משפחות עם ילדים, כי אין הרבה דירות של שלושה חדרי שינה. אנחנו גרים בדירה...
&nbsp
- יש איקאה במלבורן. יש גם הרבה מאד חנויות 'יד שניה' שבהן אפשר למצוא הכל במחירים זולים מאד. אם אתם אוהבים מאד את סט הסלון המדוגם שלכם וחבל לכם לוותר על המיטה הנפלאה, תשקלו מכולה. אם אתם לא רוצים להיסחב עם כאב הראש והעלות של לשלוח הכל במכולה ואז לעשות את המסלול ההפוך בעוד כמה שנים, תגיעו לכאן עם כמה מזוודות וכמה ארגזים בדואר, ותמצאו הכל כאן.
&nbsp
תמשיכו לשאול, ולחפש בפורום, והדברים יתחילו להתבהר לאט לאט. סבלנות

&nbsp
- פוסט דוקטוראט הוא אכן לא תואר, ולכן אין סיבה לויזת סטודנט. את תהיי מה שנקרא Post doctoral research fellow. את גם לא בדיוק מתקבלת לאוניברסיטה כמו שסטודנטים מתקבלים, אלא מתקבלת למשרה ספציפית באוניברסיטה כמו שעובדים מתקבלים. זהו, גמרנו להיות סטודנטים

&nbsp
- מבחן האנגלית לא קשור לעבודה מול קהל, אלא לכל סוגי ההתנהלות בעבודה ובחיים באנגלית. בכל מקרה תצטרכו שניכם לעשות את המבחן. אני לא יודע מה הציון שכל אחד מכם יצטרך להוציא בו - זה לא מבחן של עובר/נכשל.
&nbsp
-
 

Caput femoris

New member
לגבי פוסט

באופן כללי הייתי אומר שקצת מוקדם לדבר על משרות עם מנחים כשאשר את נמצאת כשנתיים לפני ההגעה, אבל בהחלט ניתן ורצוי להתחיל ליצור קשרים עם אנשים מהתחום שלך. כאשר יגיע הזמן למהלכים פרקטיים כבר יהיה מן דהוא שמכיר את השם שלך וזה לא מזיק. עוד חשוב לדעת שהרבה חוקרים אוסטרלים ייתנו עדיפות למועמדים מחו״ל מכל מיני סיבות.
לגבי מיקום, אם תתני יותר מידע לגבי כיוון המחקר הכללי שלך אפשר יהיה לתת המלצות יותר ספציפיות.
באוסטרליה יש המון אוניברסיטאות. באף אחת כל מכוני המחקר טובים וכמעט באף אחת כל מכוני המחקר גרועים. ברמת הפרט אין משמעות רבה לייחוס של האוניברסיטה - הרבה יותר חשוב מי הקבוצה או המחלקה שאליה פונים. יש גם לא מעט הטוענים שדווקא עדיף להתמקם באחת הקטנות (סטייל Swinburne או RMIT במלבורן או Macquarie/UTS בסידני). אני בהחלט מתחבר לדעה הזו למרות שלעת עתה אני עובד באוניברסיטה גדולה.

עוד שיקול - מלבורן וסידני הן ערים ענקיות, יקרות והרבה פעמים פלצניות ובורגניות על כדי שיגעון. איכות החיים בערים קטנות יותר יכולה להיות מאוד אטרקטיבית לאנשים מסויימים, וההזדמנויות בעבודה אקדמית או רפואית יהיו הרבה פעמים רבות יותר. אין סיבה מיוחדת לקפוץ ישר לאחד המטרופולינים.
 

shnets

New member
פרה פרה

אני זוכר כשאצלנו אוסטרליה עלתה לדיון מישפחתי בפעם הראשונה, ביום למחרת כבר חיפשתי מקום מגורים אידיאלי...

דבר ראשון תחליטו מה חשוב - ההתמחות או הפוסט (או בכלל משהו אחר). מההודעה שלך נראה כי זו ההיתמחות. אם כן, אז קודם תתמקדו בה ויש הרבה עבודה:
אני לא כלכך בתחום אבל אם יש סוגיות שעלולות לפסול התמחות בבי"ח מסויים, תמצאו ותפסלו את בתי החולים האלה מראש. אח"כ תנסו להתקבל לכל השאר. אם יש אפשרות בחירה - לכו לפי מזג האויר שאתם אוהבים. אישית, מלבורן קרה וגשומה מידי לשטויות שעושות אותי מאושר, תישאלי את אריאל - והוא יגיד לך הפוך, תמיד הפוך ;).

במקביל הייתי בודק את עניין הויזות - יש ויזות שאינן הגירה אבל מאפשרות לעבוד ומקבלים אותן, לרוב, מהר יותר. מצד שני להגיע כמהגר עושה את החיים קלים יותר בהרבה מובנים (גם אם לא מתכננים כזו). אם מתכננים על ויזת הגירה - להתחיל אתמול. זה לוקח זמן.

כל שאר הבדיקות - אמנם מעניינות וחשובות אבל ממש מוקדם מידי. קודם תיתמחו בויזות ובאפשרויות שיש למי שבגללו נוסעים.

יומכיפורים שמייח!
 
תת-התמחות באיזה תחום?

בתי חולים שונים מצטיינים בתחומים שונים. יש ביקוש רב למקומות בתת-התמחות אז אל תניחו שמחכים לכם פה לפי הלו"ז שאתם רוצים.
&nbsp
 
למעלה