עוברים לשיקגו

shellyavi

New member
עוברים לשיקגו

שלום, אנחנו זוג שמגיעים לשיקגו בקיץ הקרוב. אם יש כאן ישראלים משיקגו, נשמח לשמוע קצת על העיר ובכלל כל מני טיפים לקראת הנסיעה. תודה מראש!

אפרת ר

New member
אנחנו בפרבר של שיקגו

איזה טיפים אתם מחפשים? בקשר למה? חיים פה? טיול?

shellyavi

New member
הכל מהכול!

תודה על ההיענות..בעיקר רוצים לשמוע איך החיים בשיקגו, מה מצב הדירות. מקומות בילוי, טיולים מחוץ לעיר.. לאן כדאי לנסוע? וכל מה שאתם חושבים שיכול לעזור במעבר. מה להביא איתנו? מה כדאי לקנות במקום?

אפרת ר

New member
זה כמו לבקש לכתוב ספר...

איך החיים פה? תלוי למי... אני גרה בפרבר שקט ולא בעיר, יפה וירוק...(עכשיו לבן) אנחנו לא אנשי מועדונים ובילויים כך שאין לי מושג... מצב הדירות? אני גם לא ממש מומחית כי אנחנו גרים בבית ששיך למשפחה של בעלי. אם אני מבינה נכון, בתים פה באיזור יכולים להגיע ל2000 דולר שכירות ויותר...אני חושבת שבעיר גם דירה יכולה להגיע למחירים כאלו. מה להביא? דברים אישים בטוח... מוצרי חשמל לא יעבדו אז חבל, רהיטים- אם יש תקציב לשלוח תשלחו, אפשר למצוא פה הכל כמובן אבל הכל עניין של כסף..לנו יש טעם יקר זה בטוח. לאיפה לנסוע? אנחנו טיילנו בקיץ קצת... עכשיו לא ממש בא לצאת מהבית בקור הזה....אני לא מכירה את האיזור מספיק טוב בכדי להמליץ על מקומות..אני פה רק 7 חודשים.

shellyavi

New member
האם יש לך מושג לגבי הכנסת בע"ח?

אנחנו רוצים להביא איתנו את הכלבה שלנו ואני מנסה לחפש אתרים באינטרנט בנושא, אבל לא הצלחתי. דרך אגב, נכנסתי לאתר שלך - ממש מקסים. גם לאחותי יש שני חתולים ונראה לי שהיא תמשיך בדרכך.. כמה מרחק בזמן אתם נמצאים משיקגו העיר? ואם אפשר לשאול - במה את עוסקת שם?

תעשה חיפוש בפורום על

חתול או חתולים בגוף ההודעה, בחודשיים האחרונים, ותקבל את כל התשובות לגבי טיסה עם בעלי חיים.

shellyavi

New member
חיפשתי ע"פי עצתך, אבל מישהו/י בשם

LAMAH רשמו שהדבר שונה לגבי כלבים. אם למישהו יש נסיון בנושא, אשמח לקבל מידע. כמו כן, כרגע אנחנו לא נמצאים בישראל,מה שמסרבל לנו את כל התהליך.. אבל מה לא עושים בשביל באפי שלנו... אז שוב תודה. נ.ב. שלי זאת אני, בחורה...

bizzi

New member
עודדי, מה קורה עם הכלב בטיסת המשך?

יש אפשרות להוציא אותו מן הכלוב? לראות אותו בכלל? מישהו מצוות הקרקע אחראי להעברת הכלוב לטיסה הבאה? אם אני זוכרת נכון עברתם מערבה משמע היתה לכם (ולכלב...) טיסת המשך.

odedee

New member
תלוי.

עד כמה שידוע לי המדיניות של החברות היא לא לאפשר לפגוש את הכלב בין הטיסות. עם זאת, אני כן יודע על אנשים שבדרכי תחנונים ו/או איומים ("זה כלב תצוגות גזעי שמבוטח במליון דולר, אני רוצה את השם שלך כדי לדעת מה להגיד לעו"ד שלי במקרה שיקרה משהו לכלב" וכאלה) הצליחו לראות את הכלב בין הטיסות. מאד עוזר אם נופלים על מישהו סימפטי. זה תלוי גם כמה זמן יש בקונקשן, כשהוא קצר זה מאד מסובך טכנית לביצוע כי הכלב יורד עם המטען והנוסעים צריכים למהר לטרמינל לטיסה הבאה. כמובן, חברת התעופה אחראית להעביר את הכלוב לטיסת ההמשך. צריך לוודא כשיוצאים מהארץ שהכלוב מכורטס עד היעד הסופי - אותו סימון כמו של המזוודות. יש גם תמיד סיכוי לטעות, בדיוק כמו עם מזוודה, אז אני ממליץ מאד לוודא עם הדיילות בטיסת ההמשך - לפני ההמראה - שהכלב על המטוס. יש להם מין רשימה של כל הנוסעים ומטען מיוחד שיש להם - הכלוב מופיע ברשימה. אם הוא לא שם והטיסה עומדת להמריא, לדעתי צריך לעשות בלגן ואם צריך גם לסרב לטוס, לרדת מהטיסה ולאתר את הכלב. במקרה שלנו (טיסת KLM מת"א לסן פרנסיסקו) היה באמסטרדם קונקשן קצר מאד. בשתי הטיסות וידאתי לפני ההמראה שהכלב על המטוס. כמו שנאמר מראש, לא נתנו לנו לראות את הכלב באמסטרדם. אבל הוא הגיע בריא ושלם לסן פרנסיסקו. אפשר כמובן לעשות עצירה של יום-יומיים בנמל הביניים, לקבל שם את הכלב ואחרי מנוחה לעשות את טיסת ההמשך. המאלפת שלנו הציעה בזמנו לא לעשות את זה כי זה שתי טראומות לכלב במקום אחת. וזה נראה לי שיקול נכון.

טל ר

New member
Swiss

ב-Swiss פגשתי את הכלב שלי בציריך בעצירת ביניים של שעתיים וחצי. לקחתי אותו ישר מהכלוב לרגלי המטוס, הוצאתי אותו איתי החוצה (דרך רשויות ההגירה השוויציות, כלומר רשמית הוא עבר את הליכי הכניסה לשווייץ), לקחתי אותו לסיבוב קצר, חזרנו לשדה, ותחת ה-Gate החזרתי אותו חזרה לכלוב. כל זה לאחר 9-11, עם בקשה מנומסת אחת וללא איומים. הטסת הכלב עלתה $240 (הכלב הוא לברדור - לכלבים קטנים יותר זה עולה $120). טל.

odedee

New member
מענין מאד.

לפני שטסנו אני צלצלתי לכל חברת תעופה שטסה לארץ לברר את נושא הטסת הכלבים. אולי אני מתבלבל, אבל מה שאני זוכר שאמרו לי בסוויס הוא שכל הטיסות שלהם מהארץ הם עם מטוס קטן יחסית שבו לא ניתן לווסת טמפרטורה בתא המטען ולפיכך לא ניתן להטיס בו כלבים. או שאולי פשוט לא היה להם סידור טוב להגיע לסן פרנסיסקו? אוי, הזכרון כבר לא מה שהיה.

shellyavi

New member
באמת כך היו המטוסים שלהם עד לפני

כמה חודשים. הם החליפו למטוסים גדולים יותר וכנראה שעכשיו אפשר כבר להטיס חיות בלי בעיה.

טל ר

New member
בדצמבר 2002 לא היתה בעיה

לפני/אחרי כן - אין לי מושג.

shellyavi

New member
נכון ב- 2002 המטוסים היו הגדולים

אחר כך הם החליפו להרבה יותר קטנים ולפני כמה חודשים חזרו לרגילים. אני טסתי עם SWISS ביוני 2002 והמטוס היה ענק! אח"כ זה השתנה ושוב חזר לבקשת הנוסעים שהתלוננו, בעיקר מח' עסקים וראשונה כי במטוס הקטן אין הפרדה כמעט, פרט לכך שלא יושב מישהו בכסא האמצעי.... (כך זה גם המטוס של אייר פראנס).

אפרת ר

New member
אין לי מושג לגבי כלבים

כמו שהבנת אני העברתי 4 חתולים (וכתבתי על זה בפורום אם תחפשי אחורה) אנחנו גרים כחצי שעה נסיעה ממרכז שיקגו אם אין פקקים... ומה אני עוסקת? בנתיים אני רק מתנדבת במקום שמקביל לצער בעלי חיים, אין לי עוד אישור עבודה.

shellyavi

New member
צריכה עצה לגבי חיסון הכלבת והטיסה

אנחנו מגיעים לשיקגו מאפריקה, כשבדרך אנחנו נשהה בארץ כחודש, כנראה שקצת פחות מזה. אז יש לי 2 שאלות: 1. האם יש אפשרות להטיס מכאן את הכלבה שלנו, לארה"ב כשאנחנו שם או שהיא חייבת להתלוות לאדם (היא שוקלת בערך 15 קילו כך שהיא תהיה בתא המטען). ו- 2 - היא אמורה לקבל חיסון כלבת חדש רק בספטמבר. האם ידוע לכם אם ניתן לתת את החיסון קודם לכן? ושאלה לעודדי - איך הכלבים עברו את הטיסה?

eastcoast

New member
אל דאגה, באמת:

Hey! I know what you are going through....we just relocated to NJ. I had nights with no sleep just because of worrying to my dog (I have an English Staff). Well, I have some great news from you: They are just fine!!! I was crying for 12 hours of the flight, everybody knew I have a dog on the cargo cabin and believe me he was just fine! I was so worry and it was for nothing! Save your worries, believe me. I know how you feel and people told exactly what I'm telling you and I didn't believe them, but trust me it's all OK. Don't forget: 1) To remind the travel agent over and over again that there is a dog and tell her his weight 2) DO DOT GIVE HIM ANY PILL!!!!!! I made a serious and wide research on this topic, and all the best vets and experienced people are telling the same: let him flight like this with no any pills. The pills make their body temperature dropping down and so to their blood pressure, so don't take the risk. They are just fine with no pills. 3) Buy new and good kennel. put good and warm blankets inside, as much as you have, put some cloth of yours too, that he will have your smell. Make sure to buy him the kennel at least two weeks before the flight, and let him get use to it at home, with his toys, bones etc. 4) Don't give him food and water in the kennel during the flight - he won't use it anyway. Take some bottle of water and some snacks and give it to him when you arrive at the airport. 5) However, make sure to let him water and food about 3-4 hours before the flight and go to a walk with him in the airport that he will make what he needs 6) Remind the staff on the airplane that you have a dog, that they will remind the pilot to turn on the heat there (otherwise it's freezing there) 7) Get the health certification for him from the regional vet at your area. (Ask your vet the address and number) Be ready it won't be easy for the two of you, but trust me: it will be OK. My dog and I had 2 flights from Tel Aviv to NY and I was so scared each time, but it's going to be OK. When you get to your new place, let him have a walk, give him food and water and be with him for few days at your new home. Try to be relaxed. If he will notice you are nervous, he will be nervous too. Good Luck!

למעלה