עוברים לשלב ב' - הקרנות

אביתר27

New member
עוברים לשלב ב' - הקרנות

זהו, בקושי התאוששנו מהכימותרפיה ותכף מפילים עלינו את ההקרנות... כל מיני דורשי טובתנו דאגו לעדכן אותנו בסיפורי הזוועה האפשריים, כל התקלות שקרו במדינה בתחום: פעם החלפת תוכנית טיפול בין חולים, ופעם אחרת הכפלת עוצמת הקרינה דבר שגרם לכריתת הברך(אי אפשר לכרות צוואר וחזה נכון?
) ועוד סיפורים אבל עדיף לא לספר. אמנם תמר (כרגיל) לא רוצה לדעת מה שלא צריך... בכל זאת אני רוצה להיות מוכן. לא צריך סיפורי אימה, כבר שמענו אבל טיפים? הצעות? למה לצפות? (אין צורך לצנזר, היא לא תציץ). שמענו באופן כללי על עייפות וצרבת (קטן עלינו) המליצו על גלידה מה לגבי זיהומים? גם ההקרנות פוגעות בספירות? ואיך מטפלים בזה?

אביתר27

New member
ו... שאלה ספיציפית שרצינו לדעת

מה קורה אם משתעלים או מתעטשים בזמן ההקרנה ואין על זה שליטה... הרי אסור לזוז

rona39

New member
מצחיק

היי אביתר אכן קשה לשכב ולא לזוז. גם אני חשבתי על זה. אני מקווה שזה לא יקרה. אני לא יודעת היכן מקרינים לתמר, אבל ההקרנות גורמות לכוויה ויש למרוח היטב. עיפות מעט, ספירות לא בדקתי, אבל אולי לכם יאמרו אחרת. שאר הדברים שצינת נדירים בהחלט. בהצלחה רונית

נאן

New member
אהלן אביתר ותמר../images/Emo24.gif

אהלן אביתר נכון קשה לזוז אבל ההקרנות בדרך כלל הן פחות מדקה וזהכל הסיפור. לפני לא מתמרחים אבל אחרי יש משחות כמו ביופין וחשוב להתמרח. אישית בגלל הנסיעות לי היה קשה לאכול לפני. אז ליוה אותי בקבוק מיץ לימון(את הפטנט הזה גנבתי מסבתא שלי שעברה 45 הקרנות בעצמה והוכח כיעיל) וסוכריות להפיג את הטעם. הרבה מנוחה ממילא הנסיעות מעיפות וגם ההקרנות מעיפות. בקשר לספירות דם אז היכן שהוקרנתי. נהוג לקחת כל שבוע ספירת דם ולפי זה להחליט על המשך. בחיי כל החודש הזה מזכיר לי את ההקרנות כמעט שנה חלפה מאז. טיפ נוסף כל הימים נראים אותו הדבר זה כמו מסע במנהרת הזמן. לפני מי ואחרי מי נכנסים להקרנות. זה בקטעים מסוימים הצחיק אותי כי ניסיתי להזכר איזה יום ומתי מסימים. אז כל יום היתי מסמנת לי ברמז. עוד טיפ מצחיק אחרי ההקרנה ה15 כל יום הם מסמנים על הקעקועים בטוש החלטתי להתמרד ולשאול למה רק בטוש שחור וכשגיליתי שזה מה שמקבלים שם הבאתי טושים צבעונים בצבעים שאני רוצה נשמע טיפשי. אבל עשה לי את היום הטוש הסגול או האדום. וגם גילה לי איזה יום אני. כמו בסיפור בשפת הסימנים של נועה. היה לי לוח צבעוני. שתעברו את זה קל ומהר. אגב הצצתי לפורום מה כתבתי לפני שנה בזמן הקרנות. צחקתי ובכיתי במקביל היתי לובסטרית מתוקה ועסיסית. לא להאמין שעברתי גם את זה. חיבוקים נאנוש

כל הסיפורים האלה..

צריך ללמוד לסנן אותם אחרת זה לא נגמר וסתם מפחיד וחוצמזה זה לא עוזר. דבר אחד שאני הכי זוכרת מההקרנות הוא העייפות הזו, שבזכותה ישנתי רוב שעות היום והלילה ובכלל בכל הזדמנות שהיתה לי. חוצמזה, בגלל האזור המוקרן (צוואר ובית חזה עליון) היו לי צרבות וכוויות ונשירת שערות מקומית. מה עושים עם זה... לדעתי מחכים ורואים מה קורה. אצלי לא עשו ספירות דם בזמן הטיפול ואני לא יודעת כמה זה משפיע, אבל לא נראה לי שזה קשור כל כך. הפגיעה בטיפולים האלה היא מקומית וככל שהאזור המוקרן קטן יותר כך יש פחות תופעות לוואי. ואם אתה רוצה עוד מידע, כנס לקישור.
שיהיה בהצלחה

מלמלה

New member
בנוסף לכל ההמלצות

ולצבעיוניות של נאן לי מאוד הפריע שיטת הסרט הנע אחד אחרי השני הרגשתי כמו נתח בשר מונח על המיטה ומציירים עלי אם המטפלים נראים מעט אטומים אז כדאי לזכור שלפחות שכל מקום כזה מקבל מאות מטופלים כל יום חמישה ימים בשבוע כל עובד "מעביר" תחת ידיו כ 70 - 100 מטופלים כל יום !!!! כדאי גם לברר לגבי טיפול שיניים משמר לפני ואחרי ההקרנות - קופות החולים מממנות על חשבונן חלק ניכר מטיפולי השיניים אחרי סוגים שונים של הקרנות וזה אומר דרשנו..... (אני הוצאתי מקופתי הקמצנית כ- 3000 ש"ח לטיפולים)

tsy

New member
הקרנות

גם לי עשו הקרנות לצוואר ולחזה. למרות שהכינו אותי לכל מיני תופעות, זה פשוט לא עשה לי שום דבר. אולי כי הייתי מחוסנת אחרי סבל הכימו' ונראה היה לי שכל מה שלא נכנס ישירות לווריד לא יכול ממש להזיק. בכל מקרה, שני דברים שהפריעו לי: הראשון שסימנו לי את הגבול התחתון של ההקרנות (חזה),ע"י איקס שנראה כמו כתובת קעקע וזה נשאר לכל החיים. קצת מרגיז במיוחד עם בגד ים וכיוון שהחלטתי שלעולם לא אכאיב לעצמי יותר ע"י מחטים, הפיכת האיקס הזה לטאטו ססגונית לא בא בחשבון. שנית, גם אני הרגשתי קצת כמו גוש בשר בשיטת הסרט הנע. כל הימים נראים אותו דבר, והנסיעות לבית החולים מתישות. אגב, השיער אפילו התחיל לגדול לי בתקופה הזאת, אבל כיוון שההקרנות היו לצוואר אז בחלק של העורף תקופה ארוכה לא גדל לי שיער אז זה היה קצת מוזר. בהצלחה. טל

מלמלה

New member
אוי נזכרתי בעוד משהו - מוזר../images/Emo8.gif

בגלל שנסעתי לבדי הייתי נכנסת יחד עם התיק האישי שלי לחדר אחרי תקופת ההקרנות כרטיס הויזה חדל לפעול - תשובת החברה היתה: שהוא "נמחק" ושזה קורה רק לאחר חשיפה לקרינה ..... בכל אופו קיבלתי אחד חדש אבל הייתי שבוע נטולת כרטיס

OHAVA

New member
שלום אביתר ותמר

שלומות לכם זוג יקר . גם אני עברתי הקרנות בבית החזה ובצואר עקב הודג'קינס ותאמינו לי אין ממה לחשוש . על מנת להיות יותר ספציפים ולענות לתשובות ברצינות חשוב לדעת מה עוצמת ההקרנות שתמר תקבל מספר ההקרנות ומיקום . בגדול בשבוע הראשון בכלל לא הרגשתי כלום בשבוע השני הורגש קושי קל בבליעה בעיקר באכילת מזון קשה ( אני אישית לא ויתרתי בכלום גם בקטע הזה ) . אדמומיות קלה באיזור ההקרנות מהשבוע השני מומלץ למרוח תחליב "ביאפין" באזור המוקרן גם בחזה וגם בגב . כמובן שההקרנות גורמות לנשירת שער באזור המוקרן ( לא רלוונתי לגביכם ) אולי רק באזור צמיחת השער בעורף וגם תלוי בזווית ההקרנות. קיימת גם אפשרות של פגיעה בבלוטת התריס אולם הפגיעה ניתנת לטיפול ע"י כדורים ויכול להיות שהיא שולית ( הרבה אנשים סובלים מתפקוד לקוי של בלוטת התריס ואפילו לא מודעים לנושא ) . כך שבגדול חוץ מהטרטורים הרבה הרבה יותר קל מהכימו' ואני אישית שלבתי את ההקרנות באמצע יום העבודה ( ועבדתי רגיל יום שלם ) ההקרנות עצמם ( מאמין שגם אצל תמר ) כ- 30 שניות הקרנה מצד בית החזה וכ-30 שניות מצד הגב . כך שכול השהיה בחדר כ - 5 דקות ואם ההמתנה מחוץ "למאיץ" לא ארוכה אפשר תוך זמן קצר להמשיך בשיגרת היום . טיפ קטן שלי עזר : נטילת כדור פראמין כ - 30 דקות לפני ההקרנות יכולה לשמור ולשפר את המצב במידה ומופיעות בחילות . הרבה הצלחה . בברכת בריאות והרבה אושר ohava

אביתר27

New member
תודה לתגוב\ות

מאוחר עכשיו והיום היה ארוך אז אגיב בקיצור: האזור המוקרן חזה וצוואר, היום היה הכנה של המסכה לפנים (לא הייתי סיפרו לי חוויות) מעין רשת פלסטית שמתאימים לפנים כך שהראש לא יזוז. וסימון (לא בטוש) זה חומר כמו יוד שלא יורד בקלות נראה צבע סגול חום לא מוגדר. ההקרנות עצמן 3.5 שבועות את רוב העבודה עשה הכימו' (בהתחלה אמרו שאולי לא יהיה צורך בהקרנות וככל שהזמן עבר והדחיות שהיו בהתחלה היה ברור שצריך). גם אני חושב שכל עוד זה לא נכנס לווריד זה יותר קל (אם זה לא נראה זה לא קים) אבל אם זה יותר קל מהכימו' למה הרופאה קיוותה שלא נצטרך?! O.K. לא נכניס כרטיס אשראי, עיצה שימושית לא פחות זה גם פוגע בפלאפונים לא? את המשחה מקבלים מהאחות במכון או שצריך לקנות אותה בבית מרקחת? צריך מרשם? אפשר להשתמש בג'ל אלווורה (נגד כוויות) שיש בבית? תודה על הקישור אעיין בזה מחר

מלמלה

New member
הי אביצר - בהצלחה לכם

את המשחה צריך לקנות - על חשבונכם אין השתתפות לא למרוח קרם אלוורה זה נראה לי ממש אסור באופן כללי אסור שום דבר שמכיל אלכוהול או שמן (לגבי שמן אני לא בטוחה) כולל דיאודורנטים - גם אלה שכתוב עליהם ללא אלכוהול אם קוראים את מה מכיל מגלים שיש מהם אלכוהול אני קניתי אחד מיוחד רפואי בבית מרקחת וביקשתי מהרוקח לוודא שאין אלכוהול הביאפין - למיטב ידיעתי - זה סטרואידים על בסיס מים מצויין לכל הפצעים והכוויות בבית באופו קבוע....

OHAVA

New member
אביתר ותמר שלומות

הביאפין ניתן להשגה בכל בית מרקחת בסכום נמוך ולא צריך מרשם רופא , ג'ל אלוורה זה כמו "אקמול" לסרטן. ולגבי הקרנות לפחות לפי הרופא שלי הסטיסטיקה לגבי החלמה מוחלטת מהמחלה ( לתמיד ) יותר גבוהה באנשים שהטיפול בהם שולב בכימוטרפיה ורדיוטרפיה . ולגבי המחשבות לא תמיד מה שנראה קל וטוב יותר. בריאות ואושר ohava

אביתר27

New member
אי אפשר לעצור את הזמן../images/Emo103.gif

הטיפול עבר בשלום ובקלות. 15 דקות סה"כ (מקסימום) עדיפות על 4 שעות של טיפטוף איטי. הראו לנו את המצלמה במעגל סגור כך שתמיד אפשר לאותת אם יש בעיה תוך כדי. מהתיאור הכללי זה נשמע קצת קלסטרופובי כל המיכשור יחסית קרוב לגוף, אבל זה נמשך מעט זמן, ובינתיים היא תפתח קריירה בדוגמנות.
אני יודע שהאפקט של ההקרנות הן מצטברות לאורך זמן, אבל בינתיים הכל טוב.
ותודה לכל העיצות

למעלה