עוברית קטנה בשבוע 27

SaarFadida

New member
עוברית קטנה בשבוע 27

היי! בלחץ ואשמח אם מישהי חוותה תסריט דומה או מה ידוע לכן בנושא. אני גרה בחו״ל והמעקב הריון פה מעט שונה, בעיקרון אם אין בעיה לא עושים סקירה אחרי שבוע 20. היות ואני לחוצה ביקשתי לעשות אולטראסאונד בשבוע 25. היה נראה שהעוברית מאוד קטנה, קטנה יותר מ 10%. חזרתי על הבדיקה במכון יותר איכותי בשבוע 27. לאחר כשבועיים. קיוויתי לנשום לרווחה אך נראה שהיא עדיין מאוד קטנה. אין לי את הדוח מולי כי הרופא האחראי לא היה נוכח אך ממה שהבנתי כן הייתה גדילה מועטה אך היא עדיין מאוד קטנה והראש היה נראה ממש קטן ממה שראיתי על המכונה. אנסה לקבוע תור לרופא לימים הקרובים אך אשמח לשמוע האם מישהי נתקלה במקרים דומים ומה עליי לוודא/לבקש/לשאול את הרופא. תודה רבה!

מנסה

היי,
קודם כל מציינת שהידע שלי הוא בעיקר מקריאה באינטרנט,
יש תופעה שנקראת IUGR - עיכוב גדילה תוך רחמית.
אני יודעת שיש לכך הרבה סיבות אפשריות אבל לא מאוד בקיאה בנושא.
מה שאני כן יודעת זה שבמקרים כאלו ממליצים לעשות דופלר שיבדוק את זרימת הדם מהשיליה לעובר.
איזה בדיקות עשית עד עכשיו? מה היו התוצאות?
חוץ מזה את או בן זוגך נמוכים או נולדתם כתינוקות קטנים? זה גם יכול להשפיע..

הרבה בהצלחה! עדכני אותנו..

Saafadida2

New member
תודה על המענה

ממש מנסה לזרום כמה שאפשר וזה קשה.
לא נמוכים,גודל ממוצע,שנינו נולדנו פגים אבל עד כמה שידוע לי זה לא אמור להשפיע.
בסקירות המוקדמת והמאוחרת לא נצפה משהו שונה מהרגיל.

עשיתי אולטראסאונד לפני שבועיים, שם נאמר לראשונה שהאיברים נראים בסדר אך שהיא נראית מאוד קטנה לגיל. לא נלחצתי כי ידעתי שיש גם משמעות למכשור/בנאדם וכו, והומלץ לעשות עוד אחד לאחר שבועיים. זה היה אתמול.
ציפיתי לנשום לרווחה אך שוב היה נראה שהיא מאוד קטנה,גדלה במעט מהסקירה לפני שבועיים אבל עדיין קטנה מאוד ל״גיל״ ההריון.

שירהד1

Member
מנהל
אני לא מספיק מכירה את הנושא-

ולכן, ההמלצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה להתייעץ עם הרופא/ים, ללכת לעוד בדיקה, מעמיקה יותר, ולהבין מהגורמים המוסמכים לכך מה המצב לאשורו.
תעדכני אותנו בבקשה, בתקווה לטוב.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

Saafadida2

New member
תודה!

כרגע הרופאים פה (אני בחו״ל),לא נלחצים מדי וממליצים על המשך מעקב בסקירות.
מכרה שלחה את התוצאות למנהל מחלקה בארץ שאמר שלדעתו היקף הראש הקטן דורש בירור נוסף. הבנזוג שלי מסרב להילחץ בשלב זה ומעדיף ללכת עם דיעת הרופאים פה.
אני כבר עייפה ומותשת ולא בטוחה מה הגישה הנכונה.

למעלה