עוברת לכאן במקום הפמ"ח...

עוברת לכאן במקום הפמ"ח...

אבא שלי כל כך אטום לפעמים שזה מדהים! מסתבר שאמא לא סיפרה לו שהתחלתי ללכת לפסיכולוג, וביקשה ממני להקריא לו עכשיו את הרשימת מזונות. הסעיף האחרון היה הפסיכולוג. 3 פגישות. 900 שקל. הוא פתאום נורא נבהל ולא הבין על מה זה ואז התחיל לתחקר אותי למה אני צריכה פסיכולוג, אז אמרתי לו שאם הייתי יכולה לדבר איתו על זה לא הייתי צריכה פסיכולוג. ואז הוא צעק ואמר שהוא לא מוכן לממן את זה אם אני לא מוכנה לספר לו למה אני צריכה את זה אז אמרתי לו שישכח מזה ותודה רבה באמת. אמרתי לאמא שלי שתתקשר לבטל את הפגישה ביום שני. היא אמרה שלא, ושהיא תממן את זה לבד. אבל בתכלס היא רצתה לקחת מזה הפסקה בקרוב כי זה נורא יקר והיא צריכה עוד לממן את כל השיפוצים וההעברת דירות ומה שלא רציתי שיקרה קורה עכשיו... אני סתם מכבידה עליה עם הסיפור הזה. אם הייתי שותקת ומחכה עד שנסיים את כל המעבר זה היה הרבה יותר פשוט. ואם אבא שלי היה קצת יותר מבין וקצת פחות מטומטם ואטום אולי הוא גם היה מסכים לעזור עם התשלום על זה. חרא.

יש לי הצעה =]../images/Emo60.gif

נתעלם רגע מאבא שלך, כי המ - אני לא בדיוק בקיאה בעניינים האלו ואני לא רוצה סתם לדבר שטויות P: אולי.. תצמצמי את הפגישות, ואז בגלל שאת עובדת - *את* תתחלקי עם אמא שלך בתשלום?

הפגישות גם ככה מצומצמות

זה פעם בשבוע, שזה ממש מעט. לוידעת אם אני אוכל לממן את זה... זה ירושש אותי
ואני עוד תכננתי לשמור את מה שישאר לי מהכסף לאחרי הצבא :|

lollapalooza

New member
אוקיי

קודם כל, כמו שכתבו לך (בפמ"ח, נדמה לי) אני גם חושבת שאת צריכה לבקש מאמא שלך שלא תתן לך להקריא לו את רשימת המזונות. את הבת של שניהם וזה לא הוגן להעמיד אותך באמצע הסיפור הזה. עכשיו, אני יכולה להבין את זה שהתשלום נראה לו גבוה. בכל זאת, 300 ש"ח לפגישה. מצד שני, אני יכולה עוד יותר להבין אותך ואת הצורך בפגישות האלה. לדעתי, את צריכה לשבת איתו לשיחה שקטה, להסביר לו שיש לך סיבה טובה מאוד ללכת לפסיכולוג, ולבקש ממנו לנסות לכבד את זה שאת לא מספרת לו למה. תסבירי לו שזה עניין שקשה לך לדבר עליו ושזו בעצם המטרה של הטיפול- כי כמו שאמרת, אם היית יכולה לספר לו, לא היית צריכה פסיכולוג. מה שכן, תנסי להסביר לו שזה חשוב לך, שאת מודעת למחיר הגבוה ושאם זה לא היה ממש חשוב לך, לא היית מבקשת ממנו להוציא סכומים כאלה בכלל. בגדול- תסבירי לו שזה חשוב לך, שזה עוזר לך, שזה לטובתך. תנסי לגרום לו להבין עד כמה זה באמת נחוץ. מצד שני- אולי תנסי לבוא לקראתו ולחשוב על דברים שבהם אפשר להפחית הוצאות, או לנסות ולממן חלק מהפגישות... לפחות שיראה עד כמה זה חשוב לך. בהצלחה

לקשמי

New member
לראות את הצד שלו...

אני חושבת שגם למענך (בעצם בעיקר למענך), נסי לעזוב את השיפוט והביקורתיות בצד ולראות את הדברים מהצד שלו. איך את היית מגיבה אם פתאום היה נופל עלייך סכום כזה של 900 ש"ח בחודש שאת צריכה לשלם בלי לדעת אפילו למה. בכל אופן כשאת נוהגת בשיפוט וביקורתיות וחשיבה שלילית על אדם כלשהו, זאת בעצם הרעלה עצמית. את פוגעת קודם כל בעצמך. כפי שנאמר לך כאן, את יכולה להסביר לו בעדינות עד כמה זה חשוב לך ולהציע לו להשתתף בהוצאות של הסכום הגבוה. אני מאמינה שאם הוא יראה שאת מתחשבת בו, הוא יתחשב בך בחזרה ותוכלו להגיע לאיזשהו הסכם שיתאים לשניכם. בהצלחה

בהחלט כן

אמנם הייתי בינתיים רק ב3-4 פגישות, אבל אני בהחלט יכולה להגיד שזה עזר ואני רואה שיפור אפשרי בהמשך הטיפול. בקשר למה שכתבו... אני אנסה לדבר איתו. בינתיים ממה שהבנתי ממנו, כל עוד הוא לא יודע באיזו בעיה בדיוק מדובר, הוא לא מוכן לשלם על זה. אבל שווה לנסות אני מניחה

עכשיו שאני יודעת

שזה עוזר לך, אני מבינה שיש על מה להלחם. דברי עם אביך business. לא 'רגשי' ולא האשמות. ספרי לו עובדות, ספרי לו עם מה את מתמודדת, איך זה עוזר לך, ולאילו תוצאות את מצפה להגיע. אחרי זה בקשי את עזרתו במימון התכנית שלך לשיפור עצמך. 'בנים' מגיבים טוב לשיחות ענייניות, ואת, מטרתך להשיג מימון לטיפול ולא לתפוס הזדמנות 'להכניס לו' ולהגיד לו שהוא אטום. היי ממוקדת במטרה העיקרית שלך ולא במטרה השולית... בבחינת "מה כ'פת לי שהוא אטום, העיקר שיממן לי מה שצריך". קפיש?

למעלה