עובר במצב עכוז

כרוביתץ

New member
עובר במצב עכוז

פעם ראשונה שלי בפורום הזה... זקוקה לעצותכן ומהשהות הקצרה שלי פה מניחה שתוכלו לעזור לי. אני בשבוע 32 (מחר) וביום חמישי שעבר (31+1) גילינו שהתינוק נמצא במצב עכוז. אני בת למשפחה של מיילדות (אמא, דודות ועוד), זהו ההריון הראשון שלי ואני חולמת על לידה פעילה, טבעית וללא שום התערבויות. (כנראה כן בבית חולים כי אני גרה רחוק מכל בית חולים וכל מחשבה על ללדת בבית של מישהו אחר לא נראית לי). עוד מלפני ההריון אני פעילה מאוד - אני שוחה, עושה יוגה, שיאצו והליכות וכל מה שאפשר. נורא מאמינה ביכולת של הגוף שלי לעמוד בלידה. מיום חמישי אני בפחדים וחרדות - מה אם התינוק החמוד "יקלקל לי את התכניות" להביא אותו לעולם בדרך הטבע. מניסיונכן - האם באמת הגיע הזמן לדאוג? מה כדאי לעשות בנתיים? אשמח לשמוע על שיטות ורעיונות לשכנע אותו לצאת בדרך הטבע.

אפשר לעשות שיאצו, מוקסה,

יש אפשרות לעשות היפוך חיצוני ע"י רופא מומחה, ויש גם תנוחות שונות שיעזרו לו להתהפך ולהתבסס נכון באגן.

נדמה לי (ותקנו אותי אם לא)

שעדיין מוקדם לך לדאוג, עדיין יש לו המון זמן לעשות סלטות לכל הכיוונים. וכן - יש תנוחות שעוזרות לו להתבסס נכון, וגם לדבר איתו, ולשיר לו (לא משהו מוקלט)

רחל צ

New member
חוץ מהקישורים הבאים שאספתי...

יכולה לספר מנסיוני העובר שלי היה במצג עכוז בדיוק באותו שבוע שאת בדקת ו3 שבועות אח"כ כבר היה במצג ראש (וכמובן שהתהפך בין לבין ואין לי מושג מתי בשלושת השבועות הנ"ל) תתחילי בלהאמין שהוא לא מתכוון "לקלקל לך את התכניות" תמשיכי בפעילות אני אישית עשיתי את כל השיטות שהומלצו כל פעם משהו אחר...( שינה עם כריות מתחת לישבן, תנוחות שונות שירה המהום פנס וכיוצ"ב) אבל... הכי חשוב היה בעצם שהבנתי שרק משבוע 34 צריך לדאוג ועד אז אפשר ורצוי להיות אופטימים... כן כן בטח... אני אישית הייתי מוטרדת עד השבוע ה34 שבו ידעתי שהוא עם הראש למטה ואח"כ היו חששות שהוא הסתובב שוב אבל זה היה פשוט מיותר כי הוא נשאר על הראש (ועדיין
) וכל הפרק הזה בהריון היה מלחיץ ... ללא סיבה בסופו של דבר ! בהצלחה
והנה הקישורים שאספתי ...

כרוביתץ

New member
אני באמת אנסה

את השיטות שצירפת לי. המון תודה גם קראתי איפשהו בחיפוש פה בפורום שיש בפורום הזה סגולה להיפוך - אז אני מקוה ומאמינה שהוא אכן יתהפך לו בזמנו. אז באמת תודות. ואם יש עוד רעיונות - אשמח.

ריקי29

New member
אולי זה ירגיע אותך

אני הייתי בלחץ במשך חודש וחצי, אני מאמינה שיש מי שזוכרת את זה כאן. כולן ניסו להרגיע אותי, וצדקו. ניסיתי הכל, כלום לא עזר... אפילו המיילדת כבר לא האמינה שהיא תתהפך. היתה לי בטן מאוד קטנה, ללא ריבוי מי שפיר, עוברית גדולה יחסית וישבה בדיוק בתנוחה שהכי קשה להתהפך... נעמי התהפכה לבד בשבוע 37+2, כמה ימים לפני הלידה. פשוט לבד!

נראה לי שמוקדם לדאוג...

אני עברתי היפוך חיצוני מוצלח ופשוט אצל ד"ר קנטי בשבוע 37, ולידה טבעית מהירה ומעצימה כמעט חודש אח"כ. ככה שאם תגיעי לשלב (ואני מאמינה ומקווה שלא) את מוזמנת לשאול מה שתרצי.

מכירה 2 נשים שילדו עכוז טבעי

אם תרצי אוכל להפנות אותך אליהן. אבל זה עוד מוקדם, חכי לשבוע 35-36 . בנתיים, אולי כתבו לך את זה, יש תנוחות שכדאי להמנע מהן, כמו להשען אחורה, כריעה וכד'.

מוקדם מדי לדאוג יקירתי

בעיקרון עד שבוע 36 תינוקת מסגל לעצמו את התנוחה המועדפת (לפי הרופאים) בתכל'ס, גם מעבר לשבוע 36, בכל זמן נתון יש תינוקות שפשוט בוחרים להתהפך. תמיד אפשר לעשות דיקור להיפוך ו/או היפוך חיצוני (ד"ר קנטי מ"מאיר") בשבוע 37. ואישית, מכירה לא מעט נשים שיום או יומיים לפני ניתוח אלקטיבי עקב עכוז - הופתעו לגלות שהתינוקי שלהם בפוזיציה המושלמת: ראש - וילדו בלידה מדהימה נהדרת. יש זמן, מציעה שממש לא תדאגי כי באמת באמת אין סיבה לדאגה.
יוכל לעזור כרגע?

כרוביתץ

New member
תודה אתן בהחלט מרגיעות

בנתיים החלטתי פשוט לנשום עמוק, לסמוך על הגוף (ועל התינוק) שיעשו מה שצריך, בזמן הנכון. אני מקוה ומאמינה בטוב. אם אגיע רחוק יותר בפוזיציה הזו - אתייעץ אתכן שוב לגבי היפוכים טבעיים או חיצוניים. בנתיים- אני פה ושמחה לקרוא אתכן ולשמוע סיפורים מרגשים.

למעלה