עובר גדול וריבוי מי שפיר

עובר גדול וריבוי מי שפיר ../images/Emo2.gif

אני בת 29, הריון ראשון IVF שבוע29 עם עודף משקל גדול ללא לח"ד גבוה. אני ובעלי גדולים, אני נולדתי 4700 בקיסרי. כל הבדיקות תקינות כולל מי שפיר. במעקב גדילה בשבוע 28 העובר שלי מתאים לשבוע 31 זה אומר פער של 3 שבועות, שוקל 1,555 יש לי ריבוי מי שפיר, הצוואר ארוך וסגור . הפער בגדילה אינו פתאומי הוא קיים מה-US הראשון ובהתאמה לכל האיברים, אין חריגות. מה עושים עם הריבוי מי שפיר הזה? רק מעקב עד הלידה? עשיתי סוכר 100 ויצא תקין ואפילו נמוך... כששאלתי בפורומים אחרים רופאים ענו לי שרוב הסיכויים שזה גנטי- או - שהעובר סובל מתסמונות שונות ומשונות כגון גדילת יתר, בעיה במערכת העצבים או העיכול ועוד כהנה וכהנה חרדות חדשות שנוספו לי. הרופא שלי החליט לעשות מעקב ע"י US ומוניטור, אם הגדילה ממשיכה להיות חריגה - אני מופנית להריון בסיכון. מה אני צריכה לדעת על התופעה? איזה בדיקות לבקש? האם כדאי לעבור כבר להריון בסיכון? העם לעשות סקירה נוספת? אצל מי? מי מומלץ? אני מבולבלת ומפוחדת וזקוקה למידע....... תודה

הסיפור שלי דומה להפליא

שבוע 27, הריון IVF. הבכור נולד במשקל 3600. אני נולדתי 4000. אחותי 3600 ובנותיה 3650 ו 4200. אין סכרת או סכרת הריונית במשפחה. אני בכל מקרה מצויה במעקב של היי ריסק מסיבה אחרת (שלא קשורה לסכרת או גודל עובר). מלכתחילה העובר גדול. וכל הזמן על אותו אחוזון בערך . היום במעקב יצא שהעובר 1350- בערך שבועיים יותר גדול מהאחוזון החמישים. אי לכך ובהתאם לזאת נשלחתי לבדיקת העמסת סוכר של 100. למרות שה50 יצאה תקינה. בדיוק נכנסתי לקטר על זה שממש לא בא לי לשבת חצי יום בקופ"ח, שיש לי עוד מלא דברים אחרים לעשות, שאני בטוחה שזה גנטי- משפחתי. וראיתי את ההודעה שלך. עזבי אותך מחרדות. ילודים גדולים נולדים כמעט אך ורק משתי סיבות: סכרת- שאין לך, או גנטיקה- שיש לך. תמשיכי במעקב והסירי דאגה מלבך. (אל תשכחי שבשונה ממני את עשית מי שפיר- ויש לך אינדיקציה נוספת לתקינות ההריון, גם אם היא לא מוחלטת). בקיצור תהני מהשבועות שנותרו להריון שיסתיים עם בונבון מתוק ובריא
. ואני סתם רציתי קצת צומי לכבוד ההעמסת סוכר של 100... אני מעדיפה לקבל 100 גרם סוכר בצורת שוקולד!!! ממש לא בא לי עוד דקירות (אחרי הדקירות המרובות בIVF ועוד שתיים קלקסן ביום כל יום)

סביר שזו הגנטיקה

אבל רצוי לעקוב. כשאת אומרת שקיבלת תוצאות נמוכות בהעמסה, למה הכוונה? (אני שואלת, כי לפעמים תוצאה נמוכה גם הא מעידה על בעיה באיזון משק הסוכר). בעקרון, הבדיקות נהוג לעשות: סקירה מכוונת למעי (מכיוון שחסימת מעיים הא סיבה לריבוי מים), מעקב צמיחה, העמסת סוכר (שכבר עשית) ולעיתים אקו לב עובר. אם הראש גדול משמעותית משאר הגוף (אני מבינה שאצלך זה לא המצב) נהוג לבצע גם סקירה מכוונת למח. את הסקירה את אמורה לקבל במימון הקופב (באיזו קופה את?)

באיזה שבוע עושים את הסקירה הנוספת?

האם זה במסגרת הריון בסיכון או שאפשר ללכת עצמאית? אני בקופת חולים מכבי ואת כל הסקירות עשיתי אצל צלאל וקיבלתי החזרים ממכבי (יעוץ). אני מצרפת את תוצאות העמסת הסוכר שלי. מה לבקש מהרופא??? מתי מתחילים מעקב צמוד? כרגע אני עושה US ומוניטור כל שבועיים (התחלתי עכשיו), ובעוד שבועיים הרופא יחליט אם להעביר אותי להריון בסיכון ברמפ"א. בינתיים אני מרגישה את הבטן מתוחה מאוד כאילו עומדת להתפקע - בעיקר בערב, לחץ חזק בסרעפת וקושי בנשימה וגם לחץ וגינלי - כאילו משהו רוצה לצאת (הצוואר ארוך וסגור). אשמח להמלצה לרופא לסקירה שלישית - הייתי רוצה חוות דעת נוספת, לא של צלאל. (באיזור המרכז) תודה!

הי קיפודי

סכרת היא באמת לא המחלקה שלי (לפחות בינתיים
), אבל אני חושבת שיש בעייתיות מסויימת בוצאות. ממליצה לך בחום לפנות לפורום סכרת בהריון (יש קישור כאן בצד) ולשאול שם את המומחיות. לגבי התחושבה שלך, היא באמת מאפיינת נשים עם ריבוי ולעיתים, בשל הלחץ על הסרעפת ומתח הפנים של הרחם, מבצעיםדיקור מי שפיר ושואבים כמות נאה של מים. זה עוזר זמנית, כי המים נוטים להתחדש. בכל אופן, שימי לה לכמות המים וגשי למוקד/ מיון אם יש קושי נשימתי או תחושת צירים. לגבי חוו"ד נוספת, מסכימה איתך שכדאי, בעקרון, עוד עין. במציאות, כשהלכתי שעוד עין תראה את העובר בהריון של המופלטה (צלאל היה בחו"ל) זה גרם בסופו של דבר רק עוגמת נפש, כי העין הנוספת טעתה וצלאל, שבדק 10 ימים אח"כ, צדק. מאז, אני לא מרגישה צורך בעין נוספת על שלו (למרות שלצערי זכיתי, כי באשפוז בת"ש ראו אותי עוד רופאים), אבל אם את חשה צורך כדאי לחפש רופא שמיומן בסקירות שלישיות (לא כל רופא מתעסק בזה). ולמען האמת, אין לי אף המלצה שהיא בלב שלם, אבל אני יכולה לשלוח ך מסר למי, לטעמי, לא ללכת, אם זה מעניין אותך. בנוסף, אם את במעקב היי ריסק סביר ששם יהיו רופאים מיומנים שמסוגלים לסקירה הזו.

רונאסטל

New member
תוצאות ההעמסה שלך מדוגמות

אין לך סכרת. הסתכלתי פעמיים כי אני רגילה לראות את הכוכביות האלה הרבה מעבר לגבול העליון
סביר להניח שהתוצאות הנמוכות נובעות מכך שהגוף שלך הפריש הרבה אינסולין על מנת להתמודד עם ההפצצה. בהצלחה

גם סוכר נמוך זה לא מדהים

זה נקרא "היפו" וגורם לתופעות משונות של ירידת סוכר, חוסר שיווי משקל ושינה טרופה....

Honey Annie

New member
כדאי מאוד לעבור להריון בסיכון

המעקב הצמוד מעניק לך שקט נפשי וריבוי מי שפיר הוא לא פשוט תוצאה לפעמים של סוכרת בעיקר שאמרת שהעובר גדול. במרפאת הריון בסיכון את יודעת שאת בידיים טובות כל הזמן ושהמענה לבעיות ההריון שלך הוא מהיר יותר. שקט נפשי חיוני גם להריון, לא?

למעלה