עובר דירה - מתלבט האם לקחת את ג'ורג'

• פותח הנושא geva
  • פורסם בתאריך

geva

New member
עובר דירה - מתלבט האם לקחת את ג'ורג'

שלום :)
אני עתיד לעבור דירה עוד חודש וחצי בערך.
ואני מתלבט האם להעביר איתי את ג'ורג' איתי.
אני עובר מקיבוץ אחד לקיבוץ אחר.
רק שבקיבוץ האחר יש הרבה יותר כלבים בקרבת הבית.

תכלס, ג'ורג' חתול חמוד.
רוב הזמן הוא בחוץ והוא נכנס כשהוא רעב או רוצה להתפנק.

הוא לא מסורס או מחוסן.
[חתול חופש - חופשי משתין לי על המיטה
.]

אני חושב להעביר אותו איתי. לא יודע מה עדיף בשבילו.
ואני גם מתלבט האם לסרס ולחסן כבר עכשיו, או לחכות למעבר עצמו.

מה דעתכם לגבי המעבר וכמובן לגבי העניין הווטרינרי?

** אני לא יודע בן כמה הוא, אני מעריך שהוא בערך בן שנה וחצי עד שנתיים.

Yukita

Active member
מנהל
איך לדעתך

ג'ורג' ישרוד בלעדיך? האם יש מי שיאכיל אותו, ישים מים עבורו, ישים לב אם הוא נפגע או חולה? בניגוד למה שכמה אנשים חושבים, אוכל וסיוע לא נופלים משמים בקיבוצים, וגם שם מוצאים חתולים (וכלבים) במצב מאוד לא טוב. אם אין מישהו אחר שיפרוש עליו חסות, הדבר הנכון הוא לקחת אותו איתך.
&nbsp
מה שכן, במעבר חייבים להרגיל לבית החדש. אם תשחרר סתם בסביבה החדשה, ג'ורג' עלול להתחיל לרוץ בבהלה וללכת לאיבוד לחלוטין. משום כך, כדי לסגור את הפינה הזו, ההמלצה הכללית היא לסגור את החתול בבית ללא אפשרות יציאה למשך שבועיים לפחות, עד שיזהה את הבית החדש בתור המקום הבטוח אליו חוזרים במקרה יציאה. לא להתפתות לשחרר מוקדם מדי.
&nbsp
&nbsp

ברור שלקחת!

אוי, הוא הורס :)
הוא שוכב בנינוחות על הספה, הוא בבירור חתול בית. שים ארגז חול והוא ילמד לא להשתין על המיטה (אצלנו אין והן לא משתינות בתוך הבית, לא יודעת מה הסיפור אצלך).

לחתולים יש מוניטין של חיות סוציומטיות, וזה באמת נכון במידה מסויימת, אבל הם צריכים ורוצים אהבה כל הזמן, גם אם הם לא מראים את זה. הוא בחוץ רוב היום כי מתאים לו, ויש לו אותך בתוך הבית ולכן הוא מרגיש בטוח גם בחוץ. הכל ישתנה אם תיעלם לו.

לצערי, אני לא מדברת חתולית. אבל לפי כל מה שראיתי - עדיף להם בתוך הבית, עם בטחון תזונתי ורפואי, אפילו אם החתול נידון להיות סגור ובקומה שמינית.

וכן - צריך לאטום את הבית לפחות שבועיים, שיהיה ארגז חול לצרכים, וממש להיזהר לא לתת לו לחמוק מהדלת או משום חלון (מדהים מאיזה פתח צר חתול יכול לברוח כשהוא במצוקה, אפילו כשהוא פצוע וחלש). אבל הוא יתרגל תוך כמה שבועות, ואחר כך כבר יוכל לצאת בבטחון ולא ייעלם.

תהנו יחד בבית החדש!
אשרה.

קיטקט8

New member
לפחות חודש בתוך הבית

אני מסכימה עם מה שיוקיטה אמרה (אמר?) רק ששבועיים לא יספיקו. לפחות חודש ואפילו יותר. אני מכירה מישהי שפתחה לחתולים את הדלת אחרי שבועים ושניים נעלמו. גם לי נעלמה ככה חתולה ללא שוב. הם לא מכירים את הריחות והקולות במקום החדש. וחתולים אחרים מגרשים אותם כי זו לא הטריטוריה שלהם. אחרי חודש להרגיל אותו בהדרגה. בהתחלה 10 דקות ביום בחוץ בתוך מנשא. אחכ חצי שעה אחכ שעה ואחכ אפשר לתת לו לצאת. אם אתה לא יכול להיות לידו כשהוא במנשא בחוץ אז דרך אחרת להרגיל בהדרגה. אבל בכל מקרה לא לתת לו לצאת דרך הדלת או החלון לפני שעבר לפחות חודש. אני הייתי משאירה יותר. זו טראומה רצינית מאד לחתול להיות במקום חדש. הם נכנסים להיסטריה ומתחילים לרוץ וכאמור, החתולה שלי לא חזרה אף פעם.
לגבי סירוס: כמה שיותר מהר. לא לחכות למעבר. לוקח בערך 3 שבועות עד שההורומונים מתפוגגים. ואתה לא רוצה שהוא יסמן לך את הבית. ובזמן הסירוס תבקש שיחסנו.
בהצלחה

למעלה