עובר לתיכון ולא מכיר אף אחד...

noam717

New member
עובר לתיכון ולא מכיר אף אחד...

היי, אני בכיתה ט', אני חזרתי בשאלה ואני עובר לתיכון חילוני, החלטתי לעשות את הצעד, כי זה לדעתי היה הכי נכון. במשך הקיץ יש לנו קורס מתמטיקה ושם הכרתי חלק מהחבר'ה שאני הולך ללמוד איתם, כולם מכירים שם את כולם, כי הם למדו ביחד ביסודי. הילד היחיד שאני מכיר שם, הוא מישהו שהיה איתי באיזה חוג לפני כשנתיים. וגם אותו אני לא כל כך מכיר. אני מטבעי ילד בעל בטחון עצמי טוב, אוהב להכיר אנשים חדשים, אוהב לדבר עם אנשים. אבל הבעיה במקרה הזה היא שהילדים הם בקבוצות. והם מתחלקים ל:ערסים, חנונים, ילדים שנגררים אחרי הערסים, כמה קבוצות של בנות וכו'.את נושאי השיחה שלהם אני לא כל כך מכיר, ואני לא יודע כל כך על איזה נושאים לדבר איתם. לפני מספר ימים נגשה אלי ילדה נחמדה והכירה לי קצת את החבר'ה. היא הילדה היחידה שאני מכיר ואני מצליח לדבר איתה די בפתיחות, אבל גם לה יש חברות, והיא כל הזמן איתן, אם אני מדבר איתה אני בעצם מפריע לה עם החברות שלה. ואני לא רוצה לנג'ס לה... עכשיו יש בפני מספר דברים שעלי להתמודד איתם: *החזרה בשאלה. *מעבר מישיבה תיכונית קטנה (300 תלמידים), לתיכון חילוני גדול (1000(!) תלמידים). *מעבר מבית ספר של בנים בלבד, לבית ספר של בניםבנות (שזה סבבה לגמרי...). *ערסים...בעעעע *עזיבת החברים מהישיבה. *אני לא מכיר את התלמידים בבית ספר החדש. אלה הם עיקר השינויים שעלי להתמודד איתם, אשמח אם תוכלו לעזור לי (בעיקר בקטע עם החברים החדשים), תודה

goldy

New member
אחלה. כמה דברים:

1) אים יש תיכון פרטי ידוע בקירבת התיכון אליו עברתה, נגיד "תיכון תל-אביב", אז בסוף י' כל מי שאתה לא סובל יעבור אליו (בדוק). 2) אנשים מישתנים בתיכון בקיצוניות: החבורות שאתה רואה היום יתפרקו במהלך השנה. 3) ערסים לא נחמדים יעזבו עד סוף י"א - הם לא יהיו ב- י"ב. כל השאר זה ממש לא בעיה - ניראה שתיסתדר
.

W e n d u s h

New member
../images/Emo127.gif

מסכימה בהחלט. (בנוגע ל-2) אנשים משתנים, ואין לך מושג עד כמה. קבוצות שהיום נראות לך בלתי חדירות ובלתי פריקות (ככה אומרים את זה?) משתנות כמעט תמיד במעבר לתיכון, ששם גם מכירים אנשים חדשים. ומאחר שזה תיכון, סביר להניח שאתה לא תהיה החדש היחיד, וזה מאוד מקל ושאלה: אם היית דתי קודם אז אני מניחה שגם הגעת מבית דתי. איך ההורים הגיבו על החזרה בשאלה? ועל המעבר לבי"ס תיכון חילוני?

noam717

New member
בקשר לתגובה 3

המשפחה שלי היא מאוד מגוונת מבחינת דת (מדתי מאוד עד חילוני). ההורים שלי הם מסורתיים שגדלו בבית חילוני, ולמדו בבית ספר חילוני. ההורים שלי קבלו את זה בצורה הכי טובה ופתוחה שיש, והם אלו שהציעו שאני אעבור לבית ספר חילוני. יש כל הזמן פירגונים וחיזוקים מצד המשפחה המצומצמת. וזה דבר שאני צריך להודות עליו. ודרך אגב,תודה רבה...

W e n d u s h

New member
שמחה לשמוע../images/Emo13.gif

אין כמו משפחות שפתוחות לרעיונות חדשים ואין בעד מה..

צליל בר

New member
בנוגע ל-1

זה הדבר הכי מגעיל מצדך להגיד אני עזבתי את הבה"ס שלי ועברתי לתיכון אביב - יש הבדל - ולמדתי בערב התלמידים של הבוקר בבה"ס שלנו הרבה יותר נורמלים מהתלמידים בבה"ס הקודם שלי, הם לא באים ללעוג לך ועל אחת כמה וכמה להרביץ לך

goldy

New member
אני מדבר מהניסיון שלי

וזכותי להביע דעה שלא זהה לשלך. 1) לתיכון ת"א יש סניפים - זה לא רק מיבנה אחד. 2) אים תפנימי את הכתוב תיראי שהיתכוונתי לתלמידים עצמם - לא לצוות המורים. מצליחה להבין את ההבדל?

עפרה ד

New member
../images/Emo50.gif../images/Emo13.gif

באמת נשמע שתהייה בסדר... יש כמה דברים שחשוב שתתכונן אליהם.. למשל, שאתה עובר ממסגרת מאוד הומגנית, שכמעט כולם בה באים מאותה סביבה, עם איזה שהו בסיס דומה, למסגרת מאוד הטרוגנית, ולכן גם יש בתוכה "חבורות". אל תצפה להכיר טוב את כולם, או להתחבר עם כולם. תקח את הזמן בתחילת השנה בשביל קצת להסתכל מסביב ולהבין "מה הולך", ואח"כ תתחיל ליצור קשרים עם מי שמתאים לך. לדעתי, חשוב לדעת שיצירת חברויות חדשות זו משימה שדורשת קודם כל זמן... אל תלחץ בהתחלה, הלחץ בתחום הזה יכול מאוד להזיק. אם יש לך בטחון עצמי, ואם היו לך חברים בישיבה - אין סיבה שהדברים לא יסתדרו לך. תהיה נחמד לאנשים מסביבך ויהיה בסדר!

eladj1

New member
?..

אני רוצה להגיד לך כל הכבוד על הצעד, ועל האומץ, ולתת לך מילות חיזוק. יהיה לך קשה לפעמים שנה הבאה, אבל אל תיתן לזה לדכא אותך ולהתחרט, תסמוך על עצמך שאתה תמצא לעצמך את הקבוצה שלך, תצמד בהתחלה לילדה שאתה מכיר עד שתכיר עוד אנשים, אם אתה אומר שאתה חברותי ופתוח אז לא תהיה לך בעיה להכיר אנשים... בהצלחה!!!!!

noam717

New member
תודה! יש עדכונים...

אוקיי, אז קודם כל, ממש תודה על כל החיזוקים והעצות. אז ככה, היום היה לנו עוד שיעור. לאט לאט אני מכיר עוד חבר'ה חדשים, מנסה להתחבר לכל מיני סוגים של קבוצות (כדי שלא יהיה משעמם ובשביל הגיוון),וזה הולך די בהצלחה. הכרתי קבוצה נחמדה של בנות, שדווקא התעניינו והלך סבבה. הקשר עם כולם התחזק עוד קצת, ואני מרגיש שהכל משתפר. תשלחו עוד עצות וחיזוקים, זה ממש עוזר. ממממממש תודה!!!!

למעלה