עובש בעץ בארון מטבח חדש

olev9

New member
עובש בעץ בארון מטבח חדש

שלום, אני רוצה לקבל את חוות דעתכם. לפני כשלושה שבועות הרכיבו בביתי ארון מטבח חדש. לאחר יומיים שלושה שמתי לב שמהארון שמתחת לכיור יוצא ריח חריף . איווררתי את הארון במשך היום, כל יום. הבוקר גיליתי שחלקים מהפורמייקה מתקלפים מהעץ ומתחתם עץ סנדויץ בגוון ורדרד כשעל חלקים ממנו כתמים שחורים ירוקים של עובש. הכנסתי את ראשי פנימה והצצתי למעלה וחשכו עיני, כל המסגרת מסביב לשיש מלאה כולה בעובש. ברצוני לציין שאין ולא היתה נזילה. זה מטבח חדש, קרמיקה חדשה וברז חדש. התקשרתי לנגר, הוא נפנף אותי. (העבודה והיחס שלו היו מתחת לכל ביקורת-נושא כאוב בפני עצמו...) מה עושים? זה בר תיקון? תודה מראש על תשובתכם.

בקשו ממי שהתקין את השיש והכיור שיבדוק. עובש לא היה נגרם מעבודת הנגרות, אלה מאי התנדפות של לחות בסביבה שבה נוצר העובש. סביר להניח שיש חדירת מים, ויש לבדוק מהיכן.

zvika f

New member
עובש

עובש היא פטריה המתפתחת בתנאי לחות וחום. ראשית עליך ליבש את הארון ,ניתן לעשות זאת בזהירות תוך השגחה צמודה עם תנור חשמלי קטן או blower/fan .לאחר מכן לנקות את הפטריה עם סמרטוט ספוג באקונומיקה ,ליבש ולאוורר. בשלב האחרון לראות מאין הדליפה

milch

New member
איזה סוג כיור?

התקנה עליונה או תחתונה? אם אפשר, שלח צילום של הקטע מפנים הארון באזור העובש.

olev9

New member
התקנה עליונה. העובש הוא בעץ עצמו...

כשנפלה הפורמייקה גיליתי שהסנביץ' מלא בכתמים אפורים ירוקים-עובש. לא נראה לי שאפשר לטפל בזה בכלל. הנגר מכר לי ארון מעץ פגום והסתיר זאת בפורמיקה.

milch

New member
עובש

אם התקנה עליונה שטוחה, סיכוי אפסי שמים מחלחלים בינו לבין השיש. סנדביץ עם כתמים של עובש הוא עדיין לא פגום, הוא לא יפה כגלוי. לכן הדביקו עליו פורמייקה. לא מכיר נגרים שמדביקים לבד פורמייקת פנים, הלוחות מגיעים מצופיםמקור העובש הזה יכול להיות מזמן האיחסון או ההובלה מחו"ל. נלכדת לחות בין הלוחות וזה מה שקורה. יתכן שאיכות הדבקת הפורמייקה לא טובה, יכול להיות שהמיפעל חסך בדבק, מאות אלפי לוחות = הרבה כסף. קרה שהגיעו לידי לוחות כאלה, ברוב המקרים ניתן לגלות את ההדבקה באיכות ירודה. בקשר לפיתרון, אם תעלה בכל זאת תמונה של המיקום, אוכל לנסות לעזור יותר. אגב, שרות אצלנו הוא מעל הכל ודע לך, לפי דעתנו הלקוח לא תמיד צודק, אבל הוא תמיד לקוח.

למעלה