עוגה בחושה = מרקם זוועה?

LifeCorner

New member
עוגה בחושה = מרקם זוועה?

הכנו עוגות בחושות מספר פעמים (עוגת תפוזים לדוגמא), והמרקם יצא צמיגי, נראה ומרגיש קצת כמו גומי חלק,
נאמר לנו שזו התוצאה של ערבוב יתר של החומרים, ושעוגה בחושה צריך לערבב כמה שפחות.

1. האם נכון שערבוב משמעותי גורם למרקם צמיגי ועדיף לערבב כמה שפחות?

2. בניסיונות נוספים ערבבנו ביד ולא במיקסר, והשתדלנו לא לערבב הרבה,
המרקם יצא אמנם טוב יותר, אבל רואים שלא עורבב מספיק, עוד לפני האפייה ראינו גושים קטנים של חומרים (בעיקר קמח) שלא נטמע מספיק,
אבל כאשר מנסים להגיע למרקם אחיד וחלק, נתקלים בבעיה שתוארה בסעיף הקודם, מה עושים?
 

MisterCupcake

New member
היי


1. נכון, בעוגות בחושות מומלץ לערבב כמה שפחות. ההמלצה היא לערבב רק עד שהקמח נטמע בתערובת ולא יותר
2. אם זה ככה, ייתכן וזה תלוי בחומרים בהם השתמשתם. מה המתכון? האם אפשר להעלות אותו לכאן ולפרט מה עשיתם?
 

Meirav Flum

New member
טריק שעוזר למנוע גושי קמח

להעביר את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקקאו במידה ויש במתכון)דרך מסננת או נפת קמח. מפרק גושים, מכניס אוויר לתערובת ומקליל אותה. כמו כן, קודם מקציפים את הביצים והסוכר ושמן, ואז מוסיפים במספר פעמים לסרוגין את החומרים היבשים ואת הנוזלים, כך הקמח נטמע יותר טוב ולא צריך לערבב יותר מדי.
 
למעלה