עוגה בחושה = מרקם זוועה?

LifeCorner

New member
עוגה בחושה = מרקם זוועה?

הכנו עוגות בחושות מספר פעמים (עוגת תפוזים לדוגמא), והמרקם יצא צמיגי, נראה ומרגיש קצת כמו גומי חלק,
נאמר לנו שזו התוצאה של ערבוב יתר של החומרים, ושעוגה בחושה צריך לערבב כמה שפחות.

1. האם נכון שערבוב משמעותי גורם למרקם צמיגי ועדיף לערבב כמה שפחות?

2. בניסיונות נוספים ערבבנו ביד ולא במיקסר, והשתדלנו לא לערבב הרבה,
המרקם יצא אמנם טוב יותר, אבל רואים שלא עורבב מספיק, עוד לפני האפייה ראינו גושים קטנים של חומרים (בעיקר קמח) שלא נטמע מספיק,
אבל כאשר מנסים להגיע למרקם אחיד וחלק, נתקלים בבעיה שתוארה בסעיף הקודם, מה עושים?
 

Miss Cake1

New member
אמרו וצדקו...

תתחילי תמיד עם הקצפת הביצים והסוכר לתערובת תפוחה לאחר מכן הוסיפי את שאר הנוזלים ולבסוף את היבשים שהקמח אחרון במינימום עירבול רק עד להטמעתו בבלילה.
 
בנוסף עדיף את הקמח/א. אפייה

וקקאו להוסיף לבלילה בהדרגה תוך כדי ניפוי ואז לא יהיו לך את הגושים האלה שאת מציינת כאן... שיהיה בהצלחה
 
למעלה