עוגה בחושה = מרקם זוועה?

LifeCorner

New member
עוגה בחושה = מרקם זוועה?

הכנו עוגות בחושות מספר פעמים (עוגת תפוזים לדוגמא), והמרקם יצא צמיגי, נראה ומרגיש קצת כמו גומי חלק,
נאמר לנו שזו התוצאה של ערבוב יתר של החומרים, ושעוגה בחושה צריך לערבב כמה שפחות.

1. האם נכון שערבוב משמעותי גורם למרקם צמיגי ועדיף לערבב כמה שפחות?

2. בניסיונות נוספים ערבבנו ביד ולא במיקסר, והשתדלנו לא לערבב הרבה,
המרקם יצא אמנם טוב יותר, אבל רואים שלא עורבב מספיק, עוד לפני האפייה ראינו גושים קטנים של חומרים (בעיקר קמח) שלא נטמע מספיק,
אבל כאשר מנסים להגיע למרקם אחיד וחלק, נתקלים בבעיה שתוארה בסעיף הקודם, מה עושים?
 

bali

New member
מנהל
עוגה בחושה

1. אכן ערבוב יתר של בלילה לעוגות בחושות גורם להן להיות דחוסות וצמיגיות יותר, אבל זה גם עניין של מתכון לפעמים.
הפתרון שאני מציעה, מלבד לערבב את התערובת רק עד שהיא אחידה, הוא לעבוד טיפה יותר קשה ולהפריד את הביצים שבמתכון לחלמונים וחלבונים, ואת החלבונים להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה (עד שנוצרות גבעות רכות שלא קורסות מייד, קצת יותר יציב מקצף גילוח נגיד) ולקפל את הקצף לתערובת בפעמיים שלוש.
הקצף יאוורר את התערובת ואת העוגה בסופו של דבר.
 
למעלה