עוגה בחושה = מרקם זוועה?

LifeCorner

New member
עוגה בחושה = מרקם זוועה?

הכנו עוגות בחושות מספר פעמים (עוגת תפוזים לדוגמא), והמרקם יצא צמיגי, נראה ומרגיש קצת כמו גומי חלק,
נאמר לנו שזו התוצאה של ערבוב יתר של החומרים, ושעוגה בחושה צריך לערבב כמה שפחות.

1. האם נכון שערבוב משמעותי גורם למרקם צמיגי ועדיף לערבב כמה שפחות?

2. בניסיונות נוספים ערבבנו ביד ולא במיקסר, והשתדלנו לא לערבב הרבה,
המרקם יצא אמנם טוב יותר, אבל רואים שלא עורבב מספיק, עוד לפני האפייה ראינו גושים קטנים של חומרים (בעיקר קמח) שלא נטמע מספיק,
אבל כאשר מנסים להגיע למרקם אחיד וחלק, נתקלים בבעיה שתוארה בסעיף הקודם, מה עושים?
 

Maldini Girl

New member
הממ.. אני לא מבינה גדולה באפייה. אבל כן מציעה משהו

ככלל בעוגות בחושות אני משתדלת לערבב את היבשים בתחילה- עד שהם מעורבבים היטב היטב ואין גושים, ואז מוסיפה את כל הרטובים ומערבבת קצת עד שמתאחד.. אולי יעזור?
 
למעלה