עוגה בחושה = מרקם זוועה?

LifeCorner

New member
עוגה בחושה = מרקם זוועה?

הכנו עוגות בחושות מספר פעמים (עוגת תפוזים לדוגמא), והמרקם יצא צמיגי, נראה ומרגיש קצת כמו גומי חלק,
נאמר לנו שזו התוצאה של ערבוב יתר של החומרים, ושעוגה בחושה צריך לערבב כמה שפחות.

1. האם נכון שערבוב משמעותי גורם למרקם צמיגי ועדיף לערבב כמה שפחות?

2. בניסיונות נוספים ערבבנו ביד ולא במיקסר, והשתדלנו לא לערבב הרבה,
המרקם יצא אמנם טוב יותר, אבל רואים שלא עורבב מספיק, עוד לפני האפייה ראינו גושים קטנים של חומרים (בעיקר קמח) שלא נטמע מספיק,
אבל כאשר מנסים להגיע למרקם אחיד וחלק, נתקלים בבעיה שתוארה בסעיף הקודם, מה עושים?
 

Justacook

New member
אז ככה

עוגה בחושה היא עסק מורכב.

1) עדיף לערבב אותן כמה שפחות, אבל עדיין חשוב לערבב אותן לבלילה הומוגנית, ניתן פשוט לקפל אותן בעדינות. ייתכן והבעיה היא במתכון עצמו (אפשר פרטים עליו?) ניתן להשיג גם מרקם אורירי יותר ע"י הקצפת החלמונים (שוב אין לי את המתכון אז מניח שיש חלמונים) או ע"י הוספת קצת יותר חומרי התפחה (שמרים או אבקת אפיה, תלוי שמתכון שוב)

2) קריטי להשיג בעוגה אחידות, אם אין אחידות יכולים להיווצר בעיות. ההמלצה היא לערבב קודם את המוצקים בנפרד ואת הנוזלים בנפרד ואז לערבב בניהם. להוסיף כל פעם קצת נוזל ולערבב אותו עד שמשיגים בלילה אחידה. עבודה בצורה כזו תפתור את הבעיה.
 
למעלה