עוגה בחושה = מרקם זוועה?

LifeCorner

New member
עוגה בחושה = מרקם זוועה?

הכנו עוגות בחושות מספר פעמים (עוגת תפוזים לדוגמא), והמרקם יצא צמיגי, נראה ומרגיש קצת כמו גומי חלק,
נאמר לנו שזו התוצאה של ערבוב יתר של החומרים, ושעוגה בחושה צריך לערבב כמה שפחות.

1. האם נכון שערבוב משמעותי גורם למרקם צמיגי ועדיף לערבב כמה שפחות?

2. בניסיונות נוספים ערבבנו ביד ולא במיקסר, והשתדלנו לא לערבב הרבה,
המרקם יצא אמנם טוב יותר, אבל רואים שלא עורבב מספיק, עוד לפני האפייה ראינו גושים קטנים של חומרים (בעיקר קמח) שלא נטמע מספיק,
אבל כאשר מנסים להגיע למרקם אחיד וחלק, נתקלים בבעיה שתוארה בסעיף הקודם, מה עושים?
 
נכון לא מערבבים הרבה

תנסי לדלל את החומרים היבשים עם מעט מכמות הנוזלים שבמתכון
לאחר מכן תוסיפי את שאר הנוזלים תערבבי מעט למסה אחידה

אם במתכון רשום 1 כוס שמן - מציעה לך לקבלת עוגה רכה ולא דחוסה - לשים 1/2 כוס שמן ו-1/2 כוס מים רותחים
 

oritta17

New member
נכון! העירבוב לאורך זמן הופך את המרקם לקשה וצמיגי

לקבלת עוגות בחושות וקלילות, יש לערבב את התערובת בקצרה,
כלומר,רק עד להבלעת הקמח ולא יותר מזה.
 
למעלה