עוגה בחושה נ"ג
היו לי מישמשים עייפים מעט
תפוח פינק ליידי במצב מצויין
לימון
אז ערבבתי כוס עמילן ת"א עם כוס ורבע קמח טף בהיר שתי כפיות אבקת אפיה, חצי כפית קסנטן גאם, כף קינמון, כוס וקצת סוכר, מעט מלח, חצי כוס שמן, שש כפות רסק תפוחים מוכן ללא סוכר, זסט לימון גדול ומיץ מאותו לימון, שליש כוס מים.
לתוך העיסה הזו הוספתי 6 מישמשים חמצמצים חתוכים לפרוסות דקות. על תבנית 24 מרופדת ניר אפיה הנחתי פרוסות דקות של תפוח מקולף עליהן פיזרתי קינמון ושתי כפות סוכר חום ליצירת תחתית קרמלית באפיה. את העיסה שטחתי מעל.
אפיתי ב-170 מעלות עד שהשחימה קלות.
המסתי 80 גרם שוקולד לבן טבעוני, כפית סוכר מוזהב כף שמן קוקוס ושתי כפות מים. את הרוטב הזה מרחתי על העוגה מלמעלה .
התוצאה לא פחות ממרהיבה.
אמנם יש לא מעט סוכר אבל הקונטרסט בין חמיצות הפרות למתיקות המצופה מעוגה הוא חלק חשוב לתוצאה הסופית. מוזמנים לנסות עם פחות. המרקם של הבצק ממש כמו עוגה עם גלוטן ועם ביצים.
היו לי מישמשים עייפים מעט
תפוח פינק ליידי במצב מצויין
לימון
אז ערבבתי כוס עמילן ת"א עם כוס ורבע קמח טף בהיר שתי כפיות אבקת אפיה, חצי כפית קסנטן גאם, כף קינמון, כוס וקצת סוכר, מעט מלח, חצי כוס שמן, שש כפות רסק תפוחים מוכן ללא סוכר, זסט לימון גדול ומיץ מאותו לימון, שליש כוס מים.
לתוך העיסה הזו הוספתי 6 מישמשים חמצמצים חתוכים לפרוסות דקות. על תבנית 24 מרופדת ניר אפיה הנחתי פרוסות דקות של תפוח מקולף עליהן פיזרתי קינמון ושתי כפות סוכר חום ליצירת תחתית קרמלית באפיה. את העיסה שטחתי מעל.
אפיתי ב-170 מעלות עד שהשחימה קלות.
המסתי 80 גרם שוקולד לבן טבעוני, כפית סוכר מוזהב כף שמן קוקוס ושתי כפות מים. את הרוטב הזה מרחתי על העוגה מלמעלה .
התוצאה לא פחות ממרהיבה.
אמנם יש לא מעט סוכר אבל הקונטרסט בין חמיצות הפרות למתיקות המצופה מעוגה הוא חלק חשוב לתוצאה הסופית. מוזמנים לנסות עם פחות. המרקם של הבצק ממש כמו עוגה עם גלוטן ועם ביצים.