עוגה בחושה עם מיץ אבטיח?.... הזוי או אפשרי?

עוגה בחושה עם מיץ אבטיח?.... הזוי או אפשרי?

שלום לכם שוב

קניתי רבע אבטיח,שהסתבר כלא טעים. המרקם שלו דחוס מידי. חבל לזרוק,וחשבתי לעשות עוגת מיץ בחושה.
בד'כ משתמשים במיץ תפוזים... מה יקרה אם אכניס במקום מיץ אבטיח?... האינסטיקנט שלי אומר שזו לא רעיון מוצלח,אבל אני לא אופה מומחית או קרוב לכך.

אז, מישהו כאן יודע אם זה אפשרי?... חשבתי על עוגה סופר פשוטה,של ביצים,קמח,סוכר,אבקת אפיה ומיץ אבטיח. נ.ב- יש לי בבית שיבולת שועל אינסטנט,הכנתי השבוע עוגה בחושה בה גם שיבולת שועל,יצא טוב. האם מומלץ להוסיף אותה לעוגת אבטיח שכזו?... או אולי יש מרכיבים אחרים שיתאימו?...

בחיפוש בגוגל,לא העלתי שום מתכון בו משתמשים במיץ האבטיח לבלילת עוגה בחושה.

תודה רבה מראש,וחודש טוב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם לי נשמע קצת מוזר. הייתי מחמיצה אותו במקום (אבטיח לא מאד

מתוק טעים לי יותר מוחמץ).

מצד שני, אמרלדה שלנו הכינה עוגה בחושה עם סברס וכולם התלהבו, אז אולי תמציאי משהו חדש נפלא?

אם את מחליטה להעיז, הייתי מוסיפה שיבולת שועל (ליתר ביטחון).
 
אני לא חושבת שאוהב מוחמץ,אני רוצה לנסות את

עוגת הספברס בבקשה :) (אם היא לא מסובכת)
&nbsp
איפה אפשר למצוא מתכון?
&nbsp
תודה רבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מדובר בעוגת פרי בחושה של אורני, אמרלדה השתמשה בסברס

או כדברי אמרלדה: "לקחתי את המתכון של הבחושה של אורני והכנסתי פנימה 3 כוסות קוביות סברס. הרגישו את הגרעינים כמובן, אבל זה היה מעולה. אנשים מאוד התלהבו. אה זה גם היה די צהוב..."

את השרשור של אמרלדה אפשר למצוא כאן, משבוע שעבר.

עוגת פרי בחושה קלת הכנה/אורני
אפשר להכין מסוג פרי אחד או תערובת פירות – מה שיש בבית.
מערבבים לבלילה אחידה
4 ביצים מס' 2 או 3 ביצים גדולות
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר (או ממתיק)
תמצית וניל
ובסוף מוסיפים כוס שמן (לדעתי מספיק 3/4 כוס)
מוסיפים 2-3 כוסות פרי (אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיפים, אגסים) חתוך
או תותים שלמים
או תפוחים קלופים ופרוסים דק או חתוכים לקוביות.
מערבבים הכל בעדינות, יוצקים לתבנית מלבנית בינונית או עגולה 26
ואופים בחום בינוני.
נחמד במיוחד לפזר מעל העוגה, לפני האפיה, קצת סוכר.
 

אמרלדה

Active member
אין על העוגה הזו. מאז הכנתי אותה גם עם מנגו ותאנים

נפלאה.
ולגבי האבטיח - מוחמץ! חד משמעית. מעדן.
 

אמרלדה

Active member
האם את אוהבת חמוצים בחומץ?

אודה ואתוודה: אין לי מתכון לאבטיח, אבל אפשר למצוא ברשת, ואולי גם אמצא בספר
הפפריקה של טומי לפיד.
צריך לאהוב את טעם החמוצים בחומץ, שאני בדרך כלל לא אוהבת (מלח!). אבל זה
טעים. מכירה את העגבניות הירוקות המוחמצות הרומניות? כזה טעם...
ומכינים אותם מקליפות אבטיח עם קצת בשר אדום על כל אחת. לא מבשרו. (לפחות
כך חמותי הרומניה, ז"ל, היתה מכינה).
&nbsp
 
אוקי,אז אבטיח,מלון,מה עוד יתאים?

אני אגב לא נרתעת משיקים שמכילים תרד. אני אוהבת את השילוב של זה עם פרי. יתאים פה?
&nbsp
תודה
 

shira1960

Active member
אישית - אם הפרי לא טעים, הייתי מזבילה.

חבל חבל חבל - נכון, אבל את מנסה להציל רבע אבטיח לא טעים (ואני מניחה שלא נורא יקר) על ידי הוספת מצרכים אחרים שאולי כן יקרים, בשביל משהו שאולי לא ייצא טעים (אישית - לא נראה לי לשלב בעוגה).

לדעתי - עדיף לזרוק ולהגיד "כפרה" מאשר לנסות להציל.
 
תודה לכולכן :)

אני מכינה בבית לפעמים פלפל אדום מוחמץ (זה נורא טעים!) וגם מלפפון חמוץ (אצלי תוך שעה הם חמוצים,אני מרתיחה את תערובת החומץ מלח ואז כשהיא חמה שופכת על המלפפונים).
&nbsp
אבל אני לא חושבת שאוהב כך את האבטיח או הקליפות.
&nbsp
קיבלתי קצת 'רגליים קרות' לגבי העוגה,כנראה שבלית ברירה נזרוק את הפרי.
&nbsp
שבת שלום
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
את הקליפה הירוקה הכהה מקלפים וזורקים, מחמיצים את החלק הלבן/

ירקרק ותחילת האדום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה את אומרת! בפעם האחרונה הכנסתי בטעות כמה חתיכות עם הירוק

הכהה, ניסיתי לנגוס, אך לא היה לי נעים וטעים.
 

חנהפ

Active member
מהחלק הלבן אני מכינה מרקחת שחבלז

בניחוח קינמון וציפורן
 

אמרלדה

Active member


 
למעלה