עוגה- בפעם הראשונה.

1אילת2

New member
עוגה- בפעם הראשונה.

ביום ו' אני חוגגת יומולדת לילדים. לא הספקתי להיות בסדנא כך שהכל מתבסס על "ידע אישי". אכתוב כאן מה בכוונתי לעשות וכתבו לי אם זו הדרך הנכונה. עוגת טלטאביס. עוגת שוקולד בחושה, חלבית. אפויה בתבנית אלומניום מס' 28. ציפוי בריבה. רידוד RFM עד שיתגמש וילבין והנחתו (סתם כך?) על העוגה הנחת ציור (משהו מכאן) אני אניח אותו על הRFM המרוח ואעבור בעיפרון על הציור כך שעל הRFM תיווצר תמונה. (נכון? במאמרים כתוב משהו אחר ואני לא מבינה מה לא בסדר) אצבע את הציור: יש ברשותי צבעי בסיס שקניתי ב"מר קייק" צבעוניים בנוזל ושחור בג'ל (אני מאוד מקווה שזה באמת צבע מאכל, הכיתוב עליו הוא באיטלקית...) לקווים הדקים אשתמש בקיסם שיניים טבול בצבע ואח"כ במכחול דק למילוי. למטה אצייר דשא (או שטחים ירוקים או RFM שהועבר בקוצץ שום) ולמעלה אצייר עננים. עוגת פרפר. אכין שתי תבניות מרובעות ואצור מהן צורת פרפר. משהו בצורה הזו. . ארכיב את הפרפר על משטח חלק ואצבע אותו בצבעים שונים. (זה רעיון, אבל אני מניחה שאהיה יותר צבעונית.) אני אכין את העוגות מחר, בערך שלושים שעות לפני הארוע בעיקר כדי שאוכל להכין הכל מחדש אם לא יצא לי.... ושאוכל לקנות מה שייגמר. איפה לשמור את העוגות? אשמח לשמוע הערות והצעות.
 

avidandan

New member
לגבי הציור על העוגה

את הציור המודפס את מעתיקה לנייר אפייה או פרגמנט באמצעות עיפרו B6 רך. את נייר הפרגמנט עם הציור את הופכת על בצק הסוכר עם הצד המצוייר כלפי מטה, על קווי העיפרון את עוברת שוב הפעם מהצד השני של הנייר (עדיף עם עיפרון קשה יותר ושפיצי) על העוגה יתקבל ציור ראי של הציור המקורי. העיפרון B6 יורד על העוגה בגלל שאת לוחצת עליו מהצד השני עם העיפרון החד. מקווה שזה מובן יותר כעת. את יכולה לעשות ניסיון סתם על נייר A4 רגיל במקום על העוגה.
 

net the jet

New member
לפי מיטב הבנתי ( דנו בזה הרבה פה)

אין בארץ עפרונות רעילים, כך שמה שתיקני ייה בסדר.
 
RFM אלו ראשי התיבות של רוני פרדי

מרדכי אשר העלה ארצה את בצק הסוכר פיתח והתאים אותו לחיך הישראלי
 
למעלה